≡ Menu

Fructele de pădure, o sursă excelentă de antioxidanți

Suntem în plin sezon pentru fructele de pădure și în România încă există multe fructe de pădure sălbatice ce pot fi culese. Acestea sunt mai bogate în vitamine și în antioxidanți decât cele cultivate pe scară largă așa că putem profita de zilele de vară care au mai rămas pentru a merge la cules. În funcție de loc se pot culege afine, zmeură, mure sau fragi și toate au calități nutritive excelente. Înainte de a merge la cules nu uita că ai nevoie de un coș sau cutii (nu pungi) pentru a putea strânge fructele și a le transporta fără a le strivi.

Dar ce putem face cu atâtea fructe de pădure culese când ajungem cu ele acasă? Pe lângă a le consuma proaspete, ne putem pregăti pentru a le folosi în mai multe feluri.

Congelarea fructelor de pădure

Unul din cele mai la îndemână moduri de a folosi fructele pe termen lung este de a le congela pentru ca mai apoi să le folosești în sucuri sau pentru a face înghețată. De asemenea, fructele congelate se pot folosi la ornat prăjiturile ca cheesecake sau torturi, dar și în iaurturi sau orez cu lapte.

Fructele se pot congela întregi sau făcute pulpă, trecute printr-un blender și congelate ca pastă. Dacă alegi a doua variantă, împarte pulpa de fructe în porții mici pentru a o putea folosi mai bine pentru că dacă o decongelezi nu o poți recongela după.

Deshidratarea / uscarea

O altă variantă de a păstra fructele pe termen lung este să le deshidratezi. Le poți păstra în borcane sau cutii bine închise sau le poți transforma în pudră pe care mai apoi să o folosești la sucuri, iaurturi cu fructe sau diverse rețete cu afine sau alte fructe de pădure. Pudra de fructe de pădure deshidratate este excelentă și pe post de colorant alimentar în deserturi, mai ales cea de afine pentru că îți va conferi o culoare deosebită.

Tratament termic

Și, să nu uităm de gemuri. Gemurile de fructe de pădure sunt un excelent mod de a le păstra peste iarnă și de a le folosi ca sursă de dulce atât pentru micul dejun dar și pentru diverse rețete de deserturi. Gemurile de afine sau de mure sunt dense și excelente ca contrast cu cremele de brânză sau cu iaurturile. Dacă nu ai o cantitate adecvată de fructe pentru gem, le poți combina atât între ele cât și cu piersici, caise și chiar cu mere. Vei obține gemuri de culori mai deschise dar cu mai multă pectină.

Ultimele noutăți

Fotografii profesionale pentru cariera ta
Mar 26th, 2024
No Comments

Imaginea profesională este esențială în construirea unei cariere de succes,

Alimentația la copii și prevenirea rahitismului
Mar 25th, 2024
No Comments

Rahitismul este o afecțiune osoasă caracterizată de o demineralizare și

Cum să-ți organizezi actele în casă ca să nu le pierzi niciodată
Mar 24th, 2024
No Comments

Organizarea documentelor importante poate fi o sarcină descurajantă, dar este

Deschiderea unui magazin online: Ghid complet
Mar 22nd, 2024
No Comments

Visul de a-ți crea propriul magazin online poate fi o

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.