≡ Menu

Cum alegem scaunul de birou?

Dacă e timpul să îți schimbi scaunul de birou și ai nevoie de unul nou, înainte de a te duce la cumpărături, iată un ghid util care te ajută să decizi ce model este mai potrivit pentru tine. Mai ales pentru cei care petrec mult timp în fața calculatorului și cei care lucrează de acasă, un scaun de birou bun este foarte important pentru a nu afecta postura și coloana vertebrală.

Înălțime ajustabilă

Ideal, scaunul trebuie să poate fi ajustabil pe înălțime astfel încât, atunci când stai așezat, coapsele să fie paralele cu podeaua. Există multe modele de scaune care au un mâner și sistem pneumatic de reglare a înălțimii așa că asigură-te că modelul pe care îl alegi are așa ceva.

Suport lumbar

Una din zonele cele mai afectate atunci când avem un job sedentar este partea lumbară. Scaunele care au încorporat un suport pentru zona lumbară sunt mai bune calitativ pentru că te ajută să îți menții postura mai bine. Evită durerile lumbare cu acest tip de suport care menține zona ușor curbată pentru a nu pune presiune prea mare pe discuri.

Material potrivit

Materialul din care este făcut scaunul este foarte important atunci când petreci multe ore așezat. Un material textil sau artificial dar care permite corpului să respire se pretează mai bine cu un scaun de birou util. De asemenea, grosimea umpluturii din partea pentru șezut este un indicator al utilității scaunului. Nu alege un scaun prea tare sau unul în care te scufunzi: nu îți vei menține postura potrivită prea mult timp.

Picioare adecvate

În funcție de ce tip de podea ai în birou, scaunul de birou ar trebui să se miște cu ușurință. Un scaun cu picioare fixe poate afecta podeaua, fie că vorbim de covoare ieftine sau de podele de lemn. Dacă alegi un scaun care are încorporate roți asigură-te că se poate mișca ușor în funcție de ce tip de podea ai. Există și opțiunea a de instala o bucată de material special pentru zona în care stă scaunul pentru a nu dăuna podelei sau covorului. De obicei, se optează pentru bază în 5 puncte de suport (5 picioare).

Scaun ergonomic

Majoritatea modelelelor se marchetează ca fiind ergonomice, dar tu trebuie să alegi ce e ergonomic pentru tine:

  • dacă vrei suport cervical: vei alege un scaun înalt
  • dacă ai nevoie de extra suport lumbar
  • comoditatea șezutului: atât adâncimea cât și lățimea sunt importante
  • calitatea materialului la atingere
  • ușurința cu care se curăță
  • dacă ai nevoie de suport pentru brațe: fix sau reglabil
  • dacă ai nevoie de sistem de blocare a roților

Indiferent către ce model te vei îndrepta, nu uita să faci pauze dese în care să te ridici pentru a îți relaxa mușchii și articulațiile. Te va ajuta să nu dezvolți probleme de spate și de postură.

Ultimele noutăți

3 Legume pe care le poți cultiva pe balcon
May 26th, 2023
No Comments

Chiar dacă avem o iarnă lungă în majoritatea țării, grădinăritul

Ce nu au voie să mănânce pisicile?
May 23rd, 2023
No Comments

Animalele de companie cele mai întâlnite peste tot în lume

Vine vacanța! Unde putem merge cu animalele de companie?
Apr 25th, 2023
No Comments

Se apropie vara și ne gândim deja la planificarea vacanței,

Unde se pune canapeaua în living?
Apr 24th, 2023
No Comments

Canapeaua este piesa de rezistență în orice salon sau living

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.