≡ Menu

Când activăm şi dezactivăm serviciul de localizare pe telefonul mobil

Suntem deja dependenţi de telefonul mobil şi îl luăm cu noi peste tot. Telefonul mobil are atâtea aplicaţii încât îl folosim la aproape orice de la găsit o stradă unde vrem să ajungem la cumpărat online cu un singur click. Multe aplicaţii pe care le folosim zi de zi au permisiunea de a folosi serviciul de localizare şi la pornirea aplicaţiilor respective se activează uneori automat localizarea.

Ne ajută sau nu să avem serviciul de localizare pornit? Depinde de ce dorim să facem. Dacă vrem să cumpărăm un bilet de avion, de exemplu, sau să facem o rezervare la un hotel uneori serviciul de localizare poate duce la o creştere a preţurilor. Încearcă să cauţi un bilet de avion cu serviciul de localizare oprit să vezi dacă există diferenţe semnificative.

Iată un exemplu simplu: căutarea unui bilet de avion Tenerife-Bucureşti, doar dus, pentru o singură persoană cu serviciul de localizare pornit şi fără. Diferenţa de preţ este de 10 euro. Nu pare mult dar dacă vorbim de o familie de 4 persoane dus-întors, diferenţa contează.

Dacă suntem în alt oraş, localizarea pornită ne ajută mult în căutările pe Google pentru a găsi mult mai uşor anumite puncte de interes ca muzee, restaurante sau alte atracţii turistice. Ştiind deja că te afli într-un anumit loc, Google îţi va afişa mai întâi rezultatele relevante: restaurante de lângă tine, muzee din oraşul în care eşti etc.

Tot pentru a căuta ceva anume, dar de acasă, este mai bine să opreşti serviciul de localizare şi să dai cătarea inserând numele localităţii respective. De exemplu, dacă eşti în Bucureşti şi vrei să cauţi ce preţuri au covoarele în altă ţară sau oraş cauţi cu “covoare Chişinău“. La fel şi pentru orice altă categorie de produse ca “ceasuri Chişinău” etc.

Serviciul de localizare este excelent atunci când vrei să îţi găseşti telefonul. Dacă este pornit şi ai activat setările de a-ţi localiza telefonul (Find My Phone) poţi intra de pe calculator să verifici unde îţi este mobilul: pentru Android foloseşte contul de gmaill iar pentru Iphone icloud.com.

Câteva sfaturi extra:

  • Dacă foloseşti telefonul, poţi opri serviciile de localizare prin folosirea ecranului de setări rapide – vezi foto.
  • Verifică în SETĂRI ce aplicaţii folosesc localizarea. Întră în LOCALIZARE şi va apărea o listă cu toate aplicaţiile, de la jocuri la YouTube unde poţi alege ce să dezactivezi.
  • Dacă foloseşti browserul de pe laptop sau calculator, foloseşte fereastra Incognito (CTRL+SHIT+N) mai ales pentru căutările de bilete de avion şi rezervări de hoteluri sau alte tipuri de cazare
  • De multe ori serviciul de localizare de pe mobil consumă mai multe resurse şi bateria ţine mai puţin. Dezactivează-l dacă nu ai multă baterie.
0 comments… add one

Leave a Comment

Ultimele noutăți

5 Idei de cadouri de casă nouă
Apr 26th, 2022
No Comments

Prietenii tăi s-au mutat într-o casă nouă și te întrebi

Cum alegem oglinda potrivită
Apr 24th, 2022
No Comments

Oglinzile sunt obiectele care te pot ajuta să creezi iluzia

Murăturile: beneficii pentru sănătate
Apr 23rd, 2022
No Comments

Nelipsite din cămara românului, murăturile sunt preparate în fiecare toamnă

Cheesecake de vanilie – o rețetă economică și fără coacere
Mar 27th, 2022
No Comments

Duminica este o zi bună să facem o prăjitură în

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.