Un robinet pentru chiuvetă proaspăt curățat, care strălucește în lumină, poate face ca bucătăria sau baia dvs. să pară că valorează un milion de dolari. Cu toate acestea, la fel ca în majoritatea lucrurilor, robinetele pentru chiuvetă nu rămân curate pentru totdeauna și, în cele din urmă, va reveni neplăcuta acumulare de murdărie și depunere de calcar.
Problema cea mare e că împreună cu murdăria, corpurile de chiuvetă sunt predispuse la creșterea microbiană. Anumite tipuri de microbi pot avea un impact negativ asupra robineţilor dvs., deoarece acestea au potențialul de a provoca probleme precum pete de suprafață și mirosuri. Pe măsură ce aceste corpuri de chiuvetă pompează în mod regulat apă caldă, se creează un mediu cald și umed, în care microbii prosperă în interior. Având în vedere condițiile potrivite, microbii au nevoie de doar douăzeci de minute pentru a-și dubla numărul pe suprafața robinetului din bucătărie sau baie. În timp ce o contaminare microbiană a corpurilor de chiuvetă poate fi o problemă acasă, aceasta poate fi o problemă serioasă în zonele publice, cum ar fi spitalele și toaletele comunale.
Microbii care cresc pe suprafața robineţilor folosiţi public pot fi ușor transmişi și răspândiţi către publicul larg dacă corpurile de chiuvetă sunt lăsate necurăţate. Curățarea anumitor baterii de bucătărie sau baie poate fi dificilă datorită finisajului și formei deseori incomode. Cu toate acestea, lăsându-le necurăţate pentru perioade lungi de timp poate avea ca rezultat faptul că le cresc șansele de a se contamina cu microbi. Folosirea produselor de curățare potrivite nu numai că vă poate ușura procesul de curățare, dar este de o importanță vitală pentru a vă asigura că finisajul robinetului nu este deteriorat. Dacă corpurile dvs. de baie și chiuveta de la bucătărie par deosebit de murdare și doriți să le faceți să strălucească din nou, am compilat cele mai bune patru sfaturi pentru a vă ajuta să înțelegeți cum să le curățați cel mai bine.
1. Cunoașteți finisajul robinetului Înțelegerea finisajului corpurilor de chiuvetă este vitală, deoarece aceasta determină ce produse și instrumente de curățare sunt cele mai bune pentru a finaliza lucrarea. Verificați finisajul robinetului la producător (pe site-ul lui sau sunaţi la numărul destinat clienţilor) și întrebați dacă există anumite recomandări de întreţinere. Folosirea bureţilor sau a periilor abrazive nu este o idee bună pentru majoritatea finisajelor. De cele mai multe ori, o lavetă va fi suficientă. 2. Încercați săpun de vase și apă caldă pentru a curăța robinetul Dacă robineţii nu sunt deosebit de murdari, folosirea săpunului/detergentului de vase și a apei calde cu o cârpă de curățat va funcționa. Pur și simplu frecați corpul de chiuvetă cu detergentul pentru vase și ştergeţi-l, mai apoi, cu o lavetă curată şi uscată. Lustruiţi robinetul cu cârpa uscată pentru a-l face să strălucească. 3. Pentru a elimina o acumulare de murdărie, încercați să utilizați oțet alb Dacă corpurile dvs. de chiuvetă au o problemă serioasă (acumulare de săpun sau calcar) care nu se lasă îndepărtată cu uşurinţă, va trebui să folosiți oțet alb. Adăugați o jumătate de ceașcă de oțet alb la o jumătate de ceașcă de apă fierbinte și înmuiați o cârpă de curățat în soluție. Frecați soluția peste murdărie. În cazuri serioase, lăsaţi cârpa peste noapte, învelită cât mai etanş cu o pungă pentru a-i permite oţetului să acţioneze. 4. O periuță de dinți și bicarbonatul de sodiu pot ajuta la îndepărtarea petelor Bicarbonatul de sodiu este excelent la curățarea suprafețelor murdare. Vă recomandăm să aplicați o cantitate mică de bicarbonat de sodiu pe o periuță de dinți veche și să adăugați o picătură de apă. Frecați în jurul robinetelor din bucătărie și baie cu soluția aplicată pe periuța de dinți pentru a îndepărta petele urâte. O ultimă precizare: dacă robinetul este de inox, nu folosiţi clor pentru a-l curăţa pentru că deteriorează inoxul dacă există zgârieturi sau zone cu defecte.