≡ Menu

3 lucruri pe care trebuie să le ştii înainte de a solicita un card de credit

Un card de credit se oferă destul de uşor celor care au un venit stabil şi uşor de demonstrat: un salariu lunar sau acţiuni într-o firmă care are un istoric cu banca şi profit anual. Dar este rentabil să ai un card de credit? Sau mai bine spus, cât de scump e un card de credit? Iată mai jos 3 lucruri pe care trebuie să le ştii înainte de a cere un card de credit pentru tine sau înainte de a-l accepta dacă banca ţi l-a oferit deja.

1. Costurile unui card de credit

Deja ştii care sunt costurile unui cont de economii pentru că sigur ai unul pentru a încasa salariul sau alte tipuri de venituri. Un card de credit, în schimb, va avea alte tipuri de costuri de care trebuie să te informezi bine înainte de a cere unul. În primul rând este vorba de costul anual – comision de administrare – care este, de obicei, mai ridicat decât în cazul unui card de debit. Mai apoi este dobânda anuală care se calculează şi se plăteşte lunar în funcţie de ce sume foloseşti de pe card. Interesează-te cu atenţie care este valoarea dobânzii şi compar-o cu alte oferte de carduri dar şi cu împrumuturi personale cu valoare mică. Un alt factor important este data la care trebuie să plăteşti cheltuielile cardului şi valoarea minină solicitată de bancă din datoria totală: ia în calcul că trebuie să ai bani în cont în acea dată.

O altă cheltuială importantă cu un card de credit o reprezintă comisioanele aplicate de bancă la retragerea de numerar de la bancomat sau la transfer de bani de pe cardul de credit în contul tău curent care sunt costuri importante, calculate anual. Prin urmare este important de precizat că un card de credit se recomandă pentru tranzacţii şi nu pentru a retrage numerar.

2. Card de credit sau credit de consum?

Una din întrebările multor persoane este dacă e mai bine să ai un card de credit sau să soliciţi un împrumut personal pentru a achiziona ceva. Există avantaje şi dezavantaje pentru ambele opţiuni.

CARD DE CREDITCREDIT DE CONSUM
Ai acces lunar la o anumită sumă de bani.Ai acces doar o singură dată şi doar la suma solicitată.
Trebuie să achiţi lunar un minim impus de bancă dar poţi achita şi toată datoria o singură dată.Trebuie să achiţi rate lunare şi, în funcţie de condiţiile de credit, ţi se poate solicita o taxă pentru rambursarea anticipată.
Dobânda este mare ceea ce creşte mult costurile dacă nu plăteşti la timp şi se acumulează. Dobânda este, de obicei, mai mică decât în cazul cardului de credit.
Există un comision anual de administrare. Există cost de acordare (comision de acordare şi comision de studiu).
Dacă plăteşti la timp ce ai cheltuit de pe card, nu plăteşti dobânzi (în perioada de graţie).Plăteşti dobândă conform contractului, lună de lună.

Prin urmare, se recomandă un credit de consum pentru cheltuieli mai mari – de exemplu, pentru achiziţia unui aparat electrocasnic mare, mobilă etc. Cardul de credit este potrivit pentru cheltuieli mici şi punctuale pe care le poţi plăti în fiecare lună pentru a nu ajunge să plăteşti mai multă dobândă de cât e cazul.

3 .Bonitatea

Acordarea unui card de credit se face în funcţie de bonitatea persoanei căreia i se acordă. În cazul în care datoriile cardului se acumulează şi beneficiarul cardului plăteşte din ce în ce mai greu ce a cheltuit, bonitatea poate fi afectată. Acest lucru ar putea duce la refuzul altor credite sau produse financiare solicitate către bancă. Prin urmare, se recomandă folosirea responsabilă a cardului de credit.

Ultimele noutăți

Băuturi răcoritoare pentru creșterea imunității la sfârșit de vară
Aug 21st, 2024
No Comments

Pe măsură ce vara se apropie de sfârșit și temperaturile

Cum să cumperi rechizite cu buget redus pentru începerea şcolii
Aug 20th, 2024
No Comments

Începutul unui nou an școlar este un moment plin de

Cum ne protejăm de temperaturile extreme de vară?
Jul 24th, 2024
No Comments

Da, vara este cald, ştim cu toţii, dar parcă este

Pantofi comozi, postură bună
Jul 20th, 2024
No Comments

Pantofi: ce tip sunt adecvaţi pentru a evita durerile de

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.