≡ Menu

Cremă calmantă din papaya

Când vine vorba de produsele cosmetice, fiecare are preferinţele sale în funcţie de tipul de piele, de posibilele sensibilităţi şi de rutina zilnică. Cremele de faţă şi de corp sunt nelipsite din toate casele fie că vorbim de cele pentru hidratare sau cele nutritive.

Pe lângă cremele clasice, uneori avem nevoie de o cremă calmantă pentru tăieturi, zgârieturi sau alte imperfecţiuni ale pielii pe care ne dorim să le eliminăm. O asemenea cremă este crema pe bază de papaya, un fruct tropical bogat în enzime şi vitamine, excelent pentru a calma pielea. Se foloseşte şi pentru albire şi luminozitate, iar cei care au pete mai închise pe piele, o folosesc pentru a le estompa. Papaina, substanţa activă din papaya, ajută şi la curăţarea rănilor superficiale. În Australia, acest tip de cremă pe bază de papaya este foarte populară şi se comercializează sub denumirea de paw-paw cream. Se foloseşte şi pentru ameliorarea eczemelor şi a dermatitelor, dar şi pentru coşuri, pişcături de ţânţari, piele uscată şi crăpată.

Cum se prepară crema de papaya

Avem nevoie de papaya bine coaptă. Cum la noi în ţară nu se cultivă, doar se importă, căutaţi să cumpăraţi un fruct cât mai portocaliu pentru a vă asigura că este bine copt. Dacă are părţi încă verzi ce se văd pe coajă, lăsaţi papaya să se mai coacă timp de câteva zile pe masa din bucătărie, alături de câteva mere.

Se taie fructul de papaya în jumătaţi şi se scot sâmburii. Cu ajutorul unei linguri, se scoate miezul de pe coajă şi se pune într-un castron. Se adaugă zeama de la o lămâie mică, strecurată pentru a nu pune din greşeală sâmburi.

Se adaugă 3 linguri de ulei de măsline extra virgin sau ulei de cocos şi se amestecă bine pentru a se omogeniza. Opţional, se poate adăuga o lingură de miere şi 2-3 picături de retinol (se găseşte în farmacii).

O altă variantă este să adăugaţi şi 2-3 linguri de gel de aloe vera (sau interiorul unei frunze dacă aveţi planta în ghiveci), asftel încât se poate folosi şi ca cremă după expunerea la soare sau după ras. Indiferent ce aparat de ras folosiţi, o cremă calmantă este recomandată pentru a oferi pielii o recuperare rapidă.

Cum şi cât se păstrează

Crema de papaya se păstrează în recipiente bine închise, ideal de sticlă. Se pune la frigider unde se poate păstra până la 3 săptămâni.

Fiind făcută din pulpă de fruct proaspăt netratată termică nu va ţine la fel de mult ca o cremă din comerţ, dar puteţi face cantităţi mai mici la fiecare 3 săptămâni pentru a avea tot timpul în frigider.

Comments on this entry are closed.

  • O crema excelenta, multumesc mult pentru recomandare!

Ultimele noutăți

Fotografii profesionale pentru cariera ta
Mar 26th, 2024
No Comments

Imaginea profesională este esențială în construirea unei cariere de succes,

Alimentația la copii și prevenirea rahitismului
Mar 25th, 2024
No Comments

Rahitismul este o afecțiune osoasă caracterizată de o demineralizare și

Cum să-ți organizezi actele în casă ca să nu le pierzi niciodată
Mar 24th, 2024
No Comments

Organizarea documentelor importante poate fi o sarcină descurajantă, dar este

Deschiderea unui magazin online: Ghid complet
Mar 22nd, 2024
No Comments

Visul de a-ți crea propriul magazin online poate fi o

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.