≡ Menu

5 recomandări pentru vacanţa la schi

În sezonul de iarnă vacanţele la munte, la schi, sunt unele din cele mai populare alegeri. Dar în contextul actual, al pandemiei de COVID-19, este foarte important să te asiguri atât de posibilitatea de a călători unde îţi doreşti cât şi de eventualele cerinţe pe care le impun autorităţile locale şi naţionale. Ca să te organizezi mai bine, îţi oferim mai jos 5 recomandări de care să ţii cont înainte de a rezerva şi a plăti vacanţa de iarnă.

1. Libertatea de mişcare şi cerinţe sanitare

Dacă ai decis că vrei să mergi la schi, primul lucru pe care ar trebui să îl faci este să verifici dacă ai voie să călătoreşti în datele alese de tine: să poţi părăsi localitatea şi să poţi intra în localitatea cu pârtia de schi. Dacă vrei să ieşi din ţară, verifică la consulatul României din ţara unde vrei să ajungi care sunt limitările în vigoare. Există ţări care lasă mai multă libertate de mişcare în zonele turistice, dar cer fie un test PCR negativ, fie test rapid pe care îl poţi face la faţa locului. Este important să verifici şi preţurile pe care le practică cei care oferă test rapid la destinaţie pentru a nu avea surprize. Există şi posibilitatea prezentării unei dovezi de vaccinare (ambele doze) în anumite zone pentru a nu mai face testul PCR.

Nu uita că fiind o pandemie în curs, situaţia se poate schimba de la zi la zi. Asigură-te că primeşti notificări în timp real dintr-o sursă de încredere pentru a putea lua deciziile în consecinţă: alerte ale consulatului din ţara respectivă sau direct de la ministerul de externe, site-uri de ştiri etc.

2. Cazare şi masă

Un alt aspect important este partea de cazare şi masă. În oraşele cu restricţii de mişcare şi în anumite ţări cu măsuri de carantină parţială , hotelurile şi restaurantele pot fi închise. Unii hotelieri aleg să închidă chiar dacă li se permite să opereze din cauza traficului redus de turişti. Verifică ce este deschis şi dacă poţi rezerva. Ideal este să încerci să rezervi cu tot cu masă pentru a te asigura că ai unde să mănânci (în cazul în care multe restaurante vor fi închise sau cu capacitate redusă ceea ce duce la cozi mari şi timp de aşteptare peste medie). Tot ca recomandare este să alegi dacă se poate hoteluri din reţele mai mari care îţi pot oferi cazare alternativă în cazul în care se închide unul din hotelurile lor. Sau hoteluri care îţi garantează rambursarea integrală în cazul în care se schimbă condiţiile de operare şi nu te mai pot primi.

3. Echipamentul

În funcţie de ce staţiune de schi alegi – cât este de departe, dacă mergi cu avionul sau cu maşina, ia în calcul dacă e mai bine să închiriezi sau să îţi iei cu tine propriul echipament. Nu uita să verifici preţurile pentru închiriere la toate componentele, inclusiv la clăpari de schi. Sau dacă vrei şi alt tip de echipament – snowboard, patine – verifică dacă există disponibiltate şi încearcă să faci rezervare.

4. Taxele de pârtie

Una din cheltuielile importante în vacanţa la schi este taxa de pârtie. Mai ales dacă mergi cu familia, este necesar să îţi calculezi ce buget vei necesita în vacanţă şi dacă există variante de Ski Pass pentru familie, reduceri pentru copii, reduceri pentru o perioadă mai lungă. Nu uita să întrebi şi la hotel pentru că uneori, în staţiunile mari, anumite hoteluri oferă clienţilor reduceri.

5. Plan de contingenţă

Cum situaţia se poate schimba de la o zi la alta, îţi recomandăm să iei în calcul şi ce poţi face dacă trebuie să rămâi la destinaţie mai mult timp. Se poate întâmpla să intri în carantină şi să fii nevoit să îţi prelungeşti şederea cu 14 zile sau să se anuleze anumite zboruri. Înainte de a pleca, vorbeşte atât cu linia aeriană sau cu agenţia cu care călătoreşti ce alegeri ai în cazul în care se anulează un anumit zbor. De asemenea, este recomandabil să ai o asigurare de călătorie care să îţi acopere anumite aspecte ce pot apărea: spitalizare, carantină etc.

Comments on this entry are closed.

  • Super articolul, multumesc mult pentru recomandari!

Ultimele noutăți

Fotografii profesionale pentru cariera ta
Mar 26th, 2024
No Comments

Imaginea profesională este esențială în construirea unei cariere de succes,

Alimentația la copii și prevenirea rahitismului
Mar 25th, 2024
No Comments

Rahitismul este o afecțiune osoasă caracterizată de o demineralizare și

Cum să-ți organizezi actele în casă ca să nu le pierzi niciodată
Mar 24th, 2024
No Comments

Organizarea documentelor importante poate fi o sarcină descurajantă, dar este

Deschiderea unui magazin online: Ghid complet
Mar 22nd, 2024
No Comments

Visul de a-ți crea propriul magazin online poate fi o

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.