≡ Menu

8 idei de câştiga mai mulţi bani lunar

Fie că eşti student sau salariat, de multe ori ai nevoie de un venit suplimentar pentru a reuşi să achiţi toate facturile şi de a-ţi acoperi toate cheltuielile lunare. Există câteva alternative de a câştiga bani în plus pe lună în funcţie de ce ştii să faci. Iată mai jos un ghid care să te ajute să începi în funcţie de ce ştii şi ce îţi place să faci. Uneori e mai uşor decât crezi.

1. Vinde ce nu îţi trebuie.

Începe cu electronice şi electrocasnice. Curăţă-le, caută-le ambalajele originale şi accesoriile. Listează tot ce ai cu fotografii pe site-urile de vânzări la mâna a doua, pe Facebook sau pe aplicaţiile de mobil. Caută articole similare pentru a vedea preţurile de vânzare ca să ştii cât să ceri şi cât poţi negocia din preţ.

Vinde hainele pe care nu le mai foloseşti: ale tale, ale celui mic. Fă fotografii cât mai clare şi specifică atât materialele cât şi mărimile pentru a putea vinde mai repede.

Vinde obiecte de decor şi mobilier de care te împiedici prin casă. Sau jucării. Sau cărţi pe care le-ai citit deja şi nu ai de gând să le reciteşti. Sau echipament sportiv.

2. Te pricepi la fotografie? Vinde fotografiile pe site-urile de profil.

Există multe site-uri care plătesc pentru fotografii de calitate. Dacă îţi acceptă fotografiile, la fiecare vânzare (descărcare) primeşti bani. Studiază ce fotografii se solicită mai mult – intră, de exemplu, pe dreamstime.com. Poţi vinde fotografii din vacanţă (nu cu tine şi cu familia, ci cu peisaje, pieţe, străzi etc), fotografii cu animale, fotografii cu mâncare.

3. Ai o calificare? Lucrează ca freelancer în timpul liber.

Dacă eşti traducător, de exemplu, poţi să îţi oferi serviciile pe proz.com. Dacă te pricepi la grafică, design de brand, marketing sau scris poţi licita pentru proiecte pe fiverr.com. Dacă eşti medic, veterinar sau avocat, poţi răspunde la întrebări punctuale din domeniul tău şi primeşti bani pe justanswer.com. Aceste site-uri sunt doar câteva exemple şi pentru a le putea folosi trebuie să ştii engleză. Dar există mult mai multe şi în alte limbi.

4. Lucrează ca şofer la Uber.

În momentul de faţă, şoferul este cea mai căutată meserie în România. Poţi lucra câteva ore după amiaza, noaptea sau în weekend. Studiază cu atenţie condiţiile de contractare înainte de a semna contractul.

5. Îţi plac animalele de companie? Stai cu ele sau scoate-le la plimbare.

Mulţi dintre stăpânii de animale de companie au probleme în weekenduri când pleacă de acasă pentru că nu au cu cine le lăsa acasă. Alţii caută persoane care să scoată câinii la plimbare peste zi. Oferă-ţi serviciile folosind platformele digitale de anunţuri sau cercul de cunoştinţe.

6. Lucrează part-time la un call center.

Mai ales dacă ştii una sau mai multe limbi străine, poţi lucra part-time la un call center. În prezent, România este o locaţie folosită de multe companii pentru a stabili call center-ul pentru mai multe ţări.

7. Te pricepi la ceva interesant – bucătărie, mecanică, grădinărit, lucru manual? Fă un canal de YouTube sau un blog.

Cere mai multă muncă şi mai multe ore investite, dar poţi câştiga un venit lunar destul de consistent din publicitate după ce ajungi cunoscut pe nişa ta. Canalul de YouTube este mai simplu de implementat pentru că ai nevoie doar de conţinutul video pe când la blog este mai mult de lucru la partea de design, SEO (partea care ajută blogul tău să iasă în primele locuri la o căutare pe Google), fotografii etc. Dar trebuie să generezi conţinut în mod frecvent şi să fii activ pentru cei care îţi solicită informaţii suplimentare.

8. Închiriază pe termen scurt ce ai: apartament, maşină, haine.

Pleci un weekend sau o săptămână de acasă? Îţi poţi închiria proprietatea pe Airbnb.com, de exemplu. La fel poţi folosi Facebook sau alte reţele sociale pentru a închiria pe terment scurt maşina, uneltele de grădină, sculele de lucru, haine (în special costume populare, costume de carnaval sau de Halloween, rochii de seară, rochie de nuntă etc).

 

Comments on this entry are closed.

Ultimele noutăți

Fotografii profesionale pentru cariera ta
Mar 26th, 2024
No Comments

Imaginea profesională este esențială în construirea unei cariere de succes,

Alimentația la copii și prevenirea rahitismului
Mar 25th, 2024
No Comments

Rahitismul este o afecțiune osoasă caracterizată de o demineralizare și

Cum să-ți organizezi actele în casă ca să nu le pierzi niciodată
Mar 24th, 2024
No Comments

Organizarea documentelor importante poate fi o sarcină descurajantă, dar este

Deschiderea unui magazin online: Ghid complet
Mar 22nd, 2024
No Comments

Visul de a-ți crea propriul magazin online poate fi o

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.