Găsim prea multe scuze când vine vorba să facem sport – că e frig afară, că plouă, că n-avem cu cine, că n-avem timp – ca să ne mai împiedicăm şi de partea financiară. Da, echipamentul sportiv e scump, dar dacă vrei să faci mişcare există variante de a-ţi achiziţiona ceva la un preţ bun.
Iată paşii de urmat pentru a face rost de echipament sportiv pe măsura bugetului tău.
1) Verifică de ce produs ai nevoie cu adevărat
Adică, un pic de realism nu strică. Dacă acum te apuci de sport, n-are rost să inveşti în vârful de gamă. Alocă un pic de timp şi citeşte cu atenţie părerile consumatorilor despre produse şi alege cea mai bună variantă pentru tine din punct de vedere al raportului calitate-preţ. În altă ordine de idei, nu te arunca să cumperi tot magazinul. Dacă te apuci de atletism, începe cu o pereche de pantofi de alergat buni. Poţi să mai aştepţi câteva săptămâni înainte să îţi umpli coşul cu zeci de perechi de pantaloni, tricouri, podometru sau ceas cu GPS. Şi nu uita: o investiţie în echipament sportiv se amortizează dacă şi doar dacă faci sport.
2) Verifică preţul produsului şi promoţiile la tipul de produs de care ai nevoie la magazinele de specialitate: Decathlon, Intersport, etc. Pot exista promoţii de sfârşit de sezon, de volum sau pentru un anumit model care va fi înlocuit cu altul mai nou. Aşa cum ne zice proverbul: iarna car şi vara sanie.
3) Caută online: există în România magazine de echipament sportiv exclusiv online unde poţi găsi de cele mai multe ori acelaşi tip de produs la un preţ mai mic decât în magazinele convenţionale. Poţi verifica la: sportdepot.ro, insports.ro, dimisport.ro, etc. Ideal este să găseşti magazine online care livrează gratis sau care sunt în oraşul tău şi au serviciu de ridicarea a produselor. Există şi magazine online foarte bune în afara ţării, dar pentru a ieşi bine la preţ, ar fi indicat să împarţi comanda cu alţi prieteni/colegi pentru a economisi la taxa de trasport. Aici recomandăm atotputernicul amazon.com sau sportsdirect.com. Dacă ajungi pe vreun site din afara UE, verifică înainte dacă nu trebuie să plăteşti vamă sau alte taxe pentru produsele cumpărate.
4) Caută la mâna a doua. Poţi găsi produse ca şi noi pe site-urile de second hand (okazii.ro, olx.ro, ebay.com) de la toţi cei care s-au apucat de sport, aşa ca tine, dar au lăsat-o mai moale când au dat de greu. Acum că ştii care sunt preţurile pentru produsul tău, poţi negocia cu vânzătorul. Există şi o iniţiativă a Decathlon care se organizează anual, Trocathlon, unde poţi alege dintre produsele second hand aduse de public spre vânzare (poţi găsi şi mărci care normal nu se comercializează în Decathlon).
5) Fă schimb sau cere împrumut: dă sfoară în ţară pe Facebook şi pe unde mai ai prieteni şi vezi dacă are cineva produsul de care ai nevoie (e clar că nu vorbim de şosete) şi nu îl foloseşte o perioadă (că pleacă în vacanţă, că se mută şi nu are spaţiu, etc). Dă-i ceva la schimb sau cere-l împrumut. Aşa vei vedea şi dacă te ţii de sport. :).
Comments on this entry are closed.
http://www.sportist.ro ar fi un alt magazin unde se pot gasi produse