≡ Menu

Scaune şi bănci inedite

Este foarte la modă să reciclăm mobila, să o recondiţionăm sau să construim chiar noi anumite piese mici de mobilier din materiale reciclate. Pe lângă costurile potenţial reduse, mai ales când folosim materiale pe care le avem deja, piesele astfel restaurate sau construite de la zero sunt şi originale. Iată mai jos câteva idei pentru scaune şi bănci pe care le poţi face pentru casă sau curte, dar la care trebuie să iei în considerare dacă materialele alese rezistă la căldură sau la umezeală, în funcţie de zona în care locuieşti. Oricum ar fi, pentru interior, cam toate ideile se prestează iar tot ce ai de luat în calcul este spaţiul disponibil.

Câteva sfaturi de început

Pentru a nu ridica inutil cheltuielile unui proiect de bricolaj, trebuie să ai în vedere înainte de a începe următoarele aspecte:

  • Să ai un proiect clar: ce vei construi, ce dimensiuni, de ce materiale ai nevoie de la cele de bază (lemn, cărămidă, plastic etc) la cele mai mici ca şuruburi şi lipici special, de ce scule ai nevoie şi de unde le iei.
  • Alege să închiriezi sau să împrumuţi sculele scumpe dacă nu ai un obicei din a face bricolaj. Poţi apela la prieteni sau la magazinele de bricolaj care oferă anumite scule pentru închiriat cu ziua.
  • Înainte de a te apuca de lucru, asigură-te că ai totul pregătit: materialele toate grupate pe categorii, sculele pregătite şi aproape de o sursă de curent dacă sunt electrice, un creion pentru marcat, o ruletă pentru măsurători, mănuşi etc. De asemenea, să ai în vedere zona în care lucrezi pentru a proteja mobilierul şi podeaua de praf sau de vopsea.
  • În funcţie de proiectul ales, trebuie să alegi sculele corespunzătoare şi accesoriile. De exemplu, dacă faci o bancă din beţe de bambus, trebuie să ai la îndemână fierăstrău pentru lemn, la fel şi burghiu special sau lipici specific epntru lemn.

Scaune recondiţionate

Cea mai simplă metodă de a refolosi scaune sau bănci vechi este să le vopseşti şi, eventual, să le schimbi partea de tapiserie. Iată câteva exemple de cum poţi reutiliza scaunele vechi.

Sursă foto: celebratingeverydaylife.com

Sau prin vopsire: poţi alege culori pastelate sau culori puternice, inclusiv auriu sau argintiu. Poţi vopsi tot scaunul sau doar anumite porţiuni pentru a fi mai interesant.

Sursă foto: pinterest.com

Bănci din “bucăţi”

Pentru bănci este chiar mai uşor pentru că ai nevoie de un suport bun şi mai apoi construieşti restul. Este recomandabil să foloseşti lemn de esenţă tare sau metal pentru băncile mari (de mai mult de 2 persoane) pentru a putea susţine greutatea. Poţi face combinaţii de scaune vechi, poţi folosi structuri sau picioare de mese şi pune o tăblie groasă pentru partea de şezut. Dacă faci o bancă mare cu spătar, poţi alege bare de metal sau stinghii de lemn pe care mai apoi să le decorezi cu ce găseşti prin casă de la sfoară groasă la plante artificiale. Şi să nu uităm de paleţi care sunt uşor de găsit şi refolosit pentru astfel de proiecte.

Iată câteva exemple:

0 comments… add one

Leave a Comment

Ultimele noutăți

Ce lucruri sunt necesare pentru nou-născuţi
Apr 23rd, 2020
No Comments

Chiar dacă lumea s-a oprit din funcţionat lunile aceastea cu

Ce exerciţii se pot face în sarcină?
Apr 18th, 2020
No Comments

Perioada de sarcină este una în care corpul suferă multe

Activităţi pentru copii în zilele de carantină
Apr 16th, 2020
No Comments

Trăim zile foarte speciale din cauza pandemiei de Covid-19 iar

Ce şi când să vinzi din casă
Mar 22nd, 2020
No Comments

Fiecare avem în casă o mulţime de lucruri care ne