≡ Menu

Ceasuri de perete – idei pentru casa ta

Un ceas de perete este util în orice casă şi partea bună este că se poate pune în orice parte a casei, în baie sau în bucătărie, în hol sau în camera copiilor. Dat fiind că este un obiect din ce în ce mai vizibil, ceasul de perete poate fi şi un obiect de decor ce poate fi piesă centrală într-o anumită încăpere sau un liant pentru decorul peretelui unde este aşezat.

Înainte de a da câteva exemple despre ce ceasuri de perete pot fi folosite, iată mai jos câteva aspecte pe care să le ai în vedere:

  • materialul din care este construit peretele
  • greutatea ceasului
  • mărimea ceasului (diametru sau lungime x lăţime)
  • sistemul de prindere

Un perete din gips carton nu va putea fi folosit pentru a agăţa ceasuri foarte grele, mai ales cele cu componente de metal. Pentru ceasurile de perete uşoare se pot folosi sisteme de prindere fără cuie, cu adezivi puternici, pe când cele foarte grele trebuie prinse cu sisteme de prindere speciale (citiţi cu atenţie ce greutate suportă fiecare sistem de prindere). Pentru ceasurile de perete foarte mari, care sunt excelente ca obiecte de decor pentru peretele central din living, de eexemplu, este important să ai în vedere ce mărime are şi dacă încape pe peretele tău. În magazin, obiectele par mai mici şi e bine să verifici acasă cu o ruletă care este spaţiul exact pe care îl va ocupa ceasul.

Ceasul de perete mare – un obiect de decor interesant

Ceasurile mari de perete sunt excelente obiecte de decor şi dau un plus de şarm şi personalitate unei camere, fie că este vorba de bucătărie sau de living. Iată mai jos câteva exemple interesante de cum putem folosi un ceas ca piesă centrală a unui decor.

Ceasuri de perete – idei de făcut acasă

Cu puţină imaginaţie îţi poţi transforma un ceas vechi de perete într-un obiect de decor original. Poţi refolosi oricând mecanismul central căruia să îi pui baterii noi şi să îţi creezi un ceas din ce obiecte ai prin casă. O idee la îndemână şi foarte personalizată este să foloseşti folografii de familiei sau coperţi de reviste, cărţi favorite în loc de ore, ca în fotografia de mai jos.

Dar poţi folosi orice alt tip de poze în funcţie de ce îţi place. Dacă e un ceas pentru cei mici, le poţi decupa personajele favorite (desene animate, super eroi) din reviste sau chiar de pe baloane. Orice se pretează, iar imaginile le poţi înrăma sau lipi ca atare.

Şi cum sunt 12 ore, dacă ai 12 obiecte similare (tacâmuri pe care nu le mai foloseşti, chei vechi sau piese de domino) le poţi folosi să creezi un ceas original. Sau poţi opta pentru un ceas mai abstract şi să foloseşti o roată de bicicletă sau o bucată de lemn.

Fotografii: Pinterest.com

Comments on this entry are closed.

  • Multumesc mult pentru link si pentru idei!

Ultimele noutăți

Păstrează-ți pielea strălucitoare pe timpul verii
Apr 29th, 2024
No Comments

Pe măsură ce se apropie vara și soarele își face

Gyros la tavă: o reţetă surprinzătoare pentru masa de Paşte
Apr 25th, 2024
No Comments

Mai sunt câteva zile până la Paşte şi este momentul

Adrenalină şi natură: aventuri pe bicicletă de Paşte
Apr 23rd, 2024
No Comments

Cu minivacanța de 1 Mai şi de Paşte apropiindu-se cu

Reciclarea hârtiei şi a cartonului
Apr 19th, 2024
No Comments

Reciclarea hârtiei și a cartonului este o parte crucială a

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.