≡ Menu

3 Idei de a economisi spațiul

Am întrebat cititorii care sunt lucrurile care le ocupă cel mai mult spațiu în apartamentele lor. Iată top 3:

  • hainele
  • ghivecele cu plante
  • jucăriile

Hainele și jucăriile celor mici nu ar constitui o mare supriză pentru că toți ne lovim de această problemă, dar ghivecele ne-au surprins. Așa că am pregătit câteva idei despre cum se pot rezolva aceste probleme de spațiu mai ales în apartamentele mici.

Hainele

Spațiul pentru păstrarea hainelor devine repede o problemă fie că ai dulap sau folosești un anumit spațiu pe post de dressing. Umerașele sunt de obicei cele care ne ocupă cel mai mult spațiu. Cum putem rezolva această problemă? Există două căi: folosirea umerașelor subțiri care ne ajută să economisim spațiul și folosirea sistemelor de verticalizare. Iată două variante de verticalizare a umerașelor:

Un alt loc care ne poate salva spațiul este cuierul. În loc să folosim un cuier tip pom, se poate opta pentru un cuier de perete, dar vertical. Este mai elegant și ne oferă mai mult spațiu de depozitare. Poți opta pentru 2 sau 3 cuiere verticale din aceeași gamă dar de diverse mărimi. Măsoară cu o riglă distanța dintre cuiere pentru a-ți permite să agăți hainele cu ușurință.

Plantele

Iubitorii de plante au tendința de a umple locul cu ghivece care încep să le stea în cale. Tot verticalizarea este soluția. Se pot folosi sisteme de agățare a ghivecelor cu sfori sau cabluri, direct din tavan acolo unde înălțimea camerei o permite. Dar trebuie luat în calcul accesul la ghivece pentru a le putea uda. O altă soluție interesantă și mult mai estetică este să alegem un perete pe care să instalăm un sistem ce ne permite să ne punem toate plantele într-un loc.

Jucării

Și nu doar jucării, ci toate obiectele mici și mare pe care le avem peste tot. Unde să le punem pentru a câștiga spațiu dar să și le găsim atunci când avem nevoie de ele? Răspunsul este simplu: sistemul de depozitare cu cutii. Poți folosi orice tip de cutii, fie reciclate din carton pe care să le decorezi, fie de plastic, transparente sau colorate, fie cutii care se pot cumpăra din magazinele de decorațiuni. Marele avantaj este că poți depozita cutiile cu ușurință în orice spațiu: pe rafturi, în dulapuri, sub pat, sub banchetele din bucătărie. Cu cât le depozitezi mai vertical, cu atât mai bine. Folosește etichete sau un cod de culori ca să găsești mai repede ce cauți. Poți depozita în cutii orice de la jucăriile celor mici la rechizite, hârtie igienică, prosoape sau accesorii de cusut. Vezi mai jos câteva idei, iar cea de la Craft Passion este chiar cu cutii reciclate.

Ultimele noutăți

Hidroterapia: ce este și la ce ajută
Mar 24th, 2023
No Comments

Hidroterapia (terapia cu apă) este folosită din timpuri străvechi pentru

Mobila de bucătărie: trenduri și funcționalitate
Mar 21st, 2023
No Comments

Ah, bucătăria… Multe s-au schimbat în ultimii ani cu bucătăriile

Ce să iei în calcul înainte să te apuci de sport
Feb 23rd, 2023
No Comments

Fie că vrei să mergi la sală sau să te

Remediu anti-mahmureală
Feb 20th, 2023
No Comments

Din punct de vedere fiziologic, senzația de mahmureală se manifestă

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.