≡ Menu

Ce să iei cu tine când mergi la piscină

A început sezonul cald şi e timpul să ieşim la soare şi la apă. Mersul la piscină este una din activităţile favorite şi ale celor mici, mai ales în zilele foarte călduroase. Iată mai jos câteva recomandări pentru a te bucura cu adevărat de ziua de piscină.

Esenţialele

Este clar că începi cu costumul de baie şi cu prosopul (dacă nu eşti cumva la hotel şi ai prosop direct la piscină). Dar pe lângă aceste două lucruri fără de care nu poţi face baie, mai ai şi altele la care să te gândeşti:

 • cremă solară: dacă vrei să fie comod de aplicat atât pentru tine cât şi pentru cei mici, poţi alege un spray cu factor ridicat (50). Se aplică foarte rapid, nu lasă urme albe, se absoarbe repede şi copiii pot sări direct în piscină. Pentru cei cu piele sensibilă se recomandă cremă separată pentru faţă cu factor de protecţie ridicat şi care să conţină zinc.
 • pălărie de soare sau şapcă dacă mergi într-un loc fără umbrele sau fără locuri special amenajate la umbră.
 • ochelari de soare dacă foloseşti.
 • costum de baie de schimb şi haine de schimb pentru cei mici. Pentru femei este recomandat să nu stea cu costumul de baie ud prea mult timp pentru a evita infecţiile sau răcelile. Mai ales dacă ai costum dintr-o singură piesă care se usucă mai greu, este bine să îl schimbi după ce ieşi din apă şi să îl laşi la uscat la soare.
 • cască de înot – mai ales dacă este cerută de regulamentul de la piscina la care mergi.

Necesare

Nu le trecem la esenţiale pentru că poţi înota şi fără ele, dar dacă le ai îţi fac viaţa mai uşoară:

 • apă şi gustări, mai ales dacă mergi cu cei mici. Statul în apă ne face poftă de mâncare aşa că sigur vei avea nevoie de ceva de ronţăit. Dacă mergi într-un loc în care nu există niciun punct de vânzare de alimente (chioşc, restaurant) pregăteşte câteva gustări uşor de servit şi transportă-le într-o pungă sau geantă termică. Poţi alege între fructe (ideal fructe tari sau cu coajă, care se pot mânca direct, fără să fie tăiate înainte pentru a nu se oxida: banane, mere, pere), brioşe sau grisine, sandvişuri sau clătite.
 • protecţie pentru telefon sau pentru camera foto / video pentru echipamentul care nu este special conceput pentru apă. Nu vrei să te întorci acasă cu un telefon scăpat în apă şi nici cu camera stricată.
 • dacă ai părul lung, nu uita să iei cu tine agrafe sau elastic de prins părul. Sau orice te ajută dacă vrei să nu îţi uzi părul când intri în apă.
 • geantă cu buzunar de ţinut portofelul şi telefonul care să fie din material impermeabil.
 • Şlapi sau sandale de piscină: uşor de purtat şi cu talpă care să nu alunece.
 • Monede pentru vestiar: ideal este să îţi laşi lucrurile de valoare şi cele fragile în spaţiile de depozitare special amenajate. Cei care nu au telenoane rezistente la şocuri sau care să reziste la apă este mai bine să nu le ia la piscină.

De distracţie

Când petreci o zi la piscină sau la ştrand, ia cu tine şi ceva de petrecut timpul: o carte de citit, jocuri de piscină pentru cei mici (minge gonflabilă, colac, saltele etc.), cărţi de joc dacă mergi cu prietenii, orice alt joc de masă uşor de transportat şi de montat.

Ultimele noutăți

Vine vara, bine-mi pare
Jun 26th, 2024
No Comments

Cred că toţi ne amintim cântecelul cu vine vara, bine-mi

3 Reţete delicioase pentru sănătatea intimă
Jun 24th, 2024
No Comments

Sănătatea intimă a femeilor este un aspect esențial al calității

Alergia la nichel: ce este și cum afectează purtatul de bijuterii
Jun 21st, 2024
No Comments

Alergia la nichel este una dintre cele mai frecvente forme

Înghețată rapidă de ciocolată cu avocado și caju
May 29th, 2024
No Comments

O rețetă atât de simplu de făcut că te și

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.