≡ Menu

Trucuri ciudate pentru o curățenie impecabilă

Am mai scris despre cum se poate face o curățenie impecabilă cu substanțe naturale pe care le ai de obicei în casă ca bicarbonatul, lămâile sau oțetul. Iar în acest articol vom adăuga și mai multe obiecte și substanțe pe care le avem la îndemână și pe care nu ni le-am imaginat a fi folosite și la alte lucruri.

Lamele de ras

Se folosesc pentru a îndepărta mai ușor depunerile de pe ușile de la duș, de pe ușa cuptorului sau urmele de vopsea de pe geamuri. La fel se pot folosi și pentru urmele care rămân după zugrăvit pe faianță, pe gresie sau pe orice suprafață asemenătoare. Important: asigură-te că apuci lama de ras cu o lavetă sau că tocești marginea pe care o ții cu mâna pentru a evita accidentele.

Pasta de dinți

Pasta de dinți, mai ales cea care are bicarbonat în compoziție, poate fi folosită cu mare succes la curățarea și albirea rosturilor de la faianță sau gresie. Se aplică pe rosturi și se lasă să acționeze câteva minute. Apoi, cu ajutorul unei periuțe de dinți se freacă ușor de-a lungul rosturilor. Se curăță excesul cu o lavetă umedă.

Cojile de fructe

Consumul de fructe proaspete este o binecuvântare pentru corpul nostru și pentru a ne menține sănătoși. Nu arunca cojile. Le poți folosi în casă. Cojile de portocale, de exemplu, se folosesc pentru a lustrui mobila din lemn. Se folosește partea albă cu care se freacă mobila după care se trece cu o lavetă umedă, bine stoarsă. La fel și cojile de banane: aceastea ajută la lustruit tot ce e din piele, de la încălțăminte la curele.

Zahărul

Sarea este încorporată în multe soluții de curățenie, dar și zahărul este un adjuvant bun mai ales pentru a elimina petele de iarbă de pe haine. Se amestecă o lingură de zahăr cu o lingură de apă, iar pasta rezultată se aplică pe petele de iarbă. Se lasă să acționeze câteva minute, apoi se bagă la spălat.

Guma de șters

Ia o gumă de șters și penarul celui mic și folosește-o pentru a elimina petele de pe pereții proaspăt zugrăviți. Asigură-te că guma este curată (poți să ștergi de mai multe ori pe o foaie de hârtie pentru a o curăța, iar mai apoi să o folosești pe perete).

Vodca sau ginul

Dacă ți-au rămas resturi de vodcă de la petreceri și știi că nu le vei mai folosi, prepară o soluție pentru curățarea geamurilor. Amestecă 10 ml de vodcă sau gin cu un sfert de litru de apă într-un pulverizator și ai soluția ta proprie numai bună de folosit pentru geamuri.

Pudra de talc

Petele de grăsime sunt cel mai greu de eliminat de peste tot: mobilă, pereți sau haine. Încearcă un amestec de pudră de talc cu detergent de vase, în cantități egale. Funcționează de minune!

Tu ce trucuri ciudate folosești? Povestește-ne pe pagina noastră de Facebook!

Ultimele noutăți

Păstrează-ți pielea strălucitoare pe timpul verii
Apr 29th, 2024
No Comments

Pe măsură ce se apropie vara și soarele își face

Gyros la tavă: o reţetă surprinzătoare pentru masa de Paşte
Apr 25th, 2024
No Comments

Mai sunt câteva zile până la Paşte şi este momentul

Adrenalină şi natură: aventuri pe bicicletă de Paşte
Apr 23rd, 2024
No Comments

Cu minivacanța de 1 Mai şi de Paşte apropiindu-se cu

Reciclarea hârtiei şi a cartonului
Apr 19th, 2024
No Comments

Reciclarea hârtiei și a cartonului este o parte crucială a

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.