Dacă ne-a învăţat ceva pandemia din 2020 este că putem face mult mai multe lucruri decât credem. Putem găti, putem picta, putem cânta. Orice ne propunem! Am dovedit-o în zilele în care a trebuit să rămânem în casă, fără acces la ce ştiam şi ce făceam zi de zi. Iar timpul a căpătat o altă dimensiune pe care am reînvăţat să o apreciem. Aşa că, în noul an care este pe punctul de a începe, poţi să descoperi artistul din tine. Activităţile artistice au o mare componentă terapeutică: ne ajută să reducem stresul, să ne canalizăm şi exprimăm mai bine emoţiile.
Pictează!
Cu o cutie de acuarele acrilice şi un tutorial de pe YouTube poţi ajunge departe. Nu te arunca la vopseluri foarte scumpe şi seturi interminabile de pensule. Alege ceva simplu cu care să începi: o trusă se bază. Marele avantaj al vopselurilor acrilice este că sunt solubile în apă aşa că au un timp de uscare mult mai redus faţă de cele pe bază de ulei. De asemenea, pot fi aplicate atât pe hârtie cât şi direct pe pânză, lemn sau plastic. Există tutoriale atât pe YouTube cât şi pe blogurile specializate cum este StepbyStepPainting.net. Ai nevoie de răbdare şi de un loc cu lumină bună. Să ai la îndemână serveţele umede sau o lavetă pentru a putea curăţa eventualele urme de vopsea.
Dansează!
Chiar dacă nu se ţin cursuri de dans în perioada de restricţii din pandemie, nimic nu te poate opri din a învăţa noi paşi. Există de la aplicaţii pe mobil – STEEZY sau Dance Yourself, până la tutoriale pe YouTube sau jocuri de consolă. Alege oricare din variante şi dansează. Te vei simţi minunat! Ca să nu mai spunem de partea sportivă a acestei activităţi: sigur te va ajuta să fii într-o formă fizică de invidiat.
Scrie!
Mai mult decât un status pe Facebook sau un mesaj pe telefon. Apucă-te de scris dacă simţi că ai ceva de povestit. Îţi poţi face un blog pe oricare din platformele gratuite ca Blogspot sau Blogger în doar câteva minute. Nu trebuie să plăteşti nimic şi te poţi apuca de scris imediat. Există site-uri specializate şi cursuri online despre cum să îţi structurezi ideile, să conturezi personajele şi să controlezi firul acţiunii.
Cântă!
Da, e un fel de Karaoke la tine acasă. Găseşti pe YouTube banda sonoră de la majoriteatea hiturilor actuale. Aşa că te poţi apuca de cântat, iar dacă iţi place ce auzi şi vecinii nu se plâng :), înregistrează-te şi încarcă video-ul pe YouTube cu hashtag la cântecul respectiv. Te poate asculta chiar autorul cântecului!