≡ Menu

Idei de depozitare pentru spaţii mici

Noi suntem adepţii minimalismului. Mai puţine lucruri în casă înseamnă mai multă ordine, mai mult spaţiu şi mai puţin timp pierdut cu aranjarea lor. Dar dacă ai totuşi lucruri şi nu ai spaţiu suficient pentru le pune, iată mai jos câteva idei de depozitare pentru ca apartamentul să arate bine iar tu să ai la îndemână tot timpul.

Foloseşte patul

Alege un pat destul de înalt ca să îţi permită să pui lucruri sub el: poţi folosi sertare sau cutii. Ia în calcul ce vei pune în ele pentru a le putea manevra uşor. Dacă ai de gând să păstrezi acolo lucruri grele, pune roţi sertarelor sau cutiilor pentru a le putea scoate cu uşurinţă de sub pat. Poţi proceda la fel şi în camera copilului şi să păstrezi sub pătuţ cutii cu scutece, jucării, haine pentru alte anotimpuri.

O altă idee bună este să alegi un pat cu poliţă deasupra capului. Mai ales dacă spaţiul nu îţi permite să ai noptiere. E un spaţiu bun pentru ţinut lucrurile de care ai nevoie seara: ochelari, creme, medicamente, telefon etc.

Foloseşte pereţii

De obicei cărţile ne ocupă mult spaţiu pentru că ni le dorim aşezate în bibliotecă, iar acest tip de mobilă este voluminos. O idee uşor de implementat este să pui poliţe pentru cărţi cât mai sus pe perete – ca în poza de mai jos .

Aşa vei obţine practic două rânduri de rafturi care vor fi mai înguste decât un corp de bibliotecă. Mai mult spaţiu pentru tine.

Foloseşte o masă rabatabilă

Mesele rabatabile, care pot fi folosite şi ca birouri, ne ajută la eliberarea spaţiului şi la a da o sezaţie de încăpător unui loc mic. De asemenea, încastrarea mesei rabatabile pe un perete, ne proporţionează şi o poliţă de depozitare unde poţi avea la îndemână cele necesare.

Un umeraş, mai multe haine

Nu e valabil pentru orice tip de haină, evident, dar sunt anumite articole de îmbrăcămite care ar putea ocupa mult mai puţin spaţiu în dulap. Iată o idee pentru topuri: inele de la o perdea de duş puse pe un singur umeraş.

Verticalizează

Mai ales pentru spaţiul în care lucrezi sau pentru camera copiilor este foarte util să foloseşti un panou expozitor cu găuri. Îl poţi găsi în magazinele de bricolaj şi îl poţi tăia în funcţie de dimensiunile dorite. Îţi permite să depozitezi, la vedere, lucrurile pe care altfel le-ai arunca într-o cutie şi să le ai la îndemână în orice moment. Poţi folosi panouri diferite pentru fiecare tip de obiecte: pentru scule, pentru materialele de artă, pentru materialele de croitorie… Depinde de ce hobby ai. Partea bună cu un asfel de panou este că poţi schimba poziţia obiectelor când vrei tu, la fel şi destinaţia lui.

1 comment… add one
  • Mi-a placut articolul, multumesc mult pentru idei!

Leave a Comment

Ultimele noutăți

5 Lucruri de care fiecare casă are nevoie iarna aceasta
Oct 19th, 2021
No Comments

Cu valul de scumpiri cu care ne confruntăm în aceste

Ce ne dorim de la un angajator?
Oct 19th, 2021
No Comments

Când cauţi un loc de muncă, fie că eşti student,

De ce cresc atât de mult preţurile la locuinţe?
Oct 19th, 2021
No Comments

După pandemie, mulţi analişti şi experţi financiari prognosticau o cădere

Să se facă lumină! Aşa cum îţi place
Sep 23rd, 2021
2 Comments

Nu-i aşa că e din ce în mai satisfăcător să

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.