≡ Menu

Rețetă de chec pufos

În toate bucătăriile lumii există rețete de chec (pound cake, în engleză) care sunt foarte asemănătoare chiar dacă sunt de la mii de kilometri distanță. O gustare excelentă pentru cafea sau ceai, checul este ușor de făcut, nu necesită dospire spre deosebire de o rețetă de cozonac pufos, de exemplu, și se menține bine pentru câteva zile.

Iată mai jos o rețetă de chec pufos japonez care nu necesită ingrediente speciale. Este un chec simplu, cu gust de vanilie, care merge cu orice: cu o ceașcă de cafea sau ceai, cu o lingură de înghețată, ca bază pentru prăjituri cu cremă etc. Este foarte pufos pentru că necesită separarea albușurilor de gălbenușuri, iar albușurile sunt bătute spumă înainte de a fi încorporate în aluat. De asemenea, pentru a obține un chec cu adevărat pufos, introducem tava de chec în cuptor într-o altă tavă, mai mare, cu apă, pentru un efect de bain-marie. Rețeta nu conține praf de copt dar dacă sunteți obișnuiți să faceți checul cu praf de copt și aveți emoții cu spuma de albușuri, puteți adăuga jumătate de plic.

Ustensile

Pentru această rețetă avem nevoie de un mixer, de un tel, de două castroane (unul pentru aluat, unul pentru spuma de albușuri), de o tavă de chec, de o tavă de cuptor ușor adâncă pentru bain-marie.

Ingrediente

Avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 6 ouă la temperatura camerei
  • 100 grame de făină 00
  • 60 ml ulei
  • 70 ml lapte
  • 70 grame de zahăr tos
  • un vârf de linguriță de sare fină
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • unt sau ulei pentru uns tava

Preparare

  • Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile le lăsăm într-un castron pentru a le face spumă.
  • Preîncălzim cuptorul la 150 grade Celsius.
  • Într-un castron încăpător amestecăm făina cu uleiul, laptele și gălbenușurile de ou. Amestecăm viguros cu un tel până se omogenizează bine toate ingredientele și nu rămân cocoloașe de făină.
  • În castronul celălalt, în care avem albușurile de ou, începem să le batem spumă cu ajutorul unui mixer. La jumătatea procesului adăugăm sarea, zahărul, esența de vanilie și zahărul vanilat. Continuăm să batem albușurile cu mixerul până obținem o spumă stabilă, care nu cade când întoarcem castronul cu capul în jos.
  • Încorporăm spuma de albușuri în aluatul de chec, puțin câte puțin, amestecând delicat cu o spatulă. Ideea este să menținem aluatul cât mai aerat.
  • Pregătim tava de chec: o tapetăm cu ulei sau unt, cu hârtie de copt și cu încă un strat de ulei.
  • Turnăm cu delicatețe aluatul în tavă și îl nivelăm prin scuturarea tăvii.
  • În tava cuptorului adăugăm una sau două căni de apă fierbinte (în funcție de cât este de adâncă). Putem tava de chec în tava cu apă fierbine și băgăm totul la cuptor pentru 80 de minute la temperatura de 150 de grade.
  • Scoatem tava de chec și o lăsăm câteva minute să se răcorească.
  • Scoatem checul și îl lăsăm la răcit pe un grătar (ca să nu se umezească) o jumătate de oră. Îndepărtăm hârtia de copt și servim.

Ultimele noutăți

Păstrează-ți pielea strălucitoare pe timpul verii
Apr 29th, 2024
No Comments

Pe măsură ce se apropie vara și soarele își face

Gyros la tavă: o reţetă surprinzătoare pentru masa de Paşte
Apr 25th, 2024
No Comments

Mai sunt câteva zile până la Paşte şi este momentul

Adrenalină şi natură: aventuri pe bicicletă de Paşte
Apr 23rd, 2024
No Comments

Cu minivacanța de 1 Mai şi de Paşte apropiindu-se cu

Reciclarea hârtiei şi a cartonului
Apr 19th, 2024
No Comments

Reciclarea hârtiei și a cartonului este o parte crucială a

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.