≡ Menu

10 trucuri pentru o piele frumoasă

O piele frumoasă, curată şi tânără. Asta ne dorim cu toţii, nu-i aşa? Cum putem obţine asta fără să cheltuim prea mult? În câţiva paşi simpli şi multă rigurozitate. Pentru că pielea se îngrijeşte zi de zi, nu doar când vedem câte un rid în oglindă.

Iată câteva sfaturi care să vă ajute să aveţi un ten frumos, curat şi îngrijit.

1.Află ce tip de ten ai

Primul pas este să afli cât mai multe despre tipul de ten pe care îl ai: gras, sensibil, uscat, normal. Dacă nu ştii, te sfătuim să apelezi la unul din consultanţii din magazinele specializate – de exemplu, magazinele Sephora – care îţi pot oferi o consultaţie rapidă chiar în magazin. Cu cât ştii mai multe despre tenul tău, cu atât vei putea să te îngrijeşti mai bine. Vei putea alege cu uşurinţă produse care ţi se potrivesc fără să încerci toată gama.

2.Demachiază-te

Da, demachiază-te. În fiecare seară. Este foarte important să cureţi tenul bine în fiecare zi, chiar dacă nu foloseşti mult machiaj sau uneori nu pui nici fond de ten.

Curăţarea machiajului ajută şi la pregătirea pielii pentru noapte, mai ales dacă vei aplica o cremă sau o mască.

3.Protejează-te de soare

Ştim că trebuie să ne protejăm pielea atunci când soarele este foarte puternic, iar acest lucru este valabil chiar dacă nu eşti la plajă. Foloseşte o cremă de faţă de zi cu factor de protecţie UV zi de zi în lunile anului ce nu conţin litera R (din mai până în august). Dacă ai un drum lung de făcut cu maşina, foloseşte cremă de protecţie solară cu factor 50.

4.Atenţie la zonele sensibile

Conturul ochilor şi buzele sunt zone mai sensibile şi trebuie tratate ca atare. Pielea din jurul ochilor este de cinci ori mai subţire decât restul pielii de pe faţă. Pentru conturul ochilor se recomandă o cremă specifică şi produse hipoalergenice pentru că folosirea unei creme normale sau prea parfumate poate irita ochii. De asemenea, conturul ochilor este şi cel mai expus la apariţia ridurilor iar cremele trebuie să fie adaptate pentru a le reduce.

5.Curăţarea cu aburi

Profită de apa caldă şi de aburii de la duş pentru a deschide porii tenului. La ieşire poţi folosi un prosop de faţă curat pe care să îl înmoi în apă fierbinte, să îl storci bine şi să îl ţii pe faţă 2 minute. Apoi cureţi bine pielea cu un disc pentru demachiere.

6.Exfolierea este obligatorie

Exfolierea redă pielii luminozitatea şi o curăţă în profunzime. În funcţie de tipul de ten, se poate aplica un produs pentru exfoliere o dată sau de două ori pe săptămână. Tot în funcţie de tipul de piele poţi alege produsul, dar ia în calcul să fie cu un pH neutru. Fă-ţi timp pentru acest proces pentru că ajută pe termen lung la menţinerea tinereţii tenului.

7.Hidratarea

Alege o cremă de zi şi una de noapte care să nu încarce foarte mult tenul şi cu care să te simţi confortabil. Dacă ai un ten normal, poţi aplica ulei de măsline sau de argan în locul cremei de noapte. Hidratarea este cu atât mai importantă în cazul tenurilor uscate sau sensibile.

8.Nu uita de buze

De la soare, frig, vânt sau sete buzele se pot crăpa şi chiar sângera. Protejează-le cu un produs hidratant sau foloseşte direct un unt vegetal : de cocos sau de cacao. Ai grijă de buze mai ales când sunt temperaturi extreme – ger sau caniculă – dar şi când ai febră sau practici sport.

9.Redu factorii de stres

Există anumiţi factori externi care dăunează tenului: fumatul, alimentaţia nesănătoasă, noxele, anumiţi compuşi chimici din produsele cosmetice etc. Cu cât se reduc mai mult aceşti factori, cu atât mai tânără va arăta pielea. Şi să nu uităm de lipsa somnului: oboseala se vede imediat pe faţa unei persoane, aşa că asigură-te că te odihneşti bine în fiecare noapte.

10.Produse hipoalergenice şi naturale

Cum spuneam mai sus, anumiţi compuşi chimici din produsele de machiaj şi din cele de îngrijire pot fi dăunători pe termen lung. Foloseşte produse naturale şi cât mai hipoalergenice. Măştile de exfoliere şi măştile pentru îngrijirea tenului le poţi face chiar tu în casă.

 

Ultimele noutăți

Înghețată rapidă de ciocolată cu avocado și caju
May 29th, 2024
No Comments

O rețetă atât de simplu de făcut că te și

Proiecte de vară pentru casă și grădină: cum să profiți de vremea bună
May 28th, 2024
No Comments

Vara este perioada perfectă pentru a realiza diverse lucrări în

Layover în București: Descoperă farmecul capitalei României
May 27th, 2024
No Comments

Ai un zbor internațional de la București și după aceea

Păstrează-ți pielea strălucitoare pe timpul verii
Apr 29th, 2024
No Comments

Pe măsură ce se apropie vara și soarele își face

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.