≡ Menu

Tiramisu cu miere

Dacă ţi-e poftă de un desert uşor de făcut, iată o reţetă foarte interesantă de tiramisu cu miere. Trebuie să ai puţină răbdare să îl ţii la frigider măcar 2-3 ore înainte de a-l servi. Dar te asigurăm că merită aşteptarea şi va fi una din reţetele cu care să îţi impresionezi musafirii.

Pentru această reţetă ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3 linguri de miere de albine de bună calitate
  • 3 gălbenuşuri de ou
  • 125 grame de mascarpone
  • 125 grame de smântână
  • 100 ml cafea
  • 100 grame de pişcoturi
  • Cacao pudră sau ciocolată rasă pentru decorat

Câteva detalii despre ingrediente:

  • foloseşte ouă proaspete şi păstrează albuşurile pentru alte reţete ca omlete proteice sau bezele. Atenţie: fiind un desert cu ouă crude nu se recomandă femeilor gravide şi copiilor mici.
  • Mierea trebuie să fie de bună calitate iar dacă vrei şi beneficii suplimentare poţi opta pentru miere de manuka. Este o miere monoflorală, din polenul plantei Leptospermum scoparium, cu proprietăţi antibacteriene, antivirale şi anti-inflamatorii.
  • Cafeaua poate fi înlocuită cu ceai negru, dacă nu îţi place gusul de cafea.

Pentru a trece la pregătirea desertului, trebuie să ai la îndemână un mixer electric sau un tel, un castron încăpător, un castron mic de supă, 3 pahare sau cupe de servire, un espressor automat sau un ibric pentru a face cafeaua.

Primul pas este să prepari cafeaua pentru a o lăsa mai apoi la răcit. Cafeaua nu trebuie îndulcită pentru că pişcoturile au deja zahăr iar cantitatea de miere este suficientă.

Într-un castron încăpător se bat gălbenuşurile cu mierea aproximativ 5 minute până se obţine o cremă pufoasă. Adăugăm brânza mascarpone şi smântâna puţin câte puţin amestecând uşor. Crema trebuie să fie aerată şi omogenă.

Pregătim cele 3 cupe de servire (dacă nu ai, poţi monta desertul într-o tavă de sticlă). Turnăm cafeaua răcită într-un castron de supă şi băgăm câte un pişcot în cafea. Aşezăm un strat de pişcoturi înmuiate în cafea pe fundul paharelor de servire. Adăugăm un strat din crema de mascarpone şi repetăm straturile până se umplu cupele de servire.

Decorăm cu pudră de cacao sau ciocolată rasă foarte fin. Lăsăm la rece minim 3 ore înainte de servire.

NOTĂ: nu înmuiaţi excesiv pişcoturile pentru că vor lăsa zeamă şi vor strica textura desertului. Nici prea puţin pentru că vor rămâne uscate.

În cremă se pot adăuga 2 linguriţe de lichior tip amaretto pentru cei care vor un gust mai intens. Trebuie să ai în vedere că se accentuează gustul lichiorului cu cât ţii mai mult desertul la rece.

Ultimele noutăți

Mașinile electrice versus mașinile hibride
Jan 17th, 2023
No Comments

Se vorbește din ce în ce mai mult despre mașini

Cum să devii un expert în căutarea pe Google
Dec 26th, 2022
No Comments

Toți folosim motorul de căutare Google pentru orice, dar nu

Cumpărăturile online: mai economice decât cele din magazin?
Dec 22nd, 2022
No Comments

În epoca internetului și a telefoanelor mobile avem totul disponibil

Casele inteligente, noua tendință în construcții
Dec 20th, 2022
No Comments

Domotica (de la domus care înseamnă casă în latină și

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.