În ultimii ani, mai ales datorită școlilor care organizează evenimente de Halloween, suntem din ce în ce mai implicați în această sărbătoare importată. Cei mici sunt foarte atrași pentru că își pot pune costume și pentru că primesc dulciuri. O petrecere de Halloween la tine acasă în care să inviți câțiva prieteni este un prilej de a te distra dar poate fi costisitoare. Cum se poate organiza o petrecere de Halloween fără să ieși din buget?
Cele 4 elemente de bază pentru o petrecere de Halloween reușită sunt:
- Decorurile
- Costumele
- Mâncarea
- Activitățile
Așa că să le luăm pe rând.
Decorurile
Pentru decoruri este foarte simplu să reciclezi diverse obiecte pe care deja le ai și pe care să le transformi pentru a avea legătură cu Halloween. Poți cumpăra ”pânză de păianjen” sau să o faci tu dintr-o perdea veche. Și cu ea să decorezi pereții și mobila. Dacă ai ghivece decorative, transformă-le cu ajutorul aceleași pânze sau le poți transforma în dovleci: le îmbraci în hârtie și le pictezi.
La fel poți proceda și cu lămpile din casă pentru a obține o lumină difuză și, implicit, o atmosferă de Halloween. Cu tifon, hârtie igienică sau lenjerii de pat vechi se transformă orice corp de mobilă pe care vrei să îi disimulezi și mai apoi să adaugi frunze uscate, păianjeni de plastic sau pe care îi poți face tu din carton negru etc. Ca să nu mai vorbim de lumânări care adaugă un plus de magie decorurilor mai ales dacă le transformi în lumânări sângerânde (peste lumânarea albă se toarnă ceară de la o lumânare roșie).
O altă recomandare este să folosești baloane. Sunt ieftine și le poți folosi pentru multe tipuri de decoruri. Le poți picta în dovleci, le poți transforma în fantome, le poți umple de heliu și să decorezi tavanul cu ele iar de sfoara lor poți agăța alte elemente decorative ușoare, din hârtie.
Costumele
Dacă nu mai ai costume din anii trecuți pe care să le poți recicla, îți poți face unele creative fără a cheltui prea mult. Fie din machiaj, fie din accesorii poți obține un efect Halloween fără a merge la magazin și a cumpăra un costum pe care îl folosești o singură dată pe an. Cel mai simplu este să alegi haine negre și să adaugi machiaj, pălării sau măști din hârtie. Apoi, există varianta cearșaf alb pe care să îl folosești pentru a te transforma în fantomă sau pe care să îl stropești cu vopsea roșie pentru un efect macabru. Dar poți miza pe ce ai și să combini articole cât mai ”necombinabile” pentru a șoca audiența. Să ai la îndemână și ceva articole pentru invitați în cazul în care vin fără costume pentru a-i introduce în atmosfera petrecerii ca ochelari, pălării, fulare, măști de carton etc.
Mâncarea
În ton cu Halloween, poți pregăti gustări pentru a fi servite cât mai ușor și să nu apelezi la un set de tacâmuri. Tematica poate fi ușor pusă în valoare cu biscuiți decorați cu ciocolată neagră, cu tartine sărate pe care să adaugi sosuri roșii (ketchup), mini pizze fantomă pe care să le decorezi cu mozzarella, ouă umplute cu pateuri pe bază de sfeclă roșie etc. Un platou cu fructe și unul cu gustări sărate sunt excelente ca gustări rapide și la decor, în funcție de talentul fiecăruia, poți adăuga păianjeni din măsline negre, ochi din ou fiert și alte elemente în ton cu tema.
Activitățile
Organizează jocuri pentru participanți, fie că sunt mici sau mari. De la jocuri de masă (există un joc care se numește chiar Fantoma), la jocuri de îndemânare, orice activitate pe care o organizezi va aduce un plus de distracție și de implicare. Dacă spațiul îți permite, poți ”construi” un tunel al groazei unde invitații intră pe rând și trec prin diverse sperieturi. Sau poți organiza un concurs de povești de groază și oaspeții să decidă câștigătorul.