≡ Menu

Ce putem pregăti de acum pentru începerea şcolii

Vacanţa este în toi dar nu lăsa toate pregătirile pentru septembrie, mai ales dacă ai mai mult de un copil. Pentru a nu te stresa prea mult în septembrie cu toate pregătirile, încearcă să îţi faci un calendar cu ce ai de cumpărat şi de pregătit pentru începerea şcolii.

Mască şi gel dezinfectant

Pandemia a schimbat felul în care funcţionăm în locurile publice, iar şcolile nu vor face excepţie. Copiii vor merge la şcoală cu mască şi gel dezinfectant. Cu siguranţă, măsurile de igienă ce vor fi impuse de către şcoli vor ghida elevii pentru a se adapta rapid noilor norme. Dar, pentru a evita schimbarea măştilor, cel mai bine este ca masca celui mic să fie personalizată. Profită de lunile de vancaţă pentru a face măşti refolosibile din materiale care îi plac, pe care le poţi spăla şi refolosi. Cu cât materialul este mai interesant, cu atât masca lui va fi mai uşor de recunoscut. Dacă foloseşti material textil uni, încearcă să îi pui un semn sau simbol, sau chiar să îi scrii numele într-un colţ. Dacă crezi că e necesar să ia cu el o mască de rezervă, asigură-te că e pusă într-un recipient bine sigilat.

Rechizite

Lista de rechizite necesară pentru noul an şcolar depinde mult de vârsta copilului. Dacă deja ştii ce trebuie să ducă la şcoală, programează cumpărăturile de pe acum pentru a putea cumpăra puţin câte puţin. Şi pentru a evita înghesuiala şi aglomeraţia din septembrie.

Verifică ce rechizite poate folosi de anul trecut – penare, pixuri, culori, gumă de şters, set de carioci etc pentru a nu cumpăra prea multe. La fel şi cu ghiozdanul: dacă nu îl mai poate folosi pe cel de anul trecut, poţi lua în calcul, în funcţie de ce ai de cumpărat, unul din ghiozdanele echipate. Orice model alegi, ia în calcul ce trebuie să încapă în el pe lângă rechizite: echipament de sport dacă face activităţi extraşcolare etc.

O altă idee este să cumperi en gros rechizitele împreună cu alţi părinţi – prieteni de familie, părinţii colegilor de clasă – pentru a obţine preţuri mai bune. Unele librării şi papetării oferă reduceri în iulie şi august.

Gustările

Evident că nu se pot pregăti de acum pentru septembrie, dar ce poţi pregăti sunt recipientele. Ideal este să îi pui gustarea într-un recipient uşor, care se închide ermetic, uşor de spălat şi păstrat. Aşa poţi să îi oferi în fiecare zi gustări săţioase şi sănătoase, de la sandvişuri la salate de fructe.

Şi pentru sticla de apă, poţi căuta ofertele de vară şi reducerile de recipiente reutilizabile din silicon, plastic (fără BPA), de metal sau de ceramică.

Nu pierde ocazia de a face gemuri şi compoturi pentru că în lunile de vară poţi găsi fructe bune şi ieftine, iar dacă le faci în casă poţi controla cantitatea de zahăr pe care o foloseşti. Te poţi inspira din reţetele noastre de conserve de pe cevabun.ro.

Uniforma

Pentru şcolile care au uniformă, pregăteşte bugetul necesar pentru uniformă şi cere măsura uşor mai mare. Aşa te poţi asigura că îi va veni uniforma tot anul şcolar. În cazul în care şcoala la care merge copilul tău nu are uniformă, pentru a fi mai organizat, poţi alege un tip de haine şi de încălţăminte pe care să le poarte exclusiv la şcoală. Va pierde mai puţin timp cu îmbrăcatul dimineaţa şi îi va fi mai uşor să îşi organizeze dulapul. În plus, te asiguri că are haine curate pentru sfârşitul de săptămână.

0 comments… add one

Leave a Comment

Ultimele noutăți

Cum să refoloseşti când construieşti
Nov 24th, 2021
No Comments

Paleţii din lemn au devenit un simbol în ultimii ani

3 Idei de a folosi apa inteligent la tine acasă
Nov 23rd, 2021
No Comments

Se pune din ce în ce mai multă presiune pe

Funcţionează produsele naturale de curăţenie?
Nov 18th, 2021
No Comments

Ne preocupă din ce în ce mai mult să reducem

Aplicaţii utile pentru cei care au animale de companie
Oct 25th, 2021
1 Comment

Cum telefonul mobil face parte integrantă din viaţa noastră, era

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.