O cutie de bomboane… Copii sau adulţi, ne bucurăm de o cutie de bomboane şi fie că le mâncăm pe toate dintr-o suflare sau mai păstrăm pentru alte zile, la final rămânem cu cutia goală. Partea de plastic în care sunt aşezate bomboane poate fi refolosită cu succes pentru alte lucruri.
Pentru congelat
Fiindcă de cele mai multe ori ambalajele de bomboane sunt frumoase, le poţi refolosi pentru a da formă banalelor cuburi de gheaţă, de exemplu. Mai ales dacă ai o de organizat o petrecere, tot ce trebuie să faci e să pui apă în tava de plastic în care au fost bomboanele şi să o bagi în congelator. Dacă este prea moale plasticul, aşeaz-o pe un fund de plastic.
Mai poţi congela:
-
verdeţuri în ulei – vezi aici tutorialul complet
-
cuburi de cafea sau de ceai
Prepară o cafea tare, de preferinţă espresso, las-o la răcit şi toarn-o în tava de bomboane. Congelează-le şi îţi poţi prepara o cafea rece în zilele călduroase de vară punând un cub sau mai multe într-un pahar cu lapte. La fel poţi proceda şi cu lapte cald în care cuburile se vor topi mai repede. La fel poţi proceda cu ceaiul.
-
cuburi de sirop pentru cocktailuri
Vrei să îţi impresionezi musafirii? Nimic mai simplu. Prepară siropuri pentru cocktailuri: 50% apă pe care o combini cu sirop (Grenadine, sirop de soc etc). Torni amestecul în tava de bomboane şi congelezi. Foloseşti cuburile colorate şi pline de gust pentru a prepara cocktailuri.
-
cuburi de gheaţă cu flori pentru sucuri
Tot gheaţă, dar de data asta pui flori comestibile. Alege flori ca hibiscus, soc, petale sau boboci mici de trandafiri şi congelează-le în cuburile de gheaţă. Le poţi folosi pentru sucuri, limonade, ceaiuri reci şi alte bături de vară. Tutorial complet aici.
-
lapte sau bături vegetale
Ai mult lapte în frigider pe cale să expire? Congelează-l în cuburi. Le poţi folosi ca pe cuburile de gheaţă dar le pui în cafea pentru o cafea cu lapte.
Pentru păstrat
Cutiile de bomboane sunt perfecte pentru a păstra lucruri mici pe care le rătăceşti prin sertare sau cutii necompartimentate. Păstrează-le cu tot cu cutia de carton care are capac, etichetează clar şi vizibil ce păstrezi în ea.
-
bijuterii mici
Cutiile de bomboane sunt ideale pentru bijuterii mici: cercei, lanţuri şi brăţări subţiri, de exemplu, mai ales pentru cele pe care nu le foloseşti zilnic. Pune câte o pereche de cercei în fiecare compartiment. Ţine cutia în poziţie orizontală când o depozitezi.
-
mărgele
Dacă eşti pasionat de lucrul manual şi obişnuieşti să confecţionezi diverse lucruri acasă, poţi folosi cutia de bomboane pentru a păstra mărgele, paiete şi alte elemente mici, bine împărţite pe culori şi categorii.
-
nasturi
Ai o colecţie de nasturi şi capse de la toate hainele pe care le cumperi? Poţi păstra şi nasturii de la hainele pe care nu le mai poţi folosi şi pe care le arunci. Îţi vor folosi atunci când ai nevoie de nasturi de rezervă sau când vrei să îţi recondiţionezi o haină veche.
-
ace
Ace, ace de siguranţă, bolduri. Le poţi păstra în cutiile de bomboane, grupate pe mărimi şi tip.
-
cuie, şuruburi
Dacă nu ai la îndemână recipiente de plastic cu capac pentru păstrat cuiele şi şuruburile care îţi rămân după fiecare reparaţie prin casă, nu ezita să foloseşti cutia de bomboane.
Tu la ce foloseşti cutiile de bomboane? Scrie-ne un comentariu.