Cutiile de carton în care vin ambalate lucrurile pe care le cumpărăm pot fi desfăcute (pentru a ocupa mai puţin spaţiu) şi păstrate pentru a le putea refolosi: pentru depozitare, pentru transport sau pentru proiecte de bricolaj. Iar dacă ai curte, cartonul poate fi folosit la compost dacă este carton kraft. Iată câteva idei despre cum poţi recicla cutiile de depozitare din carton.
Jucării şi jocuri
Dacă îţi aminteşti de copilăria ta cu drag, atunci când puteai să te joci cu orice şi să inventezi pe loc un joc nou, poţi să îţi pui imaginaţia la încercare şi să faci din carton diverse jucării şi jocuri pentru cei mici.
Alege cutiile de carton gros şi cu ajutorul unui cutter poţi decupa diverse forme pe care să le pictezi şi să le foloseşti ca piese pentru jocurile de masă. Poţi face orice joc de masă doreşti cu puţină răbdare şi îndemânare. Dar poţi face şi jucării pentru cei mai mici pentru a-i învăţa formele geometrice, numerele, animalele şi plantele.
Ai nevoie de timp şi de îndemânare, dar economiseşti mult pentru că majoritatea jucăriilor pentru copii şi jocurile de masă sunt scumpe. În plus, reduci cantitatea de plastic din casa ta.
Spaţiu de depozitare
Pentru a-ţi menţine casa ordonată şi pentru a găsi repede tot ce cauţi, este bine să organizezi lucurile pe categorii şi să le depozitezi mereu în acelaşi loc. De exemplu, tot ce îţi trebuie pentru cusut – ace, aţă, ace de siguranţă, bolduri, foarfecă etc – să le ţii într-o cutie pe care să o pui într-un loc în care copiii mici nu pot ajunge. Mai mult decât atât, pentru anumite lucruri de care ai nevoie rar şi care nu fac parte dintr-o categorie mare, îţi poţi crea separatoare din carton într-un sertar sau chiar într-o cutie mai mare. Aşa vei găsi mai uşor ce cauţi pentru că vezi imediat ce ai în sertar, nepunând obiectele unul peste altul.
Îţi poţi organiza sertarele cu lenjerie intimă, cu şosete şi ciorapi, cu cabluri de telefon şi de calculator, cu cartuşe de imprimantă sau baterii, cu încălţăminte, cu acte, dar şi sertarele cu jucării ale celor mici sau cu rechizite.
Pe lângă separatoare, poţi folosi cutiile ca spaţii de depozitare pentru a nu cumpăra unele din plastic sau chiar din carton care sunt mai scumpe. Pentru decor, poţi îmbrăca sau vopsi cartonul, mai ales pentru cutiile care rămân expuse. De asemenea, dacă lipeşti sfoară pe cutie sau alt material textil, obţii o cutie decorativă şi interesantă.
Diverse obiecte pentru casă
Un suport de pahare sau un inel de serveţel: alte idei pe care le poţi pune în aplicare dacă ai cutii de carton pentru reciclat. Taie cartonul în cercuri sau pătrate şi vopseşte-l. Sau lipeşte resturi de pânză colorată. Vei obţine suporturi de pahare originale şi ieftine. Nu vor ţine la fel de mult ca cele din plastic sau lemn, dar sunt mult mai economice şi poţi face altele când se strică de tot. La fel şi cu inelele pentru şerveţele.
Ai nevoie de o ramă pentru o fotografie de familie? O poţi face din carton. Poţi înrăma chiar şi o oglindă mică sau un poster.
Şi, nu în ultimul rând, poţi folosi cartonul pentru a crea decoraţiuni pentru petreceri de orice fel: zile de naştere, Crăciun, Halloween. Costurile cu decoraţiunile sunt mari şi de multe ori nu vrem să le refolosim ani la rând, aşa că folosind carton reciclat vei avea mereu decoraţiuni noi pentru orice ocazie.
Comments on this entry are closed.
Super site-ul, multumesc pentru recomandare!