Chiar dacă nu pentru toţi micul dejun este masa zilei, este ideal să îţi începi ziua cu ceva proaspăt şi răcoros mai ales în aceste dimineţi călduroase de vară. Aşa că am pregătit 3 idei de cocktailuri răcoroase, speciale pentru micul dejun pe care le poţi pregăti foarte rapid, iar dacă nu ai timp să le bei acasă, le poţi lua cu tine la muncă într-un termos.
1 Cafea cu lapte, vanilie şi gheaţă
Pentru iubitorii de cafea, nu se poate concepe dimineaţa fără o cafea bună. Iar când e deja foarte cald afară, un cub de gheaţă face diferenţa. Iar cocktailul de mai jos îmbină superb de bine cafeaua cu laptele şi cu puţin gust de vanilie – Iced Vanilla Latte.
Pentru o porţie ai nevoie de:
- jumătate de ceaşcă de cafea tare (filtru sau espresso)
- o ceaşcă de lapte (poate fi înlocuit cu orice tip de băutură vegetală dacă nu consumi lapte de vacă)
- 1 lingură de sirop de vanilie (se găseşte în supermarketuri, la raftul de îndulcitori) – îndulceşte după gust
- 2-3 cuburi de gheaţă
Tot ce trebuie să faci este să amesteci toate ingredientele (răcite) într-un vas încăpător şi să adaugi cuburile de gheaţă. Serveşte imediat sau toarnă totul într-un termos pe care îl poţi lua cu tine.
2 Ceai rece cu rodie şi limetă
Un ceai e numai bun de dimineaţă. Reţeta de mai jos este un clasic ceai rece cu rodie şi limetă. Se prepară cu ceai negru, dar nu te lasa intimidat dacă nu îţi place ceaiul negru. Îl poţi face şi pe bază de infuzii de plante, de exemplu cu o combinaţie de muşeţel şi mentă, de exemplu.
Pentru o porţie ai nevoie de:
- 1 plic de ceai negru de bună calitate
- o rodie
- jumătate de limetă
- zahăr sau alt îndulcitor, după gust
Prepară ceaiul într-o ceaşcă: toarnă apă fierbinte peste plicul de ceai şi lasă-l la infuzat 5-7 minute (cana să fie acoperită). Scoate plicul de ceai şi lasă ceaiul la răcit. Între timp, stoarce sucul din rodie. Dacă nu ai storcător, poţi folosi unul de citrice sau poţi pune boabele de rodie într-un blender şi apoi strecura sucul. Toarnă ceaiul răcit într-un vas încăpător, adaugă sucul de rodie şi stoarce zeama de limetă peste. Îndulceşte după gust. Adaugă gheaţa. Gata! Dacă îţi place combinaţia, nu uita să faci ceaiul de seara şi să laşi în frigider pentru a avea deja ceai rece dimineaţa, gata pentru combinaţii.
3 Limonadă cu pepene roşu şi mentă
Parcă nimic nu te răcoreşte mai bine vara ca o felie de pepene bine răcit. Aşa că ultima reţetă este una de limonadă dar cu mult pepene şi cu un pic de mentă. Răcoroasă şi uşor de făcut, această limonadă este bine să fie consumată cât mai repede după preparare pentru pepenele va fermenta.
Pentru o porţie ai nevoie de :
- o felie de pepene, fără coajă
- 2 lămâi
- 4-5 frunze de mentă, proaspete, spălate şi scurse
- zahăr sau alt îndulcitor după gust
- 2 cuburi de gheaţă
Bagă felia de pepene şi frunzele de mentă în blender, fără să adaugi apă, şi amestecă la viteză mare. Este recomandat ca pepenele să fie bine răcit. Poţi băga miezul cu tot cu seminţe pentru că se pot consuma în cantităţi moderate pentru că sunt o sursă de acizi graşi Omega 3 şi 6, vitamine şi minerale. Toarnă sucul rezultat într-un pahar înalt, adaugă sucul de la cele 2 lămâi. Îndulceşte după gust şi adaugă cuburi de gheaţă. Serveşte imediat.