≡ Menu

Trucuri pentru o casă mai luminoasă

Noile tendinţe în design-ul interior încorporează luminile ca element principal pentru o atmosferă cât mai naturală şi plăcută. Dar dacă bugetul este redus există o listă de trucuri pe care le poţi adapta spaţiului de care dispui pentru a avea o casă mai luminoasă şi, implicit, mai practică.

Benzi LED cu baterii

O opţiune interesantă este să foloseşti benzi LED cu baterii care te ajută enorm pentru că nu este nevoie să tragi cabluri. Adică, nu trebuie să spargi pereţii sau să agăţi cabluri fie ele şi acoperite cu canalete. Tot ce trebuie să faci este să găseşti un loc potrivit pentru cutia cu baterii la care să ai acces uşor pentru a le putea schimba sau încărca dacă foloseşti acumulatori.

Zonele care necesită multă lumină sunt:

  • Chiuveta din bucătărie: o bandă de LED te ajută să vezi mult mai bine vasele şi chiuveta. De obicei lumina centrală din bucătărie nu ajunge bine sau chiar este blocată de tine (umbre) atunci când eşti aplecat la chiuvetă,. O bandă de LED direcţionează lumina chiar acolo unde te interesează.
  • Chiuveta din baie: de obicei, lumina de la chiuveta din baie se poziţionează pe sau lângă oglindă. Dacă nu ai spoturi sau oglindă cu lumină încorporată, pune o bandă de LED fie pe partea de sus a oglinzii, fie de jur-împrejur. Te ajută să te vezi bine pentru orice ai de făcut: machiaj, bărbierit etc.
  • Dulapurile de haine / dressing-urile : mai ales în dulapurile foarte mari, cu multe sertare şi rafturi, este greu să găseşti ceva fără o lumină suplimentară. O bandă de LED poziţionată pe fundul dulapului sau pe laterale, te ajută să distingi mai bine culorile (mai ales cele închise) şi să găseşti mai repede ce cauţi. Lumina puternică ajută, de asemenea, să vezi mai repede eventualele acumulări de praf pentru a curăţa la timp dulapurile.
  • Dulapurile de bucătărie de dimensiuni mari (mai ales cele de colţ sau cele foarte adânci): avem tendinţa de a aşeza lucurile în dulap fie suprapuse, fie pe mai multe rânduri iar o lumină în dulap ne ajută să le găsim mai rapid.
  • Cabina de duş: dacă ai perdea şi nu sticlă transparentă, este mai greu să vezi bine la duş pentru că lumina din plafon va fi blocată de perdea. De obicei se instalează spoturi în plafon, chiar deasupra cabinei de duş, dar dacă nu ai aşa ceva, poţi apela la o bandă de LED.

Lumini cu senzor

Una din probleme cu care ne putem confrunta într-o casă sau apartament este poziţionarea întrerupătoarelor. Pentru a nu te împiedica de mobilă sau a-i deranja pe ceilalţi din casă prin aprinderea luminii când vrei să mergi la baie noaptea, cel mai bine este să ai lumină cu senzor sub pat. Da, sub pat. Când cobori din pat, se activează senzorul de mişcare şi se aprinde lumina poziţionată sub pat care îţi permite să te mişti fără să te loveşti de mobilă dar este o lumină de slabă intensitate care nu îi deranjează pe ceilalţi.

La fel poţi proceda cu zonele întunecoase ca holurile înguste sau casa scării (unde lumina se poate instala direct pe treaptă). Nu uita să verifici dacă ceea ce cumperi are, pe lângă senzor de mişcare şi senzor de luminozitate, pentru că dacă nu are se va aprinde şi pe timpul zilei ceea ce consumă repede bateriile.

1 comment… add one
  • Foarte utile sfaturile, big like pentru articol 😀

Leave a Comment

Ultimele noutăți

Nou sau de la mâna a doua? Ce merită şi ce nu merită să cumperi la mâna a doua
Jul 28th, 2021
No Comments

Există aplicaţii şi site-uri care se ocupă de vânzarea la

3 sfaturi pentru cei care cumpără mobilă
Jul 26th, 2021
No Comments

Fie ca te muţi în casă nouă sau vrei să

5 idei amuzante pentru vacanţa de vară
Jun 27th, 2021
1 Comment

S-a anulat zborul? Destinaţia ta de vacanţă tocmai a anunţat

Cum să îţi organizezi cămara
Jun 24th, 2021
No Comments

Chiar dacă suntem la începutul verii şi mai este mult

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.