≡ Menu

Jumări de pui

Pielea de pui nu e neapărat cea mai apetisantă parte a acestei păsări. De fapt a nici unei păsări. În plus medici spun, pe bună dreptate, că pielea de pui conţine prea multă grăsime. Şi, totuşi, ce am putea face din ea? Cea mai bună soluţie este să face jumări de pui, pe exact acelaşi principiu pe care le facem pe cele de porc. Dinco de faptul că o să obţinem o gustare minunată alături de un pahar de bere, o să extragem şi o cantitate de grăsime aromată, excelentă pentru a da gus altor mâncări, în special pilafuri. Dar să vedem cum se face trebşoara asta.

jumari-pui

Ingrediente:

  • grăsime şi piele de pui
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei, dulce sau iute; ideal afumată

Preparare:

Jumările se fac cel mai bine atunci când sunt folosite cantităţi mai mari de materie primă.
  1. Tăiaţi în bucăţi potrivit de mari pielea de pui şi grăsimea rezultată din tranşarea cărnii.
  2. Încingeţi la foc mic spre mediu o tigaie adâncă sau, şi mai bine, o cratiţă de tuci, în care adăugaţi uleiul.
  3. Adăugaţi bucăţile de piele şi grăsime şi rumeniţi la foc mic.
    [note]Focul nu trebuie să fie prea puternic, pentru a permite extragerea şi rumenirea uniformă.[/note]
    [tip]Dacă folosiţi o cantitate mică de materie primă, în partea finală a preparării ţineţi vasul înclinat pe foc câteva minute, pentru ca jumările să fie acoperite de untură. Acest procedeu va finisa uniform jumările.[/tip]
  4. Scoateţi bucăţile de jumări cu o spumieră pe o farfurie sau platou tapetat cu şerveţel de hârtie.
  5. Presăraţi imediat cu sare, piper proaspăt măcinat şi boia de ardei, după gust.
  6. Strecuraţi şi depozitaţi untura. Se poate depozita în frigider câteva săptămâni şi o puteţi utiliza pentru gătirea preparatelor din carne de pasăre .

Jumările de pui se servesc calde sau reci.

[tip]Pe acelaşi principiu se extrage grăsime şi din pielea de raţă sau gâscă, o grăsime minuată pentru cartofi la cuptor.[/tip]
0 comments… add one

Leave a Comment

Ultimele noutăți

5 Idei de cadouri de casă nouă
Apr 26th, 2022
No Comments

Prietenii tăi s-au mutat într-o casă nouă și te întrebi

Cum alegem oglinda potrivită
Apr 24th, 2022
No Comments

Oglinzile sunt obiectele care te pot ajuta să creezi iluzia

Murăturile: beneficii pentru sănătate
Apr 23rd, 2022
No Comments

Nelipsite din cămara românului, murăturile sunt preparate în fiecare toamnă

Cheesecake de vanilie – o rețetă economică și fără coacere
Mar 27th, 2022
No Comments

Duminica este o zi bună să facem o prăjitură în

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.