≡ Menu

Să se facă lumină! Aşa cum îţi place

Nu-i aşa că e din ce în mai satisfăcător să îţi faci multe din lucrurile de care ai nevoie la tine acasă? De la cosmetice la diverse proiecte de bricolaj, cu puţină răbdare şi îndemânare putem face multe lucruri interesante.

Unul din proiectele cele mai arătoase este să îţi faci singur (ă) un candelabru. Nu te gândi la ceva din cristal de mărimi impresionante. Se pot face proiecte foarte frumoase pornind de la decorul casei tale şi mai ales ţinând cont de înălţimea camerei. Există proiecte speciale şi pentru camerele care nu au tavanul foarte sus – candelabre extinse, din lemn sau din metal.

Cu ce să începi

Câteva lucruri pe care să le ai în vedere pentru realizarea unui astfel de proiect:

  • ce tip de candelabru vrei să faci şi cât de greu va fi produsul final.
  • în funcţie de tipul şi greutatea, ce sistem de prindere vei folosi. Este foarte important ca sistemul de prindere să poată susţine greutatea candelabrului dar să fie şi potrivit pentru tipul de tavan pe care îl ai: rigips, beton, cărămidă, lemn etc.
  • dacă nu te pricepi foarte mult la partea electrică, cumpără de la un magazin specializat cablul cu tot cu dulie şi becurile potrivite (LED , de preferinţă, pentru a nu se încălzi).
  • când te apuci de montat opreşte siguranţa centrală din tabloul electric pentru a te asigura că opreşti tot fluxul de curent electric.
  • dacă înainte ai avut o aplică sau o altă sursă de lumină în acelaşi loc, poţi folosi acelaşi întrerupător. În caz contrar, va trebui să iei în calcul şi legătura candelabrului cu întrerupătorul nou pe care îl vei instala la intrare în cameră.
  • şi, cel mai important, proiectul trebuie să fie viabil: să îl poţi face, să nu coste mai mult decât un produs similar pe care îl poţi găsi în magazin şi să fie durabil.

Tipuri de candelabre

Poţi face un candelabru pentru o anumită ocazie: un eveniment important (nuntă, botez, zi de naştere) sau pentru o anumită sărbătoare (Crăciun, Paşte, Halloween). În acest caz, sistemul de prindere trebuie să fie unul care să îţi permită să montezi şi să demontezi uşor candelabru. De asemenea, trebuie să te gândeşti şi la o eventuală depozitare dacă vrei să îl păstrezi pentru alţi ani. Iată câteva exemple:

Cel mai uşor mod de a realiza un asemenea candelabru este să foloseşti un cerc de gimnastică (Hula Hoop) şi sfoară pentru suport, iar pentru decoraţii plante şi flori fie proaspete fie uscate sau de plastic. Plantele se pot prinde de cerc cu sfoară mai subţire sau sârmă flexibilă. La fel şi becurile sau alte elemente de decor. Se şi pot lipi cu pistol de silicon sau un lipici special cu prindere rapidă.

Pentru candelabrele de decor permanent ca cele pentru living sau bucătărie, poţi folosi materiale mai durabile ca lemn – inclusiv crengi interesante ca formă, sau metal. Nu uita că lemnul trebuie bine tratat înainte cu soluţii anti insecte şi anti mucegai.

Una din cele mai simple metode este să ai o bară de metal sau lemn de care să agăţi creativ diverse becuri cu sfoară sau lanţ, la diverse înâlţimi pentru a-i da mai mult volum – vezi foto.

Sau poţi recicla ce ai prin casă de la pahare, borcane, linguri, mărgele sau pânzeturi. Totul depinde de cum ai deja decorul făcut în casă şi ce s-ar potrivi ca schemă de culori. Caută inspiraţie printre lucrurile pe care deja le ai.

Comments on this entry are closed.

  • Multumesc mult pentru recomandari si pentru link!

  • Foarte bun articolul, multumesc pentru recomandari si pentru link!

Ultimele noutăți

Fotografii profesionale pentru cariera ta
Mar 26th, 2024
No Comments

Imaginea profesională este esențială în construirea unei cariere de succes,

Alimentația la copii și prevenirea rahitismului
Mar 25th, 2024
No Comments

Rahitismul este o afecțiune osoasă caracterizată de o demineralizare și

Cum să-ți organizezi actele în casă ca să nu le pierzi niciodată
Mar 24th, 2024
No Comments

Organizarea documentelor importante poate fi o sarcină descurajantă, dar este

Deschiderea unui magazin online: Ghid complet
Mar 22nd, 2024
No Comments

Visul de a-ți crea propriul magazin online poate fi o

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.