≡ Menu

5 idei amuzante pentru vacanţa de vară

S-a anulat zborul? Destinaţia ta de vacanţă tocmai a anunţat noi restricţii de călătorie? Nu-i nimic! Chiar dacă vara aceasta nu poţi călători, sau nu poţi călători unde ţi-ai dori, nu te stresa. Sunt multe lucruri interesante şi amuzante pe care le poţi face chiar la tine acasă. Pentru familiile cu copii va fi chiar mai distractiv iar cei mici se vor bucura cu siguranţă.

1. Zi tematică

Alege o temă de interes pentru toată familia, stabileşte o dată şi începeţi să o pregătiţi. De exemplu: Ziua Disney. Fiecare dintre voi îşi alege un personaj Disney şi îşi pregăteşte costumul şi machiajul. Toţi vă implicaţi în a pregăti casa corespunzător şi a organiza o serie de activităţi. Vă puteţi împărţi sarcinile de a decora, de a pregăti gustări pe măsură, de a alege un film la care să vă uitaţi cu toţii. Puteţi invita prieteni sau vecini pentru a-i da şi mai multă amploare. Sau dacă alegeţi ziua Harry Potter să aveţi suficiente persoane prezente ca să vă împărţiţi în cele 4 case. Orice vă place tuturor va fi distractiv şi de neuitat.

2. Călătorie virtuală

Din cauza pandemiei recente, multe din atracţiile turistice din lume au avut de suferit din lipsa vizitatorilor. Dar vestea bună este că s-au reorientat şi şi-au îmbunătăţit prezenţa online. Astfel se pot face tururi virtuale la principalele muzee din lume şi nu numai. Ce îţi doreşti să vizitezi vara asta? Caută site-ul oficial al locului şi verifică dacă există tururi 3D disponibile. Unele atracţii turistice au chiar şi pagini unde cu ochelari 3D vei avea parte de o experienţă virtuală unică. Să ai în vedere că pentru multe din tururi se cere taxă de intrare, dar există şi oferte pentru mai multe muzee sau un fel de “abonament” care îţi permite fie mai multe intrări într-un anumit interval de timp, fie să îţi alegi mai multe locaţii. De la Turcia care are un “museum pass” pentru 27 de locaţii la Hong Kong, vei găsi atracţii din toată lumea.

3. Zi de roluri schimbate

Una din cele mai amuzante activităţi, nu doar pentru vacanţa de vară, este schimbarea rolurilor. Copiii devin “adulţi” pentru o zi şi se ocupă de tot. Iar părinţii se lasă îngrijiţi dar şi disciplinaţi de cei mici. Dacă ţi-ai învăţat copiii să fie responsabili şi să se ocupe de anumite activităţi casnice ca strânsul mesei, organizarea camerei lor şi aşa mai departe, acum va veni rândul lor să te pună la treabă. Dacă ai electrocasnice inteligente – cu comenzi de pe telefon sau cu programe bine stabilite – te vei bucura când îi vei vedea pe cei mici cum îţi pregătesc micul dejun sau cum se ocupă de toate lucrurile de care te ocupi tu în mod normal. Este o activitate pe cât de distractivă, pe atât de utilă pentru a-i vedea pe copii în acţiune: ce ştiu să facă, cum te percep pe tine ca părinte, cum se descurcă cu responsabilitatea.

4. Zi de piscină sau de SPA

Vara se asociază cu apa, cu piscina, cu mersul la mare. Dacă nu poţi merge la mare, alege o piscină din oraş şi petreceţi ziua acolo bine pregătiţi. Pe lângă un picnic – dacă locaţia îţi permite să aduci mâncare, adaugă jocuri specifice de piscină. Cei mici vor fi încântaţi. Dacă nu ai unde să mergi la piscină, organizează o zi de SPA la tine acasă: masaj, tratamente pentru piele, stat în cadă în apă infuzată cu uleiuri esenţiale…

5. Escape Room

Dacă nu ai participat până acum la un Escape Room este timpul să începi. Este un joc de aventuri în care participanţii trebuie să scape dintr-o cameră urmând indicii şi rezolvând probleme de logică într-un timp limitat. Există foarte multe Escape Rooms în întreaga lume şi cluburi de pasionaţi care le vizitează şi încearcă să stabilească recorduri de timp. Poţi construi un Escape Room la tine acasă. Nu e un lucru uşor şi va trebui să te documentezi dar va fi foarte distractiv să îi vezi pe toţi lucrând în echipă şi încercând să rezolve toate enigmele.

Comments on this entry are closed.

  • Excelente recomandari, big like 😉

Ultimele noutăți

Cadouri originale pentru zile de naștere deosebite
Aug 22nd, 2023
No Comments

Se apropie ziua de naștere a cuiva drag și te

Fructele de pădure, o sursă excelentă de antioxidanți
Aug 22nd, 2023
No Comments

Suntem în plin sezon pentru fructele de pădure și în

Ce să alegi pentru o vacanță comodă dar activă
Aug 19th, 2023
No Comments

Fiindcă pentru a merge în vacanță singur, ca bărbat, reprezintă

Trăiește (mai ieftin) folosind internetul
Aug 18th, 2023
No Comments

Nu trebuie să fii neapărat zgârcit pentru a-ți dori să

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.