≡ Menu

Supă de pește afumat

În zilele friguroase o supă este alegerea ideală pentru că ne încălzește, este hrănitoare dar în același timp versatilă. Supele pot fi adaptate ușor atât la ingredientele pe care le avem la îndemână cât și la gustul celor care o vor mânca. Pe lângă supele și ciorbele tradiționale de la noi, mai ales cele de pui, există și supe mai exotice care au devenit din ce în ce mai populare în ultimul timp datorită programelor culinare de la TV.

Una din aceste supe este supa chowder, atât de populară pe continentul american. Originară din Europa, a devenit populară în America de Nord, adusă în America de către coloniștii englezi. Supa chowder este un fel de mâncare tradițional în multe țări din lume, inclusiv în Statele Unite, Canada, Irlanda și Marea Britanie, și este mâncarea națională a Insulelor Bermude. Este adesea servită ca fel principal sau ca gustare.

Una din caracteristicile principale este textura: este o supă groasă, onctuoasă, diferită de supele clasice, clare. Cremozitatea aceste supe este dată de folosirea din abundența a lactatelor, de la smântână la lapte proaspăt.

În funcție de ingredientele folosite în supa chowder, există trei categorii principale:

  • Supa de scoici chowder: Este cea mai cunoscută variantă de supă chowder, și este făcută cu scoici, cartofi, ceapă, usturoi și smântână.
  • Supa de pește chowder: Este făcută cu pește proaspăt sau afumat, cartofi sau rădăcinoase, ceapă, usturoi și smântână sau lapte.
  • Supa de legume chowder: Este făcută cu legume, cum ar fi cartofi, morcovi, țelină și ardei gras, și smântână.

Rețeta pe care o recomandăm acum este una de pește afumat. Ce pește afumat putem alege? De obicei se folosește macrou, dar putem folosi orice tip de pește afumat, inclusiv somon.

Ingrediente:

  • 1 ceapă, tocată
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 1 rădăcină de pătrunjel, tocată
  • 1 țelină, tocată
  • 1 ardei gras roșu, tocat
  • 1 cană (250 ml) de lapte proaspăt
  • 4 căni (1 litru) de supă de pui sau de legume
  • 100 g de pește afumat, tocat
  • Sare și piper, după gust

Mod de preparare:

  1. Încălziți o oală mare la foc mediu. Adăugați ceapa, usturoiul, pătrunjelul, țelina și ardeiul gras și gătiți până se înmoaie, aproximativ 5 minute.
  2. Adăugați laptele și supa și aduceți la fierbere. Reduceți focul și fierbeți la foc mic timp de 20 de minute.
  3. Adăugați peștele afumat și gătiți încă 5 minute.
  4. Asezonați cu sare și piper după gust.

Se servește cu pâine proaspătă, ca fel principal pentru că este un fel de mâncare complet: cu proteine, grăsimi și carbohidrați.

Ultimele noutăți

Păstrează-ți pielea strălucitoare pe timpul verii
Apr 29th, 2024
No Comments

Pe măsură ce se apropie vara și soarele își face

Gyros la tavă: o reţetă surprinzătoare pentru masa de Paşte
Apr 25th, 2024
No Comments

Mai sunt câteva zile până la Paşte şi este momentul

Adrenalină şi natură: aventuri pe bicicletă de Paşte
Apr 23rd, 2024
No Comments

Cu minivacanța de 1 Mai şi de Paşte apropiindu-se cu

Reciclarea hârtiei şi a cartonului
Apr 19th, 2024
No Comments

Reciclarea hârtiei și a cartonului este o parte crucială a

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.