≡ Menu

Mașinile electrice versus mașinile hibride

Se vorbește din ce în ce mai mult despre mașini hibride și electrice care au devinit foarte populare pe măsură ce lumea alege forme de transport mai sustenabile și mai puțin poluante. Mașinile hibride și electrice oferă multe avantaje față de vehiculele tradiționale pe combustibili fosili, inclusiv emisii mai scăzute, iar uneori și costuri mai mici de întreținere. Popularitatea autovehiculelor hibride și electrice se datorează faptului că în ultimii ani marii producători de mașini au început să ofere modele hibride și electrice, iar multe guverne au adoptat măsuri de finanțare pentru a încuraja reînnoirea parcurilor auto cu astfel de mașini.

Diferențe între hibrid și electric

Ce înseamnă o mașină hibrid? Așa cum îi spune numele, o mașină hibrid este alimentantă de o combinație de benzină și electricitate. Motorul pe benzină este folosit pentru a alimenta vehiculul, în timp ce motorul electric ajută mașina să economisească combustibilul și să reducă emisiile. Mașinile hibride au, de obicei, o economie de combustibil mai bună decât omologii lor pe benzină, deoarece motorul electric ajută mașina să economisească combustibilul, rulând la viteze mai eficiente. Motorul electric se poate încărca la priză pentru modelele plug-in sau se încarcă în mers pentru hibridul normal.

Ce înseamnă o mașină electrică? Spre deosebire de un hibrid unde ai nevoie de alimentare cu benzină, mașinile electrice sunt alimentate exclusiv de electricitate cu ajutorul unei baterii reîncărcabile. Mașinile electrice oferă multe avantaje față de vehiculele pe benzină, inclusiv emisii zero, costuri reduse de întreținere dar trebuie luat în considerare și costul din ce în ce mai mare al electricității dar și autonomia unei mașini electrice. Există și mașini electrice cu autonomie mare și încarcare rapidă care sunt un competitor serios al mașinilor pe carburant, dar și mașini cu autonomie redusă care pot fi folosite pe rute scurte și urbane.
O altă caracteristică importantă a mașinilor electrice este că sunt de obicei mai silențioase deoarece nu produc niciun zgomot de motor, deși există o directivă europeană care va schimba acest lucru din cauza accidentelor care se produc pentru că participanții în trafic nu aud mașina apropiindu-se.

Avantaje și dezavantaje

Atât mașinile hibride, cât și cele electrice au avantajele și dezavantajele lor. Mașinile hibride și electrice sunt mai scumpe decât vehiculele tradiționale pe benzină, chiar și cu anumite subvenții oferite de stat. În plus, mașinile hibride și electrice oferă o autonomie limitată, deoarece bateriile lor trebuie reîncărcate frecvent. Înainte de a cumpăra o astfel de mașină trebuie să faci un calcul de necesarul de km pe care trebuie să îl parcurgi zilnic sau în mod regulat și să verifici ce stații de încarcare ai pe ruta ta.

Pe de altă parte, mașinile hibride și electrice sunt mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil și generează mai puține emisii decât vehiculele pe benzină, ceea ce le face o opțiune mai ecologică, aspect la care ne gândim din ce în ce mai mult în marile orașe unde nivelul de poluare devine insuportabil.

Aspectul costurilor de întreținere depinde mult de modelul pe care îl cumperi, de garanția oferită de producător dar și de condițiile în care parchezi mașina. De exemplu, cei care locuiesc pe malul mării au mai multe probleme cu circuitele electrice din cauza salinității ridicate dacă nu au un garaj bine amenajat.

Ultimele noutăți

Cum să participi la evenimente fără să dai faliment
Nov 22nd, 2023
No Comments

Evenimentele sociale pot fi o modalitate excelentă de a te

Cadourile de Crăciun: ce să cumperi, când să cumperi și cum să nu depășești bugetul
Nov 20th, 2023
No Comments

Se apropie Crăciunul, sărbătoarea generozităţii şi a bucuriei. Este momentul

Cum să amenajezi o garsonieră pentru a avea mai mult spațiu
Nov 17th, 2023
No Comments

Garsonierele, chiar dacă au spațiu redus, reprezintă încă o opțiune

Supă de pește afumat
Oct 27th, 2023
No Comments

În zilele friguroase o supă este alegerea ideală pentru că

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.