≡ Menu

Jumări de pui

Pielea de pui nu e neapărat cea mai apetisantă parte a acestei păsări. De fapt a nici unei păsări. În plus medici spun, pe bună dreptate, că pielea de pui conţine prea multă grăsime. Şi, totuşi, ce am putea face din ea? Cea mai bună soluţie este să face jumări de pui, pe exact acelaşi principiu pe care le facem pe cele de porc. Dinco de faptul că o să obţinem o gustare minunată alături de un pahar de bere, o să extragem şi o cantitate de grăsime aromată, excelentă pentru a da gus altor mâncări, în special pilafuri. Dar să vedem cum se face trebşoara asta.

jumari-pui

Ingrediente:

  • grăsime şi piele de pui
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei, dulce sau iute; ideal afumată

Preparare:

Jumările se fac cel mai bine atunci când sunt folosite cantităţi mai mari de materie primă.
  1. Tăiaţi în bucăţi potrivit de mari pielea de pui şi grăsimea rezultată din tranşarea cărnii.
  2. Încingeţi la foc mic spre mediu o tigaie adâncă sau, şi mai bine, o cratiţă de tuci, în care adăugaţi uleiul.
  3. Adăugaţi bucăţile de piele şi grăsime şi rumeniţi la foc mic.
    [note]Focul nu trebuie să fie prea puternic, pentru a permite extragerea şi rumenirea uniformă.[/note]
    [tip]Dacă folosiţi o cantitate mică de materie primă, în partea finală a preparării ţineţi vasul înclinat pe foc câteva minute, pentru ca jumările să fie acoperite de untură. Acest procedeu va finisa uniform jumările.[/tip]
  4. Scoateţi bucăţile de jumări cu o spumieră pe o farfurie sau platou tapetat cu şerveţel de hârtie.
  5. Presăraţi imediat cu sare, piper proaspăt măcinat şi boia de ardei, după gust.
  6. Strecuraţi şi depozitaţi untura. Se poate depozita în frigider câteva săptămâni şi o puteţi utiliza pentru gătirea preparatelor din carne de pasăre .

Jumările de pui se servesc calde sau reci.

[tip]Pe acelaşi principiu se extrage grăsime şi din pielea de raţă sau gâscă, o grăsime minuată pentru cartofi la cuptor.[/tip]

Ultimele noutăți

Supă cremă de linte cu spanac și semințe de chia
Feb 25th, 2024
No Comments

O dietă bogată în nutrienţi este esenţială pentru a ne

Calendarul Laboral 2024: zile libere și oportunități de relaxare
Feb 23rd, 2024
No Comments

În România, în 2024, avem 17 zile libere declarate prin

Pomicultura: Cultivarea deliciilor din grădina proprie
Feb 21st, 2024
No Comments

Agricultura, mai ales pomicultura, are un farmec aparte. A cultiva

Cadouri personalizate: Cum să oferi un cadou unic și memorabil
Feb 19th, 2024
No Comments

Alegerea cadoului perfect pentru cei dragi poate fi o provocare.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.