≡ Menu

Papricaș de pui

O rețetă economică și care nu trebuie să lipsească din nicio gospodărie – papricaș de pui, în varianta cevabun.ro.

papricas08

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui
  • 4 linguriţe de smântână
  • 2 linguri de boia de ardei dulce
  • 1 linguriţă de  boia de ardei iute
  • 1 lingură de făină
  • 1,5  litri supă  de pui
  • 1 lingură de ulei
  • 1 ceapă
  • 4 linguriţe pastă de ardei iute (opţional)
  • sare și piper

Preparare:

  1. Primul secret al acestei versiuni personale de papricaş este supa de pui. Faceţi o supă de pui (sau folosiţi una gata făcută) la a cărei fierbere, alături de carne de pui şi zarzavaturi, adăugaţi o ceapă friptă uşor pe plită sau într-o tigaie de teflon fără grăsime. Îi va da un gust dulce şi uşor afumat supei. Dacă nu aveţi supa de pui faceţi una din cuburi, la care adăugaţi ceapa şi o lingură de ulei.
  2. Al doilea secret este extragerea grăsimii de pui din piele pentru a da un plus de gust. Scoateţi pielea de pe pulpe şi tăiaţi-o în pătrăţele. Puneţi pielea de pui la rumenit într-o lingură de ulei de floarea soarelui. Prăjiţi uşor la foc mic până când toată grăsimea din piele a ieşit şi aceasta prinde a se rumeni. Strecuraţi grăsimea obţinută.
  3. Încingeţi uleiul şi grăsimea de pui într-o cratiţă suficient de întinsă încât să încapă toate cele patru pulpe, una lângă alta, şi prăjiţi-le uşor pe ambele părţi.
  4. Adăugaţi în craţită boiaua de ardei (dulce şi iute) şi făina şi prăjiţi-le uşor. Atenţie să nu le ardeţi!
  5. Stingeţi totul cu supa de pui răcită.
  6. Acoperiţi cratiţa şi fierbeţi la foc mic timp de 30 minute până când carnea este fiartă şi zeama s-a transformat într-un sos roşu şi cremos. Potriviţi se sare şi piper.
  7. Ultimul secret pentru obţinerea unei creme fine este strecurarea papricaşului pentru îndepărtarea eventualelor cocoloaşe.

Serviţi papricaşul fierbinte în felul următor: plasaţi câte o pulpă de pui în fiecare farfurie, turnaţi sosul peste şi adăugaţi câte o linguriţă de smântână. Opţional adăugaţi câte o linguriţă de pastă de ardei iute. Papricaşul de pui se mănâncă fie cu pâine, fie cu găluşte de griş adăugate la sfârşit ca să nu le “murdăriţi”.

0 comments… add one

Adaugă un comentariu

Ultimele noutăți

10 trucuri pentru o piele frumoasă
Aug 8th, 2018
No Comments

O piele frumoasă, curată şi tânără. Asta ne dorim cu

Cum să îţi faci propriul parfum la tine acasă
Jul 25th, 2018
No Comments

Irezistibil şi personal, parfumul este semnătura fiecăruia dintre noi. Dacă

La ce altceva e bun aspiratorul
Jul 22nd, 2018
No Comments

De fiecare dată când cumpărăm un aparat electrocasnic avem în

Cum să îţi transformi monitorul LCD în televizor
Jul 20th, 2018
No Comments

Un monitor LCD foloseşte acelaşi tip de display ca un

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.