≡ Menu

3 sfaturi pentru cei care cumpără mobilă

Fie ca te muţi în casă nouă sau vrei să îţi renovezi apartamentul, atunci când decizi să cumperi mobilă trebuie să ai în vedere câteva aspecte foarte importante pentru a nu plăti mai mult decât trebuie şi a te bucura de noul decor.

Nu te grăbi!

Cea mai important aspect este partea de a te pregăti înainte de a cumpăra. Nu ezita să cauţi inspiraţie în reviste sau pe blogurile de specialitate. Vrei să îţi renovezi biroul? Caută sfaturi pentru amenajarea biroului. Te vor ajuta să îţi faci o idee mai clară despre ce poţi alege.

Iar dacă stabileşti ce vrei să cumperi şi nu te grăbeşti, poţi aştepta reducerile sau negocia o reducere de preţ dacă vei cumpăra mai multe piese de mobilier. De exemplu, dacă vei cumpăra un dormitor întreg – pat, noptiere, dulap, comodă, vei putea obţine o reducere pentru întregul pachet mai ales dacă vei cumpăra de la un fabricant local.

Poţi verifica atât magazinele online cât şi cele fizice pentru a căuta cea mai bună ofertă. Mobila la comandă este, de obicei, mai scumpă, dar depinde mult şi de ce ai nevoie. Uneori, din cauza dimensiunilor atipice, e mai estetic şi mai practic să faci anumite piese de mobilier la comandă.

De asemenea, este foarte important materialul din care vrei să fie mobila. Dacă este mobilă din PAL ai mai multe variante. Dacă vrei lemn, asigură-te că producătorul este unul cu experienţă pentru că lemnul se lucrează mult mai greu şi este important să fie bine întreţinut, uscat şi manevrat. Orice alt artificiu de care ai nevoie – lumini interioare în dulap, uşi de sticlă, mânere speciale etc. trebuie să le specifici din timp producătorului pentru a le încorpora.

Nu ignora măsurile!

Măsurile sunt importante pentru că uneori ce vedem în magazin nu se potriveşte neapărat cu dimensiunile camerei tale. Să presupunem că vrei să redecorezi livingul. Cauţi idei pentru amenajarea livingului şi găseşti ceva ce îţi place. Următorul pas este să măsori livingul şi să vezi dacă încape mobila pe care ţi-o doreşti astfel încât să îţi rămână spaţiu suficient să te poţi mişca normal în cameră.

Tot la măsurători trebuie să fii atent când calculezi dacă mobilierul pe care îl vrei încape pe uşă, pe scări sau în lift. Verifică ce dimensiuni au pachetele în care vine mobila.

Transport şi montaj

Mobila este greu de transportat şi greu de montat. Aşa că este foarte important să ai în vedere cum o vei transporta şi cine se va ocupa de montaj. Multe din magazinele de mobilă ofertă aceste servicii dar trebuie să verfici înainte care sunt preţurile. Uneori poţi găsi preţuri mai mici la un producător dar cu tot cu transport şi montaj să iasă mai mult decât la un alt producător care îţi oferă totul inclus.

Preţul final pe care îl vei plăti pe mobilă include şi eventualele dobânzi sau comisioane dacă decizi să cumperi apelând la un credit aşa că trebuie să faci în aşa fel încât transportul şi montajul să nu ridice bugetul stabilit.

Comments on this entry are closed.

  • Super sfaturile, big like pentru postare 😉

Ultimele noutăți

Păstrează-ți pielea strălucitoare pe timpul verii
Apr 29th, 2024
No Comments

Pe măsură ce se apropie vara și soarele își face

Gyros la tavă: o reţetă surprinzătoare pentru masa de Paşte
Apr 25th, 2024
No Comments

Mai sunt câteva zile până la Paşte şi este momentul

Adrenalină şi natură: aventuri pe bicicletă de Paşte
Apr 23rd, 2024
No Comments

Cu minivacanța de 1 Mai şi de Paşte apropiindu-se cu

Reciclarea hârtiei şi a cartonului
Apr 19th, 2024
No Comments

Reciclarea hârtiei și a cartonului este o parte crucială a

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.