≡ Menu

Una sau două băi?

Dacă ai un apartament sau o casă cu o singură baie, una din primele posibile amenajări este a doua baie.

Este un avantaj să ai o a doua baie în casă? Răspunsul cel mai convingător este că o a doua baie este o investiţie bună pentru că, în primul rând, creşte valoarea casei cu 5% pentru o posibilă vânzare. Există, de asemenea, şi alte avantaje dacă nu ai de gând să vinzi casa, şi anume:

  • mai multă intimitate
  • mai multă eficienţă la “orele de vârf” mai ales dacă ai copii
  • mai multă libertate când vine vorba de un nou membru al familiei
  • baie pentru musafiri

Cu ce să începi dacă vrei o a doua baie?

Cu spaţiul. Unde se poate face o a doua baie? Nu te gândi la o suprafaţă mare pentru că o baie, mai ales una fără cadă, se poate face într-un spaţiu redus. De fapt, este ideal să te inspiri din ideile de amenajare de o baie mică pentru a folosi restul spaţiului cât mai bine.

Ideal este să alegi locul unde vei construi cea de a doua baie unde ai aerisire naturală, dar, dacă spaţiul nu îţi permite, ia în calcul şi circuitul pentru un sistem de ventilaţie. Există sisteme de ventilaţie care se pot aprinde în acelaşi timp cu întrerupătorul principal din baie ceea ce reduce consumul energetic.

Dar cel mai important lucru, pentru ca investiţia să nu fie prea mare, este să calculezi cel mai scurt circuit pentru instalaţiile sanitare: sursa de apă şi canalizarea. Uneori, cea mai simplă metodă este să existe un perete comun fie cu bucătăria sau cu cealalată baie, astfel încât să poţi avea acces la ţevile de apă şi canalizare din peretele comun. Dacă pereţii sunt acoperiţi cu plăci de rigips este mai uşor să faci lucrări dar un instalator te poate sfătui ce circuit este mai bun pentru ţevile de apă şi canalizare pentru a nu avea probleme pe viitor. Trebuie să iei în considerare şi accesul la noile instalaţii şi ţevi în cazul în care vei avea nevoie de reparaţii.

Cum să ţii sub control consumul de apă şi electricitate?

O a doua baie înseamnă o creştere a consumului de apă şi de electricitate, dar există soluţii prin care să ţii sub control consumul. În primul rând, dotează baia cu lumini LED pentru un consum redus.

Optează pentru aerator de baterie pentru chiuvetă care reduce consumul de apă. Ţine instalaţiile sanitare curate pentru a evita depunerile de calcar care duc la stricarea lor şi, implicit, la pierderi de apă.

Dacă factura de apă sau de curent este prea mare, există şi sisteme de recirculare a apei calde din locuinţă care ajută în cazul în care centrala de apartament nu face faţă consumului.

0 comments… add one

Leave a Comment

Ultimele noutăți

5 Lucruri de care fiecare casă are nevoie iarna aceasta
Oct 19th, 2021
No Comments

Cu valul de scumpiri cu care ne confruntăm în aceste

Ce ne dorim de la un angajator?
Oct 19th, 2021
No Comments

Când cauţi un loc de muncă, fie că eşti student,

De ce cresc atât de mult preţurile la locuinţe?
Oct 19th, 2021
No Comments

După pandemie, mulţi analişti şi experţi financiari prognosticau o cădere

Să se facă lumină! Aşa cum îţi place
Sep 23rd, 2021
2 Comments

Nu-i aşa că e din ce în mai satisfăcător să

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.