≡ Menu

Oțetul din cidru de mere: beneficii pentru sănătate

Se vorbește din ce în ce mai mult despre oțetul din cidru de mere și despre beneficiile lui. Fermentarea fructelor pentru a obține băuturi alcoolice și oțeturi se folosește din cele mai vechi timpuri, iar multe din produsele obținute erau considerate atât alimente cât și medicamente. Dar ce este și cum acționează oțetul din cidru de mere?

Diferența între oțetul de mere și oțetul din cidru de mere

Diferența principală este că oțetul din mere se obține direct din sucul de fructe în timp ce oțetul din cidru se obține din dubla fermentare a fructelor: prima dată prin transformarea lor în cidru, iar mai apoi prin fermentarea acestuia a doua oară. De asemenea, sucul de mere este un preparat care folosește pulpa și se filtrează, în timp ce în procesul de producere a cidrului se folosește mărul cu tot cu coajă ceea ce îi conferă un gust mai profund și o consistență mai tulbure.

Beneficiile oțetului din cidru de mere

Oțetul este folosit pe scară largă în bucătărie, atât pentru a da gust mâncărurilor cât și ca produs de curățare și dezinfectare. La fel este folosit și oțetul din cidru de mere, doar că fiind un produs superior calitativ prețul este mult mai mare decât a unui oțet alb normal. În consecință, chiar dacă oțetul din cidru de mere poate fi și el folosit ca dezinfectant sau produs pentru a curăța diverse obiecte și electrocasnice din bucătărie, este mai degrabă folosit ca mirodenie.

Încorporat în mâncăruri – salate, sosuri, murături – oțetul din cidru de mere este considerat un aliment cu multe beneficii:

  • Îmbunătățește metabolismul
  • Ajută la reglarea nivelului de insulină
  • Reglează nivelul de glucoză din sânge
  • Reduce colesterolul
  • Este un adjuvant folosit în dietele pentru slăbit

Dar folosit ca produs de îngrijire în cantități mici este de asemenea un produs cu multe beneficii.

  • Are proprietăți antibacteriale și a fost folosit de-a lungul timpului pentru curățarea și dezinfectarea rănilor, pentru a elimina puricii sau păduchii, pentru a vindeca ciuperca piciorului sau pentru a scăpa de negi.
  • Tot datorită proprietăților antibacteriale este folosit și ca apă de gură (diluat) pentru a combate respirația urât mirositoare și a preveni bolile de gingii.
  • Reglează nivelul pH-ului și este folosit pentru a trata diverse afecțiuni ale pielii ca eczemele.

IMPORTANT: Fiind un oțet poate fi iritant mai ales dacă îl introduci în rutina de îngrijire a tenului așa că trebuie diluat cu apă de fiecare dată când este aplicat.

La fel se procedează și pentru cazul în care vrei să consumi oțet din cidru de mere ca adjuvant în anumite tratamente naturiste. Se consumă în cantități mici (1 sau 2 lingurițe) și se amestecă cu apă pentru a nu ataca smalțul dinților sau esofagul.

Ultimele noutăți

Ce să iei în calcul înainte să te apuci de sport
Feb 23rd, 2023
No Comments

Fie că vrei să mergi la sală sau să te

Remediu anti-mahmureală
Feb 20th, 2023
No Comments

Din punct de vedere fiziologic, senzația de mahmureală se manifestă

Angajaţii fericiţi, ingredientul secret al unei companii de succes
Feb 20th, 2023
No Comments

Ne este din ce în ce mai ușor să înființăm

Cum să îţi planifici vacanţa de vară din timp
Jan 26th, 2023
No Comments

Chiar dacă de abia s-au terminat sărbătorile de iarnă, poţi

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.