Vine vara şi începe sezonul de mers la plajă. Cu un pic de pregătire poate fi o excursie excelentă pentru tine şi toată familia sau prietenii. Iată mai jos câteva sfaturi de care să ţii cont înainte de a pleca de acasă.
Geanta de plajă
Când împachetezi pentru plajă, nu uita că ai nevoie de o geantă de plajă uşor de dus dar încăpătoare în care să poţi lua lucurile esenţiale:
- Protector solar: alege protectorul în funcţie de tipul tău de piele, factorul trebuie să fie adaptat tuturor mebrilor familiei (dacă mergi cu copiii cel mai bine este să alegi factor 50), poţi alege spray în loc de loţiune pentru că este mai uşor de aplicat
- Prosop: chiar dacă închiriezi şezlong este bine să ai cu tine un prosop sau o pânză pe care să stai şi cu care să ştergi excesul de apă când ieşi din mare.
- Costum de baie de schimb: se recomandă în special pentru copii şi pentru femei pentru a evita infecţiile ce pot apărea datorită contactului cu pielea a costumului ud pentru mult timp.
- Trusă de prim-ajutor: un plasture rezistent la apă, apă oxigenată sau alt dezinfectant pentru zgârieturi sau alte răni superficiale. Dacă iei vreun medicament în mod normal, nu uita să îl iei cu tine. De asemenea, dacă eşti alergic sau altcineva din familie are alergii, nu uita să iei cu tine medicamentele speciale.
- Încălţăminte adecvată: nu uita că ai nevoie de şlapi sau sandale pentru a putea merge pe nisipul fierbinte.
- Pălărie şi ochelari de soare: în special pentru orele cu soare puternic se recomandă protejarea capului şi a ochilor aşa că nu uita să iei cu tine pălăria şi ochelarii de soare. Pentru cei mai mici, se recomandă şi tricou cu protecţie UV.
- Acte şi telefon: ideal este să ai un buzunar cu fermoar la geanta de plajă în care să păstrezi actele şi telefonul, şi ceva mărunt dacă vrei să cumperi o îngheţată sau o bere.
Gustări şi apă
În funcţie de câte ore vei sta şi mai ales dacă mergi la o plajă unde nu există chioşc sau terasă, nu uita să iei cu tine câteva gustări uşor de mâncat şi apă din belşug.
Idei de gustări:
- fructe uşor de transportat: mere, pere, portocale şi mandarine. Poţi alege şi alte fructe dar e bine să le transporţi în cutii bine închise şi nu în pungi pentru a nu se strivi pe drum: căpşuni, caise, piersici.
- nuci, migdale şi alune: gata curăţate şi puse într-o cutie bine închisă, poţi face un amestec de acasă sau să iei un singur fel. Evită variantele sărate şi prăjite.
- mini-sandvişuri fără sosuri multe: sandviş cu brânză, sandviş cu piept de pui şi salată verde, sandviş cu hummus
- “beţe” de legume: morcovi, castraveţi, tulpină de ţelină, ardei gras.
Evită gustările care pot fermenta repede mai ales dacă nu ai geantă frigorifică şi stai multe ore la plajă: iaurturi, sucuri naturale, salatele de fructe tăiate cu mult înainte.
Alte pregătiri
Dacă eşti proaspăt epilată, nu uita să iei cu tine un produs special de îngrijire după epilare pentru a nu te irita de la nisip şi de la apa sărată. Oricum, se recomandă să te epilezi cu câteva zile înainte de plajă pentru a da timp pielii să se vindece.
Poţi lua cu tine şi ceva pentru a petrece timpul în funcţie de pasiunile tale:
- o carte de citit pentru tine şi de colorat pentru cei mici
- un joc special pentru plajă: palete cu mingi de burete sau scai, palete de badminton şi să speri că nu bate foarte tare vântul :), minge gonflabilă, set de găleată şi lopeţi pentru castele de nisip.
- jocuri de masă dacă mergi cu mai mulţi prieteni: un pachet de cărţi o alt joc pe care obişnuiţi să îl jucaţi în grup, dar poţi apela şi la un joc ce nu are nevoie de accesorii ca jocul de mimă.