Restricţiile din această pandemie, de la statul exclusiv în casă la limitarea de a ieşi în oraş după anumite ore sau de a ieşi din localitate, ne-au pus în situaţia de a deveni foarte inventivi când vine vorba de a organiza o petrecere pentru ziua de naştere a copilului nostru. Evident, cei mici au înţeles repede că aceste restricţii nu ne permit să organizăm acelaşi tip de petreceri ca înainte : mulţi invitaţi, un loc de joacă etc. Dar cu imaginaţie şi ajutor de la prieteni putem transforma ziua de naştere într-un eveniment de neuitat.
Caută comoara
Dacă petreci carantina cu câţiva vecini – fie că aveţi acelaşi hol de acces, fie că aveţi casele apropiate – se poate organiza un joc de căutare a comorii în jurul locuinţei. Chiar dacă nu poţi invita alţi prieteni sau rude din afară, sărbătoritul / sărbătorita se poate bucura de o zi specială. Organizează cu vecinii locuri interesante unde să ascundeţi ouă de ciocolată, mici cadouri dar nu înainte de a pregăti o hartă cu indicaţii unde sunt ascunse comorile şi cu indiciile aferente. Asigură-te că totul este bine împachetat pentru a putea fi dezinfectat uşor.
Parada de maşini
Dacă nu poţi invita toţi prietenii acasă, se poate organiza o paradă de maşini care să treacă prin faţa casei. Prietenii îl salută pe sărbătorit şi pot claxona, face baloane de săpun sau îşi pot împodobi maşinile cu baloane colorate. Trebuie să te organizezi cu prietenii tăi să treacă toţi la aceeaşi oră. Nu înlouieşte o petrecere adevărată, dar sărbătoritul se va bucura să îşi vadă prietenii şi vecinii.
Mini-petrecere
Dacă eşti în faza în care se pot aduna un număr mic de copii (un minim de 4, de exemplu), vorbeşte cu sărbătoritul să decidă pe cine vrea să invite. Organizează activităţi interesante chiar dacă sunt puţini copii, în funcţie de vârsta copiilor şi de preferinţele lor:
- atelier de gătit unde să poată face pizza, brioşe, clătite sau alte bunătăţi
- atelier de slime: copiii pot încerca mai multe reţete ca să vadă ce slime iese cel mai bine, din spumă de ras, din detergent lichid, din pastă de dinţi sau gel de duş.
- atelier de artă: se pot face foarte multe activităţi în funcţie de vârstă şi de materialele disponibile.
Cină festivă acasă cu familia
Dacă nu poţi ieşi din casă şi nici invita pe nimeni, poţi organiza o cină festivă acasă cu tot ce înseamnă asta: îmbrăcat frumos, masa aranjată, meniul preferat al sărbătoritului, muulte deserturi şi suflat în lumânări. Iar un apel video la cei dragi aduce şi mai multă bucurie pentru cel mic.
Maraton de filme
Dacă vreţi ceva mai liniştit, dar amuzant, un maraton de filme este unul potrivit. Un meniu de gustări specifice: floricele, nachos cu guacamole sau sos de brânză, îngheţată şi multe filme pe care le puteţi alege pe rând de la comedii de văzut în familie, la desene animate sau chiar un film mai serios.