≡ Menu

Când şi cum sărbătorim Ziua Tatălui

Din 2010, Ziua Tatălui se sărbătoreşte şi în România. Conform proiectului de lege prin care s-a stabilit această zi festivă, ziua tatălui este a doua duminică din luna mai, iar în 2019 se sărbătoreşte pe 12 mai. În multe ţări din lume, Ziua Tatălui onorează figurile masculine din familie: tatăl, unchiul, bunicul sau chiar fratele mai mare. Deşi este o zi festivă în multe ţări, Ziua Tatălui nu are o dată fixă pentru toate ţările, ci fiecare ţară a stabilit când se serbează: în a treia duminică din iunie în SUA, Irlanda, UK, India, în a prima duminică din septembrie în Australia, pe 19 martie în Spania etc.

De obicei, de Ziua Tatălui familia se reuneşte fie acasă, fie în oraş pentru a mânca împreună, a-i da un cadou tatălui sau a participa împreună la diverse activităţi care se organizează în oraş: spectacole de teatru, activităţi sportive la care taţii poţi participa cu copiii, concerte.

5 idei de cadouri pentru tatăl tău

Sunt multe variante de cadouri: de la diverse scule electrice (dacă e pasionat de reparaţii) la clasicul aparat de tuns sau setul de aftershave şi spumă de ras.

Dacă pe lângă atâtea idei de cadouri pentru bărbaţi tot nu eşti sigur, iată mai jos 5 variante mai deosebite. Nu uita însă un aspect important: cadoul este pentru el, nu pentru tine. Alege bine, gândindu-te la ce îi place, la ce îşi doreşte să facă, la ce pasiuni a renunţat din cauza lipsei de timp.

  1. Un curs scurt: alege ceva ce îi place sau pentru care are o pasiune veche şi invită-l să încerce. Poate fi un curs de gătit, de chitară, de limba engleză sau de calculatoare. Orice ştii că i-ar face plăcere.
  2. Excursie cu cortul. Îi place să pescuiască sau să facă un grătar în aer liber? Scoate cortul din debara (sau împrumută unul de la prieteni), pregăteşte mâncarea şi plecaţi în excursie. Nu trebuie să fie foarte departe, ci doar să petreceţi timp împreună.
  3. Album de fotografii: eşti departe de casă şi vrei să îi faci un cadou deosebit? Pregăteşte un album de fotografii cu cele mai frumoase momente petrecute împreună, scrie câteva cuvinte pentru fiecare poză şi trimite-l prin poştă din timp.
  4. Bilete la un eveniment pe gustul lui. Joacă echipa lui favorită de fotbal? Sau e vreun concert care i-ar plăcea? Poate fi un spectacol de teatru sau un film. Sau poate fi un spectacol organizat în oraş special pentru Ziua Tatălui.
  5. Un proiect împreună. Să petreceţi timp împreună la un proiect comun este un cadou special şi potrivit. Fie că alegeţi să reparaţi sau să construiţi ceva, fie că jucaţi un joc de echipă cu alţi prieteni sau mergeţi voluntari împreună la un eveniment caritabil. Sau poţi pur şi simplu să îi pregăteşti mâncarea favorită şi să staţi la poveşti.

Orice ai alege să îi dăruieşti, nu uita că timpul tău este cel mai preţios dintre toate cadourile. Petrece ziua cu el, faceţi o fotografie şi un video împreună. Distracţie plăcută şi nu uita să ne scrii dacă ai şi alte idei de cadouri.

0 comments… add one

Leave a Comment

Ultimele noutăți

Ce şi când să vinzi din casă
Mar 22nd, 2020
No Comments

Fiecare avem în casă o mulţime de lucruri care ne

Cum să refolosim lenjeriile de pat vechi
Mar 22nd, 2020
No Comments

Dacă îţi schimbi patul cu unul de alte dimensiuni sau

Curăţenia în profunzime – cum dezinfectăm casa
Mar 21st, 2020
No Comments

Noua pandemie de COVID-19 şi stadiul de carantină la domiciliu

Pregătirea sculelor de pescuit pentru un nou sezon
Feb 26th, 2020
No Comments

Mai e puţin până la sosirea primăverii şi pescarii deja