≡ Menu

Cum să amenajezi o garsonieră pentru a avea mai mult spațiu

Garsonierele, chiar dacă au spațiu redus, reprezintă încă o opțiune populară în orașele mari unde afluxul de persoane tinere este mare. Preferate de studenți, tineri și cupluri fără copii, garsonierele sunt la mare căutare atât pentru cumpărare cât și pentru închiriere. Dar spațiul redus în care trebuie să înghesuim tot de la bucătărie la sufragerie, de la dormitor la cămară reprezintă un mare dezavantaj. Așa că am pregătit un mini-ghid cu câteva trucuri care să te ajute la amenajarea garsonierei ca să ai mai mult spațiu.

1. Pat rabatabil

Exact, ca la grădiniță :). Lăsând gluma la o parte, patul ocupă cel mai mult spațiu într-o garsonieră. Evident, poți opta pentru o canapea extensibilă, dar pentru cei care doresc să doarmă bine și confortabil, pe o saltea adevărată, un pat normal este ideal. Iar pentru a nu ocupa mult spațiu, opțiunea unui pat rabatabil ajută mult, pentru că nu trebuie să renunți la confort. Există și versiuni de pat rabatabil cu canapea încorporată, așa numitul pat Murphy, ca în fotografiile de mai jos, dar dimensiunile patului contează mult pentru a avea o canapea normală.

Dacă nu ai buget pentru a cumpăra acest tip de pat, îl poți face tu cumpărând salteaua și somiera. Mecanismul se poate cumpăra separat, special pentru pat sau poți folosi amortizoare de portbagaj de mașină. Canapeaua poate fi concepută pe un schelet de lemn de tip bancă pe care să pui mai apoi saltele sau perne.

2. Mobilă multifuncțională

O altă provocare în mobilarea unei garsoniere este găsirea unor articole multifuncționale pentru a nu înghesui prea multe elemente. De exemplu, o insulă în bucătărie care să fie și loc de luat masa. Sau birou care se poate strânge la perete când nu îl folosești. Sau o masă extensibilă pe care o poți folosi când iei masa sau ca birou. Sau spații de depozitare bine gândite pe verticală pentru a nu fi obligat să pui prea multe dulapuri. Orice piesă de mobilier care aduce o dublă funcționalitate ajută extraordinar de mult pentru a obține un spațiu neaglomerat și respirabil.

Masă extensibilă cu sertare și spațiu de depozitare pentru scaune

3. Folosește spațiul pe verticală

Televizorul poate fi prins pe perete cu suport special, în loc să stea pe o comodă care ocupă loc. Spațiul de depozitare, așa cum am menționat, este bine să fie pe verticală și să folosești o scară pentru a putea ajunge cât mai sus (lucrurile pe care le folosești în mod normal le lași jos iar cele de care nu ai nevoie ca valize, haine de iarnă/vară etc le pui sus). Dacă vrei să ai plante în garsonieră poți opta pentru ghivece speciale de pus pe perete sau de agățat din tavan, fără să aglomerezi excesiv camera.

4. Folosește culori deschise

Atât vopseaua pentru pereți cât și pentru mobilier este mai bine să fie în tonuri deschise, pastelate. De asemenea, poți încorpora oglinzi pentru a da senzația de spațiu dar și lumini difuze din toate părțile pentru a crea profundidate.

Pentru a da culoare, alege un punct central unde să se oprească privirea: un tablou, un perete pe care îl vopsești diferit sau alegi un tapet interesant.

Ultimele noutăți

Băuturi răcoritoare pentru creșterea imunității la sfârșit de vară
Aug 21st, 2024
No Comments

Pe măsură ce vara se apropie de sfârșit și temperaturile

Cum să cumperi rechizite cu buget redus pentru începerea şcolii
Aug 20th, 2024
No Comments

Începutul unui nou an școlar este un moment plin de

Cum ne protejăm de temperaturile extreme de vară?
Jul 24th, 2024
No Comments

Da, vara este cald, ştim cu toţii, dar parcă este

Pantofi comozi, postură bună
Jul 20th, 2024
No Comments

Pantofi: ce tip sunt adecvaţi pentru a evita durerile de

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.