≡ Menu

Înghețată de caramel sărat și nuci

O rețetă de înghețată care nu necesită mașină de înghețată și care se face repede și ușor! Da, e posibil :). Se poate prepara în doar 10 minute și după ce stă la rece (în congelator) un minim de 3 ore se poate servi. Avem nevoie, în schimb, de un mixer de mână cu care să batem bine frișca.

Înainte de a intra în rețeta propriu zisă este bine să menționăm că înghețata conține o cantitate importantă de aer; cu cât amestecul este mai aerat, cu atât va fi mai cremos și mai ușor de servit. De asemenea, atunci când stă la congelator, amestecul nu se va transforma într-un bloc solid imposibil de manevrat dacă a fost bine aerat în timpul preparării. Iată de ce această rețetă are nevoie de un mixer de mână pentru a putea bate frișca bine, pînă formează vârfurile specifice.

Ustensile

Avem nevoie de un castron încăpător în care să putem bate frișca și, mai apoi, să încorporăm celelalte ingrediente. Avem nevoie și de un cântar sau de o cană de măsurat. Iar cel mai important este să avem la îndemână o marisă sau o spatulă de amestecat.

Pentru a băga înghețata la congelator, recomandăm o formă mai extinsă pentru a obține o congelare rapidă; de exemplu, o tavă de chec. Important este să nu se pună amestecul în recipiente foarte înalte pentru că nu ne va permite o congelare rapidă și uniformă, iar apoi va fi dificil de servit. O altă variantă este să fie pus amestecul deja în porții gata de servit, cum sunt cupele de înghețată care pot intra direct în congelator, sau recipiente individuale din plastic (forme de înghețată, pahare etc).

Ingrediente

Am ales o rețetă de înghețată de caramel sărat și nuci, dar pe același principiu se poate face orice tip de înghețată pornind de la baza de frișcă și lapte condensat. Pentru cei care își doresc o înghețată mai dietetică, se poate înlocui laptele condensat cu iaurt natural, dar este important ca acesta să aibă o cantitate mare de grăsime pentru a obține același rezultat cremos.

Pentru înghețata de caramel sărat și nuci avem nevoie de:

  • 400 ml de frișcă lichidă, fără zahăr
  • 60 ml lapte integral
  • 250 ml de lapte condensat
  • 60 ml sirop de caramel
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • un vârf de linguriță de sare fină
  • 50 grame de nuci (nuci normale, Pecan sau caju)
  • sare fulgi (Maldon)
  • 30 ml sirop de caramel extra

Primul pas este să prăjim lejer nucile și să le tocăm mare din cuțit. Trebuie să fie la temperatura camerei atunci când le vom încorpora în amestecul de înghețată.

Apoi batem bine frișca într-un castron încăpător cu mixerul de mână. Trebuie să fie bine aerată și să nu se scurgă dacă întoarcem castronul cu capul în jos.

Cu ajutorul unei marise încorporăm laptele condensat, laptele integral, siropul de caramel, vanilia și sarea fină. Amestecăm ușor, fără să exagerăm, dar ingredientele trebuie să fie bine încorporate.

Turnăm amestecul în tava de chec și adăugăm deasupra siropul de caramel extra, fulgii de sare după gust și nucile (totul presărat pe toată suprafața tăvii). Tot cu marisa trecem de 2-3 ori prin ingredientele adăugate ca să formăm câteva bucle și introducem tava în congelator pentru un minim de 3 ore.

Scoatem și servim în cupe. Putem decora cu extra sirop și nuci.

Ultimele noutăți

Cadouri originale pentru zile de naștere deosebite
Aug 22nd, 2023
No Comments

Se apropie ziua de naștere a cuiva drag și te

Fructele de pădure, o sursă excelentă de antioxidanți
Aug 22nd, 2023
No Comments

Suntem în plin sezon pentru fructele de pădure și în

Ce să alegi pentru o vacanță comodă dar activă
Aug 19th, 2023
No Comments

Fiindcă pentru a merge în vacanță singur, ca bărbat, reprezintă

Trăiește (mai ieftin) folosind internetul
Aug 18th, 2023
No Comments

Nu trebuie să fii neapărat zgârcit pentru a-ți dori să

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.