≡ Menu

Unde se pune canapeaua în living?

Canapeaua este piesa de rezistență în orice salon sau living și există multe dezbateri despre cum ar trebui poziționată. Dar înainte de a intra în temă, trebuie să specificăm că există două mari curente:

  • curentul modern care caută să atragă atenția, să vină cu elemente neobișnuite (o canapea turcoaz, de exemplu) și plasate în poziții excentrice
  • curentul clasic și care respectă și principiile din Feng Shui unde se caută echilibru și funcționalitate.

În funcție de ce îți place mai mult ca stil personal, clasic sau modern, poți să te ghidezi după recomandările de mai jos.

Suport

Sursă foto: unsplash.com

Prima recomandare este să ai un perete ca suport pentru canapea. De obicei, canapeaua se plasează pe peretele opus celui care are piesa centrală (TV, șemineu etc). De asemenea, se recomandă să lași un spațiu între perete și canapea pentru a nu încărca prea mult peretele și, pentru principiile Feng Shui, să lași energia să circule. Tot recomandare Feng Shui este să nu plasezi canapeua chiar sub o fereastră, deși aici depinde mult atât de gusturile fiecăruia cât și de dimensiunile salonului pentru că multe apartamente sunt reduse ca suprafață și uneori nu avem alți pereți disponibili.

Un alt aspect important este decorarea acestui perete suport. Dacă alegi o canapea cu o textură atipică, de exemplu, o canapea de catifea, peretele de suport trebuie să echilibreze texturile și să nu fie încarcat cu tapet sau tablouri foarte reliefate.

Opoziție

Felul în care poziționăm canapeaua ne ”obligă” să plasăm ceva în opoziție: fie o altă canapea, mai mică, fie fotolii, dar și piese de centru ca mese de cafea. Există două tipuri de opoziție: cea agresivă care implică să poziționăm piesele de mobilier față în față, și cea mai prietenoasă în care rotim fie canapeaua, fie fotoliile în unghi de 45 de grade. Din nou, spațiul disponibil ne va dicta direcția.

Sursă foto: quora.com

Principiile Feng Shui recomandă ca de pe canapea să poți vedea ușa dar să nu fie în opoziție directă cu aceasta.

Funcționalitate

Sursă foto: unsplash.com

Să nu uităm că livingul este locul în care petrecem mult timp și trebuie să fie, mai întâi de toate, funcțional. Canapeaua este locul în care stăm pentru a ne uita la un film așa că trebuie să fie comodă și încăpătoare. Canapeaua este locul în care stăm să citim o carte așa că trebuie să aibă aproape o sursă bună de lumină. Canapeaua este locul în care stăm cu invitații la o cafea, la un pahar de vin sau unde putem juca un joc de masă, așa că trebuie să aibă o masă suport pentru a acomoda pe toată lumea.

Canapeaua trebuie poziționată în așa fel încât să ținem cont de traseele pe care le avem de făcut în living ca să nu ne împiedicăm de piesele de mobilier. Design-ul canapelei are și aici un rol important mai ales dacă în casă sunt copii mici: trebuie să ne orientăm către modele care nu au multe colțuri, cu finisaje ușor de curățat și întreținut, ideal cu picioare pentru a putea curăța rapid sub ea și împrejur.

Ultimele noutăți

Fotografii profesionale pentru cariera ta
Mar 26th, 2024
No Comments

Imaginea profesională este esențială în construirea unei cariere de succes,

Alimentația la copii și prevenirea rahitismului
Mar 25th, 2024
No Comments

Rahitismul este o afecțiune osoasă caracterizată de o demineralizare și

Cum să-ți organizezi actele în casă ca să nu le pierzi niciodată
Mar 24th, 2024
No Comments

Organizarea documentelor importante poate fi o sarcină descurajantă, dar este

Deschiderea unui magazin online: Ghid complet
Mar 22nd, 2024
No Comments

Visul de a-ți crea propriul magazin online poate fi o

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.