≡ Menu

Trucuri ciudate pentru o curățenie impecabilă

Am mai scris despre cum se poate face o curățenie impecabilă cu substanțe naturale pe care le ai de obicei în casă ca bicarbonatul, lămâile sau oțetul. Iar în acest articol vom adăuga și mai multe obiecte și substanțe pe care le avem la îndemână și pe care nu ni le-am imaginat a fi folosite și la alte lucruri.

Lamele de ras

Se folosesc pentru a îndepărta mai ușor depunerile de pe ușile de la duș, de pe ușa cuptorului sau urmele de vopsea de pe geamuri. La fel se pot folosi și pentru urmele care rămân după zugrăvit pe faianță, pe gresie sau pe orice suprafață asemenătoare. Important: asigură-te că apuci lama de ras cu o lavetă sau că tocești marginea pe care o ții cu mâna pentru a evita accidentele.

Pasta de dinți

Pasta de dinți, mai ales cea care are bicarbonat în compoziție, poate fi folosită cu mare succes la curățarea și albirea rosturilor de la faianță sau gresie. Se aplică pe rosturi și se lasă să acționeze câteva minute. Apoi, cu ajutorul unei periuțe de dinți se freacă ușor de-a lungul rosturilor. Se curăță excesul cu o lavetă umedă.

Cojile de fructe

Consumul de fructe proaspete este o binecuvântare pentru corpul nostru și pentru a ne menține sănătoși. Nu arunca cojile. Le poți folosi în casă. Cojile de portocale, de exemplu, se folosesc pentru a lustrui mobila din lemn. Se folosește partea albă cu care se freacă mobila după care se trece cu o lavetă umedă, bine stoarsă. La fel și cojile de banane: aceastea ajută la lustruit tot ce e din piele, de la încălțăminte la curele.

Zahărul

Sarea este încorporată în multe soluții de curățenie, dar și zahărul este un adjuvant bun mai ales pentru a elimina petele de iarbă de pe haine. Se amestecă o lingură de zahăr cu o lingură de apă, iar pasta rezultată se aplică pe petele de iarbă. Se lasă să acționeze câteva minute, apoi se bagă la spălat.

Guma de șters

Ia o gumă de șters și penarul celui mic și folosește-o pentru a elimina petele de pe pereții proaspăt zugrăviți. Asigură-te că guma este curată (poți să ștergi de mai multe ori pe o foaie de hârtie pentru a o curăța, iar mai apoi să o folosești pe perete).

Vodca sau ginul

Dacă ți-au rămas resturi de vodcă de la petreceri și știi că nu le vei mai folosi, prepară o soluție pentru curățarea geamurilor. Amestecă 10 ml de vodcă sau gin cu un sfert de litru de apă într-un pulverizator și ai soluția ta proprie numai bună de folosit pentru geamuri.

Pudra de talc

Petele de grăsime sunt cel mai greu de eliminat de peste tot: mobilă, pereți sau haine. Încearcă un amestec de pudră de talc cu detergent de vase, în cantități egale. Funcționează de minune!

Tu ce trucuri ciudate folosești? Povestește-ne pe pagina noastră de Facebook!

Ultimele noutăți

Cum să participi la evenimente fără să dai faliment
Nov 22nd, 2023
No Comments

Evenimentele sociale pot fi o modalitate excelentă de a te

Cadourile de Crăciun: ce să cumperi, când să cumperi și cum să nu depășești bugetul
Nov 20th, 2023
No Comments

Se apropie Crăciunul, sărbătoarea generozităţii şi a bucuriei. Este momentul

Cum să amenajezi o garsonieră pentru a avea mai mult spațiu
Nov 17th, 2023
No Comments

Garsonierele, chiar dacă au spațiu redus, reprezintă încă o opțiune

Supă de pește afumat
Oct 27th, 2023
No Comments

În zilele friguroase o supă este alegerea ideală pentru că

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.