≡ Menu

Cum te diferenţiezi pe piaţa închirierilor pentru vacanţă

Am mai scris despre diversele platforme de închirieri pentru vacanţă ca AirBnB, Booking.com sau chiar pe MarketPlace de la Facebook şi site-urile de anunţuri. Îţi poţi pune la închiriat casa sau doar o cameră pentru turişti pentru a face un ban în plus. Din ce în ce mai multă lume optează pentru închirierile de vacanţă iar mai nou există un nou val de turism naţional pentru că nu se poate ieşi din ţară sau se cere carantină la întoarcerea acasă. Dar cum să te diferenţiezi acum când numărul turiştilor scade sau profilul lor se schimbă – mai puţini turişti internaţionali, mai mulţi din ţară – şi sunt multe oferte?

Studiază concurenţa

În zona ta verifică pe toate platformele ce oferte sunt:

  • care este preţul pe noapte şi cât variază în funcţie de sezon sau de lungimea şederii
  • ce condiţii se solicită: un minim de nopţi de cazare, garanţie, taxă de curăţenie
  • ce alte specificaţii există: cu sau fără animale de companie, cu piscină, cu vedere la munte sau la mare etc.
  • ce opinii există de la cei care au fost deja cazaţi acolo: ce le place şi ce nu, care sunt principalele puncte slabe pe care le comentează foştii turişi
  • uită-te cu atenţie la fotografiile publicate pentru a verifica ce dotări se oferă şi cum variază preţul în funcţie de mobilier, design şi dotări

În funcţie de ce oferă concurenţa în zona ta, îţi poţi stabili mai bine preţurile de cazare. Concurenţa este atât cea foarte aproape de tine dar mai ales cea care are suprafaţa şi capacitatea apropiate de ce oferi tu.

Detaliile contează

Când un turist ajunge într-un apartament închiriat îl impresionează în mod plăcut orice mic detaliu de la primirea lui acolo (de unde ia cheile, cât de bine comunică înainte de a ajunge şi după cu gazda) până la şederea propriu zisă. Asigură-te că îi pregăteşti un mic pachet de bun venit în care să incluzi:

  • o listă cu toate informaţiile de care are nevoie: adresa, parola de la internet, o dublură la chei dacă sunt mai mulţi turişti, codul de la interfon… orice consideri că ai avea tu nevoie dacă ai fi turist.
  • o hartă a zonei şi recomandări de restaurante, muzee şi alte zone de interes.
  • o sticlă de apă şi, dacă bugetul îţi permite, bomboane ambalate individual sau fructe.

Dacă ai timp şi te ocupi personal de închiriere, fă un tur de casă şi explică-le unde sunt toate lucrurile. De asemenea, explică-le cum funcţionează televizorul, dacă oferi acest serviciu, şi ce canale pot vedea. Poţi include în dotări un radio sau o boxă portabilă ieftină la care să poată asculta muzica direct de pe telefonul mobil.

În băi este necesar să existe hârtie igienică şi gel de duş /săpun. În bucătărie este ideal să existe şerveţele, sare, piper, cafea. Nu trebuie să oferi cafea pentru toată durata şederii dar o capsulă pentru fiecare persoană care se cazează face diferenţa mai ales dacă turiştii ajung la o oră la care este prea târziu pentru a face cumpărăturile pentru a doua zi.

Asigură-te că toate zonele din casă sunt bine luminate: holuri, bucătăria – nu doar o lumină centrală ci şi lumină deasupra chiuvetei sau în cămară. Poţi achiziţiona aplice ieftine cu becuri led pentru a le poziţiona strategic.

Toate aceste detalii contează mult în a acomoda turiştii şi a-i face să se simtă ca acasă.

Ia în calcul că, pentru a respecta condiţiile de igienă, este bine să oferi cât mai multe lucruri ambalate individual sau care se pot dezinfecta cu uşurinţă: sare şi piper la plicuri, cafea la capsule etc.

Dotări specifice

În funcţie de zona în care eşti şi specificul ei oferă dotări specifice. De exemplu, dacă eşti la mare poţi avea anumite echipamente pe care să le oferi gratis sau să le închiriezi cu ziua: echipament de snorkeling, saltele gonflabile etc. Dacă spaţiul nu îţi permite să depozitezi toate aceste lucruri (schiuri sau sanie pentru la munte iarna, biciclete pentru oraş sau pentru traseele de la munte şi orice altceva crezi necesar), poţi oferi cărţile de vizită a unor firme care închiriază aproape de casă. În felul acesta îi vei ajuta pe turişti să se orienteze mai uşor.

Pentru extra-câştiguri dacă ai timp să te ocupi, poţi organiza excursii în zonă, mese tematice sau participări la diverse evenimente unde te ocupi de toate detaliile de la a cumpăra bilele de intrare, la gustări. Cu puţin efort şi multă imaginaţie poţi tansforma o simplă cazare într-o experienţă de neuitat.

Ultimele noutăți

Fotografii profesionale pentru cariera ta
Mar 26th, 2024
No Comments

Imaginea profesională este esențială în construirea unei cariere de succes,

Alimentația la copii și prevenirea rahitismului
Mar 25th, 2024
No Comments

Rahitismul este o afecțiune osoasă caracterizată de o demineralizare și

Cum să-ți organizezi actele în casă ca să nu le pierzi niciodată
Mar 24th, 2024
No Comments

Organizarea documentelor importante poate fi o sarcină descurajantă, dar este

Deschiderea unui magazin online: Ghid complet
Mar 22nd, 2024
No Comments

Visul de a-ți crea propriul magazin online poate fi o

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.