≡ Menu

Scaune şi bănci inedite

Este foarte la modă să reciclăm mobila, să o recondiţionăm sau să construim chiar noi anumite piese mici de mobilier din materiale reciclate. Pe lângă costurile potenţial reduse, mai ales când folosim materiale pe care le avem deja, piesele astfel restaurate sau construite de la zero sunt şi originale. Iată mai jos câteva idei pentru scaune şi bănci pe care le poţi face pentru casă sau curte, dar la care trebuie să iei în considerare dacă materialele alese rezistă la căldură sau la umezeală, în funcţie de zona în care locuieşti. Oricum ar fi, pentru interior, cam toate ideile se prestează iar tot ce ai de luat în calcul este spaţiul disponibil.

Câteva sfaturi de început

Pentru a nu ridica inutil cheltuielile unui proiect de bricolaj, trebuie să ai în vedere înainte de a începe următoarele aspecte:

  • Să ai un proiect clar: ce vei construi, ce dimensiuni, de ce materiale ai nevoie de la cele de bază (lemn, cărămidă, plastic etc) la cele mai mici ca şuruburi şi lipici special, de ce scule ai nevoie şi de unde le iei.
  • Alege să închiriezi sau să împrumuţi sculele scumpe dacă nu ai un obicei din a face bricolaj. Poţi apela la prieteni sau la magazinele de bricolaj care oferă anumite scule pentru închiriat cu ziua.
  • Înainte de a te apuca de lucru, asigură-te că ai totul pregătit: materialele toate grupate pe categorii, sculele pregătite şi aproape de o sursă de curent dacă sunt electrice, un creion pentru marcat, o ruletă pentru măsurători, mănuşi etc. De asemenea, să ai în vedere zona în care lucrezi pentru a proteja mobilierul şi podeaua de praf sau de vopsea.
  • În funcţie de proiectul ales, trebuie să alegi sculele corespunzătoare şi accesoriile. De exemplu, dacă faci o bancă din beţe de bambus, trebuie să ai la îndemână fierăstrău pentru lemn, la fel şi burghiu special sau lipici specific epntru lemn.

Scaune recondiţionate

Cea mai simplă metodă de a refolosi scaune sau bănci vechi este să le vopseşti şi, eventual, să le schimbi partea de tapiserie. Iată câteva exemple de cum poţi reutiliza scaunele vechi.

Sursă foto: celebratingeverydaylife.com

Sau prin vopsire: poţi alege culori pastelate sau culori puternice, inclusiv auriu sau argintiu. Poţi vopsi tot scaunul sau doar anumite porţiuni pentru a fi mai interesant.

Sursă foto: pinterest.com

Bănci din “bucăţi”

Pentru bănci este chiar mai uşor pentru că ai nevoie de un suport bun şi mai apoi construieşti restul. Este recomandabil să foloseşti lemn de esenţă tare sau metal pentru băncile mari (de mai mult de 2 persoane) pentru a putea susţine greutatea. Poţi face combinaţii de scaune vechi, poţi folosi structuri sau picioare de mese şi pune o tăblie groasă pentru partea de şezut. Dacă faci o bancă mare cu spătar, poţi alege bare de metal sau stinghii de lemn pe care mai apoi să le decorezi cu ce găseşti prin casă de la sfoară groasă la plante artificiale. Şi să nu uităm de paleţi care sunt uşor de găsit şi refolosit pentru astfel de proiecte.

Iată câteva exemple:

0 comments… add one

Leave a Comment

Ultimele noutăți

Cum să refoloseşti când construieşti
Nov 24th, 2021
No Comments

Paleţii din lemn au devenit un simbol în ultimii ani

3 Idei de a folosi apa inteligent la tine acasă
Nov 23rd, 2021
No Comments

Se pune din ce în ce mai multă presiune pe

Funcţionează produsele naturale de curăţenie?
Nov 18th, 2021
No Comments

Ne preocupă din ce în ce mai mult să reducem

Aplicaţii utile pentru cei care au animale de companie
Oct 25th, 2021
1 Comment

Cum telefonul mobil face parte integrantă din viaţa noastră, era

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.