≡ Menu

Una sau două băi?

Dacă ai un apartament sau o casă cu o singură baie, una din primele posibile amenajări este a doua baie.

Este un avantaj să ai o a doua baie în casă? Răspunsul cel mai convingător este că o a doua baie este o investiţie bună pentru că, în primul rând, creşte valoarea casei cu 5% pentru o posibilă vânzare. Există, de asemenea, şi alte avantaje dacă nu ai de gând să vinzi casa, şi anume:

  • mai multă intimitate
  • mai multă eficienţă la “orele de vârf” mai ales dacă ai copii
  • mai multă libertate când vine vorba de un nou membru al familiei
  • baie pentru musafiri

Cu ce să începi dacă vrei o a doua baie?

Cu spaţiul. Unde se poate face o a doua baie? Nu te gândi la o suprafaţă mare pentru că o baie, mai ales una fără cadă, se poate face într-un spaţiu redus. De fapt, este ideal să te inspiri din ideile de amenajare de o baie mică pentru a folosi restul spaţiului cât mai bine.

Ideal este să alegi locul unde vei construi cea de a doua baie unde ai aerisire naturală, dar, dacă spaţiul nu îţi permite, ia în calcul şi circuitul pentru un sistem de ventilaţie. Există sisteme de ventilaţie care se pot aprinde în acelaşi timp cu întrerupătorul principal din baie ceea ce reduce consumul energetic.

Dar cel mai important lucru, pentru ca investiţia să nu fie prea mare, este să calculezi cel mai scurt circuit pentru instalaţiile sanitare: sursa de apă şi canalizarea. Uneori, cea mai simplă metodă este să existe un perete comun fie cu bucătăria sau cu cealalată baie, astfel încât să poţi avea acces la ţevile de apă şi canalizare din peretele comun. Dacă pereţii sunt acoperiţi cu plăci de rigips este mai uşor să faci lucrări dar un instalator te poate sfătui ce circuit este mai bun pentru ţevile de apă şi canalizare pentru a nu avea probleme pe viitor. Trebuie să iei în considerare şi accesul la noile instalaţii şi ţevi în cazul în care vei avea nevoie de reparaţii.

Cum să ţii sub control consumul de apă şi electricitate?

O a doua baie înseamnă o creştere a consumului de apă şi de electricitate, dar există soluţii prin care să ţii sub control consumul. În primul rând, dotează baia cu lumini LED pentru un consum redus.

Optează pentru aerator de baterie pentru chiuvetă care reduce consumul de apă. Ţine instalaţiile sanitare curate pentru a evita depunerile de calcar care duc la stricarea lor şi, implicit, la pierderi de apă.

Dacă factura de apă sau de curent este prea mare, există şi sisteme de recirculare a apei calde din locuinţă care ajută în cazul în care centrala de apartament nu face faţă consumului.

0 comments… add one

Leave a Comment

Ultimele noutăți

5 Lucruri esențiale pentru această vară
May 19th, 2022
No Comments

Ziua se lungește și temperatura crește. Mai avem puțin și

5 Idei de cadouri de casă nouă
Apr 26th, 2022
1 Comment

Prietenii tăi s-au mutat într-o casă nouă și te întrebi

Cum alegem oglinda potrivită
Apr 24th, 2022
No Comments

Oglinzile sunt obiectele care te pot ajuta să creezi iluzia

Murăturile: beneficii pentru sănătate
Apr 23rd, 2022
No Comments

Nelipsite din cămara românului, murăturile sunt preparate în fiecare toamnă

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.