≡ Menu

Cum să-ţi editezi singur pozele online

Cum se face că toţi ceilalţi au fotografiile mai frumoase ca ale noastre? Sunt încadrate mai corect, au culori mai bune şi sunt în general mai reuşite? Secretul este editarea fotografiilor, aşa numita “fotoşopare” (de la prelucrarea lor în editorul Photoshop), după realizarea lor propriu-zisă.  Photoshop este însă un program complex, scump şi greu (necesită calculatoare foarte performante cu plăci video de ultimă generaţie), utilizat doar de către profesionişti. Însă, pentru uz personal vă recomandăm programe mai uşor de utilizat care nici măcar nu necesită instalarea lor în calculator. Practic, le folosiţi doar atunci când şi cum aveţi nevoie, pentru a corecta luminile, culorile, pentru a efectua decupaje, etc.

editor foto

1.Pizap este un program simplu, uşor şi intuitiv de folosit. Se adresează chiar utilizatorului care nu este obişnuit cu tehnologia la un nivel avansat. “Ştie” să editeze, să facă colaje (să lipească mai multe fotografii în una singură), să “lipească” emoticoane pe imagini, să realizeze imagini de fundal pentru facebook şi twitter.

2. Befunky este numele unui alt program. Modern şi suplu. Trebuie doar să faci upload unei fotografi din calculator şi poţi începe editarea. Poţi regla culorile, pune filtre de lumini şi culoare, texturi, adăuga imagini şi text. Are de asemenea şi o versiune premium.

3.Fotor are mai multe posibilităţi amatorilor de fotografie. În primul rând se poate descărca gratuit pe telefon sau calculator. Dar, de asemenea, se poate folosi online pentru a “aranja” fotografiile după preferinţele noastre.

4.Pixlr este ceva mai complex decât programele prezentate anterior. Prezintă de asemenea avantajul de a prelucra direct imagini dintr-un link introdus (de pe internet, facebook, etc.). Oferă multiple filtre şi texturi pentru a realiza fotografi deosebite.

5.Online Image Editor este la prima vedere un program mai simplu însă suficient de abil pentru a edita fotografiile dumneavoastră. Poate adăuga frame-uri (rame) fotografiilor pentru a le da un aspect finisat.

6.iPiccy o să vă ceară să vă faceţi un cont însă vă va răsplăti cu o interfaţă prietenoasă şi uşor de utilizat. În plus, datorită faptului că aveţi un cont, vă permite să vedeţi fotografiile la care aţi lucrat în trecut şi chiar să le salvaţi. Ştie să repare repare culorile şi expunerea fotografiilor.

7.Photobucket este conceput pentru a fi simplu şi intuitiv. Funcţionează cu funcţia drag and drop (pur şi simplu tragi şi aşezi “cu mâna” elementele dorite). Genul de editor făcut pentru a vă uşura viaţa.

8.Fotoflexer a fost gândit special pentru a edita fotografiile pe care vreţi să le postaţi în mediile online: facebook, twitter, picassa, etc. Se conectează direct şi vă postează imaginile după ce le editaţi.

9.LunaPic este, la fel ca şi celelalte editoare foto prezentate mai sus, realizat pentru a uşoară şi intuitivă utilizare. Urcaţi fotografia, corectaţi culorile, expunerea, tonurile, etc. după care o puteţi salva în calculator sau posta pe facebook.

Spor la treabă!

 

Comments on this entry are closed.

  • As adauga Faststone image viewer, care este gratuit are multe optiuni de editare dificil de gasit la alte programe gratuite, dau doar un mic exemplu de functie: rotirea fotografiilor cu doar cateva grade, extrem de utila caci deseori fotografiile ies strambe din cauza ca aparatul foto nu este tinut perfect orizontal. As aminti si Gimp, un alt program deosebit de puternic, practic echivalentul gratuit al Photoshopului, dar ceva mai dificil de utilizat. Nu in ultimul rand, as remarca situl Flickr, unde se pot uploada fotografii si care are un editor propriu, unde am gasit optiunea de a corecta destul de comod selectarea gresita a functiei “white balance” in momentul fotografierii.

Ultimele noutăți

Păstrează-ți pielea strălucitoare pe timpul verii
Apr 29th, 2024
No Comments

Pe măsură ce se apropie vara și soarele își face

Gyros la tavă: o reţetă surprinzătoare pentru masa de Paşte
Apr 25th, 2024
No Comments

Mai sunt câteva zile până la Paşte şi este momentul

Adrenalină şi natură: aventuri pe bicicletă de Paşte
Apr 23rd, 2024
No Comments

Cu minivacanța de 1 Mai şi de Paşte apropiindu-se cu

Reciclarea hârtiei şi a cartonului
Apr 19th, 2024
No Comments

Reciclarea hârtiei și a cartonului este o parte crucială a

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.