≡ Menu

Cheltuieli împărţite – noul trend între prieteni

Ai nevoie de un spaţiu de depozitare? Ai nevoie de un aparat sau echipament de mai mult de 2-3 ori pe an? Din ce în ce mai multe persoane aleg să împartă cheltuielile pentru a beneficia de produse la comun. Pe lângă economia pe care o faci în acest fel, ai la îndemână rapid echipmanetul de care ai nevoie.

Cum funcţionează?

Ideea este să împarţi cheluielile lunare sau cheltuielile de achiziţie cu prietenii tăi pentru a face economii dar fără să pierzi din beneficii. Să presupunem că ai nevoie de un spaţiu de depozitare. Există soluţii de închiriere în spaţii special amenajate iar preţul pe metrul pătrat variază în funcţie de mărimea spaţiului. Poţi împărţi cheltuiala lunară a spaţiului cu un grup de prieteni şi să folosiţi toţi spaţiul împreună.

Secretul succesului este să fiţi prieteni buni şi să vă faceţi un calcul clar înainte: cum plătiţi, când şi cum folosiţi ce aţi cumpărat. Fie că este vorba de 2-3 familii sau pur şi simplu un grup de prieteni, ajută mult dacă locuiţi cât mai aproape unii de alţii.

Ce poţi achiziţiona cu prietenii?

La fel funcţionează şi în cazul unor echipamente de care poţi avea nevoie de câteva ori pe an. Un redresor auto, de exemplu, poate fi foarte folositor când rămâi fără baterie la maşină atât pentru tine cât şi pentru prietenii tăi. Cumpăraţi unul bun împreună. La fel şi în cazul altor echipamente ca compresoarele de aer, generatoarele mobile, ustensile mici şi medii pentru construcţii şi zidărie ca aparatele de sudură, fierăstrăul electric etc.  Vorbim despre lucruri de care în mod normal nu ai nevoie în acelaşi timp cu prietenii tăi.

Se poate cumpăra la comun şi o maşină de tuns gazonul dacă aveţi curte şi staţi relativ aproape unii de alţii. Tot ce trebuie să faceţi este să stabiliţi un orar astfel încât să puteţi folosi maşina pe rând şi să aveţi gazonul bine îngrijit.

Dar la fel de bine poţi împărţi cheltuielile pentru un cont premium de Spotify sau Netflix. Sau jucăriile – jocurile pentru cei mici. Există grupuri de 2-3 familii care decid să achiziţioneze împreună jocurile mai scumpe (de genul Nintendo sau Wii) şi să facă sesiuni de joacă pe rând în fiecare casă. În acest fel cei mici învaţă să împartă şi nu umpli casa de prea multe jucării.

Organizarea

Stabileşte de la bun început regulile de bază pentru folosirea achiziţiilor comune:

  • unde depozitaţi ce aţi cumpărat
  • cine şi când îl foloseşte
  • pe ce nume luaţi factura şi cine are grijă de factură pentru garanţie
  • cum se împart cheltuielile de reparaţii când este cazul
  • ce se întâmplă dacă unul dintre voi îl pierde sau îl strică

 

 

0 comments… add one

Leave a Comment

Ultimele noutăți

5 Lucruri esențiale pentru această vară
May 19th, 2022
No Comments

Ziua se lungește și temperatura crește. Mai avem puțin și

5 Idei de cadouri de casă nouă
Apr 26th, 2022
1 Comment

Prietenii tăi s-au mutat într-o casă nouă și te întrebi

Cum alegem oglinda potrivită
Apr 24th, 2022
No Comments

Oglinzile sunt obiectele care te pot ajuta să creezi iluzia

Murăturile: beneficii pentru sănătate
Apr 23rd, 2022
No Comments

Nelipsite din cămara românului, murăturile sunt preparate în fiecare toamnă

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.