≡ Menu

Merită să investim într-o casă de vacanță?

Când ne place mult o anumită zonă, ne gândim să investim într-o casă de vacanță. Dar merită investiția pe termen lung? Iată câteva criterii pe care să le ai în vedere atunci când iei în calcul să îți investești banii într-o casă de vacanță.

Distanța

Poate unul din cele mai importante criterii: distanța față de casa ta. Pentru că o distanță prea mare înseamnă o povară pe termen lung, indiferent cât de mult îți place zona. Ideal este să ajungi cu mașina în câteva ore pentru că așa poți merge și într-un weekend fără să ai nevoie de o săptămână întreagă.

Distanța este importantă și pentru a menține cheltuielile de întreținere sub control pentru că poți rezolva tu personal problemele care apar în loc să apelezi la furnizori externi.

Cheltuielile fixe

De la impozit, la facturi lunare pentru tot ce contractezi (apă, electricitate, internet etc.), toate aceste cheltuieli pot fi o povară pentru un an întreg dacă tu folosești casa o dată sau de două ori pe an. Ideal este să o poți folosi mai des sau să o poți închiria în regim de casă de vacanță, chiar dacă doar cunoscuților și nu folosind platforme ca Airbnb sau Booking.

Trebuie să iei în calcul că anumite cheltuieli se pot amortiza prin folosirea casei de vacanță, atât cele fixe ca impozitul cât și cele ocazionate cu consumabile ca antigelul pentru centrala termică, freonul pentru aerul condiționat etc.

Iar un lucru important este să știi ce tip de investiții vei face în casa de vacanță pentru a face față cheltuielilor lunare: factura de apă, de electricitate etc. Pentru internet, soluțiile sunt relativ simple cu tehnologia 5G pentru că poți pune un router wireless cu un card SIM pe care să îl încarci doar când ai nevoie de internet și să nu plătești lunar cheltuieli de care nu ai nevoie.

Dar cu facturile de utilități (apă și electricitate) este un pic mai complicat dacă nu folosești casa des sau nu o închiriezi. Ideal este să ai placă solară dacă locația îți permite sau să alegi un cazan pe combustibil solid pentru apă caldă și pentru încălzire, care îți va reduce mult cheltuielile lunare mai ales în lunile de iarnă.

Activități complementare

Casa de vacanță este importantă dacă îți oferă posibilitatea de a face mai multe lucruri pentru a te bucura de vacanță: rute de mers prin pădure, plajă aproape, terenuri de sport sau zonă în care poți practica anumite sporturi sezoniere ca schiatul, zonă turistică ce poate fi exploatată în anumite luni ale anului etc.

De asemenea, o casă de vacanță poate avea teren ce poate fi cultivat: poți planta pomi fructiferi, verdețuri sau legume pe care le poți folosi pentru autconsum sau pentru a le vinde către cunoscuți. Dacă alegi să închiriezi casa de vacanță, o curte în care cultivi chiar și numai ierburi aromatice este un plus pentru turiști, iar dacă ai pomi fructiferi poți vinde fructe organice atât în zonă cât și celor care aleg casa ta pentru cazare.

Ultimele noutăți

Cadouri originale pentru zile de naștere deosebite
Aug 22nd, 2023
No Comments

Se apropie ziua de naștere a cuiva drag și te

Fructele de pădure, o sursă excelentă de antioxidanți
Aug 22nd, 2023
No Comments

Suntem în plin sezon pentru fructele de pădure și în

Ce să alegi pentru o vacanță comodă dar activă
Aug 19th, 2023
No Comments

Fiindcă pentru a merge în vacanță singur, ca bărbat, reprezintă

Trăiește (mai ieftin) folosind internetul
Aug 18th, 2023
No Comments

Nu trebuie să fii neapărat zgârcit pentru a-ți dori să

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.