Cum sună ideea de a călători în lume şi de a rămâne într-o casă a cuiva ca şi când ar fi a ta? Acum, acest lucru este posibil datorită noului concept de housesitting. Vrei să ştii mai multe despre acest mod popular de cazare gratuită? Alfă mai jos cum se procedează.
Să clarificăm câteva concepte de bază
Ce este un housesitter?
Dacă un babysitter are grijă de copii, atunci un housesitter este cel care are grijă de case. Da, ai auzit bine, un housesitter este persoana care are grijă de case, animale de companie, plante etc. Dacă eşti un iubitor de animale, atunci eşti deja pe jumătate housesitter.
De câte ori nu te-ai dus chiar tu într-o vacanţă şi a trebuit să îţi rogi prietenii să aibă grijă de plantele tale, să dea de mâncare câinelui sau pisicii tale cât timp erai plecat? Dar acum, în loc de a cere asta unui prieten sau vecin, poţi să laşi pe cineva să aibă grijă de toate acestea în schimbul cazării în casa ta.
Pentru mulţi dintre noi acest lucru ar părea cel puţin ciudat – să laşi casa pe mâna unui necunoscut, dar acest lucru este foarte frecvent în Statele Unite şi Australia, iar mai noi şi în Europa unde începe să devină din ce în ce mai popular, mai ales în Franţa şi în Marea Britanie.
De ce să devii un housesitter?
Cred că primul motiv este foarte evident: cazare gratuită. Mai apoi poţi descoperi locuri noi ca un localnic şi nu ca un turist, să schimbi răceala unui hotel cu căldura pe care o oferă o casă, pentru a vedea cum trăieşte un localnic, a interacţiona cu vecinii şi animalele lui de companie pe care să le scoţi la o plimbare. Posibilităţile locurilor şi duratelor variază. De la un apartament studio în Manhattan, New York pentru o săptămână la o vacanţă de 6 luni într-o vilă privată în Sri Lanka- sunt doar exemple pe care le putem găsi.
De ce ne-ar lăsa cineva să stăm în casa lor fără să-i cunoaştem?
Pentru că există beneficii nu doar pentru housesitter ci şi pentru proprietarii casei. Casa lor, animalele de companie sau grădina vor fi în grija cuiva în timp ce ei se află departe, în imposibilitatea de a se ocupa de ele. Există de asemenea posibilitatea de a împărţii cheltuielile de întreţinere pentru casă (curent electric, gaz, apă) pentru perioadele lungi – iar unii proprietari chiar cer acest lucru, iar acest aspect îi ajută să economisească pe perioada vacanţei. Iar o casă ocupată e mai protejată în faţa hoţilor.
Cum găsim o casă pentru housesitting
Este foarte uşor, va trebui să te înregistrezi pe unul dintre multele site-uri care oferă acest tip de servicii. Înregistrarea va garanta proprietarului casei că persoana ta a fost verificiată şi va avea garanţia că cel care va avea grijă de casa lui e o persoană de încredere. Unele site-uri oferă chiar şi un tip de asigurare motiv pentru care, pe lângă cele care sunt gratuite, avem şi siteuri care solicită o taxă anuală de 30 de euro pentru gestionare. Mult mai mică chiar decât o zi de cazare. Ce caută proprietarul unei case? Acelaşi lucru pe care l-ai căuta tu dacă ai lăsa un necunoscut în casă. Pe cineva responsabil, serios, care să aibă grijă de casa ta şi de animalele de companie ca şi când ar fi ale lor, în timp ce ei sunt departe.
Care sunt cele mai comune ţări pentru housitting?
Opţiunile sunt la fel de largi ca întreaga lume. În Europa cea mai mare ofertă o poţi găsit în ţări ca Anglia, Franţa şi Germania. Există, de asemenea, o mulţime de oportunităţi în Statele Unite, dar şi în Australia şi Noua Zeelandă. Preţurile hoteliere în aceste ţări sunt în general destul de ridicate, astfel încît aceasta poate fi o alternativă interesantă pentru a le vizita, trebuie doar să faci rost de banii de transport şi să pleci. Un lucru interesant este că locuind într-o casă, ai acces la toate facilităţile fără costuri suplimentare : internet, maşină de spălat, bucătărie utilată etc.
Sper că te-am convins şi deja eşti nerăbdător să devii un housesitter. Acum să vorbim despre site-urile care oferă această oportunitate.
Unde găsim o casă de stat?
Există o mulţime de site-uri web care oferă acest serviciu, dar lasă-mă să-ţi recomand câteva pentru a face căutarea mai uşoară. Înainte de a te înregistra, aruncă o privire pe ele pentru a vedea care se potriveşte cel mai bine cu nevoile tale.
În primul rând trebuie să-ţi creezi un profil pe fiecare dintre ele şi eşti gata pentru a căuta casa, locul, data, şi durata care se potriveşte cel mai mult. Cu puţin noroc s-ar putea să găseşti ceva imediat. Baftă cu căutarea şi bucură-te de cazarea gratuită.
Comments on this entry are closed.
Si cand vi din concediu casa ti goală numa pereții i mai găsești, cum sa renunți sa lasi un prieten sau un vecin să-ți hrănească câinele si sa chemi un străin si să-l si cazezi? Păi unde ati vazut asa ceva voi va uitati mult la telenovele am impresia