≡ Menu

Tiramisu cu miere

Dacă ţi-e poftă de un desert uşor de făcut, iată o reţetă foarte interesantă de tiramisu cu miere. Trebuie să ai puţină răbdare să îl ţii la frigider măcar 2-3 ore înainte de a-l servi. Dar te asigurăm că merită aşteptarea şi va fi una din reţetele cu care să îţi impresionezi musafirii.

Pentru această reţetă ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3 linguri de miere de albine de bună calitate
  • 3 gălbenuşuri de ou
  • 125 grame de mascarpone
  • 125 grame de smântână
  • 100 ml cafea
  • 100 grame de pişcoturi
  • Cacao pudră sau ciocolată rasă pentru decorat

Câteva detalii despre ingrediente:

  • foloseşte ouă proaspete şi păstrează albuşurile pentru alte reţete ca omlete proteice sau bezele. Atenţie: fiind un desert cu ouă crude nu se recomandă femeilor gravide şi copiilor mici.
  • Mierea trebuie să fie de bună calitate iar dacă vrei şi beneficii suplimentare poţi opta pentru miere de manuka. Este o miere monoflorală, din polenul plantei Leptospermum scoparium, cu proprietăţi antibacteriene, antivirale şi anti-inflamatorii.
  • Cafeaua poate fi înlocuită cu ceai negru, dacă nu îţi place gusul de cafea.

Pentru a trece la pregătirea desertului, trebuie să ai la îndemână un mixer electric sau un tel, un castron încăpător, un castron mic de supă, 3 pahare sau cupe de servire, un espressor automat sau un ibric pentru a face cafeaua.

Primul pas este să prepari cafeaua pentru a o lăsa mai apoi la răcit. Cafeaua nu trebuie îndulcită pentru că pişcoturile au deja zahăr iar cantitatea de miere este suficientă.

Într-un castron încăpător se bat gălbenuşurile cu mierea aproximativ 5 minute până se obţine o cremă pufoasă. Adăugăm brânza mascarpone şi smântâna puţin câte puţin amestecând uşor. Crema trebuie să fie aerată şi omogenă.

Pregătim cele 3 cupe de servire (dacă nu ai, poţi monta desertul într-o tavă de sticlă). Turnăm cafeaua răcită într-un castron de supă şi băgăm câte un pişcot în cafea. Aşezăm un strat de pişcoturi înmuiate în cafea pe fundul paharelor de servire. Adăugăm un strat din crema de mascarpone şi repetăm straturile până se umplu cupele de servire.

Decorăm cu pudră de cacao sau ciocolată rasă foarte fin. Lăsăm la rece minim 3 ore înainte de servire.

NOTĂ: nu înmuiaţi excesiv pişcoturile pentru că vor lăsa zeamă şi vor strica textura desertului. Nici prea puţin pentru că vor rămâne uscate.

În cremă se pot adăuga 2 linguriţe de lichior tip amaretto pentru cei care vor un gust mai intens. Trebuie să ai în vedere că se accentuează gustul lichiorului cu cât ţii mai mult desertul la rece.

Ultimele noutăți

Fotografii profesionale pentru cariera ta
Mar 26th, 2024
No Comments

Imaginea profesională este esențială în construirea unei cariere de succes,

Alimentația la copii și prevenirea rahitismului
Mar 25th, 2024
No Comments

Rahitismul este o afecțiune osoasă caracterizată de o demineralizare și

Cum să-ți organizezi actele în casă ca să nu le pierzi niciodată
Mar 24th, 2024
No Comments

Organizarea documentelor importante poate fi o sarcină descurajantă, dar este

Deschiderea unui magazin online: Ghid complet
Mar 22nd, 2024
No Comments

Visul de a-ți crea propriul magazin online poate fi o

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.