Probabil că mulţi dintre voi îşi amintesc gustul dulce-pişcăcios al lipiciului mâncat clandestin la grădiniţă la orele de lucru manual. Însă, ceea ce ne amuza când eram copiii ne amuză mult mai puţin (spre deloc) acum când suntem adulţi şi responsabili de creşterea şi educaţia propriilor odrasle (ah, ce răzbunare). Într-o zi când mă întrebam care ar fi cel mai puţin nociv lipici pentru copiii noştri mi-am amintit de amestecul cu care îşi lipea calendarul pe perete bunica şi care se îndepărta cu mari eforturi atunci când se zugrăvea: lipiciul din făină! Ieftin, rapid şi sănătos pentru toată lumea.
Din ce se face
Reţeta conţine un singur ingredient. Dacă nu punem la socoteală şi apa. Astfel, la 1 lingură de făină rasă măsuraţi (cu aceeaşi lingură) patru de apă.
Cum se face
Amestecaţi, treptat, făina cu puţină apă pentru a vă asigura că nu face cocoloaşe. Încoporaţi restul de apă. Puneţi pe foc într-o crăticioară sau cană de tablă. Amestecaţi la foc mic câteva secunde/minute până când lipiciul se leagă.
La ce se foloseşte
Lăsaţi să se răcească şi depozitaţi-l într-un vas (borcan cu capac). Lipiciul se foloseşte pentru a lipi hârtie, textile, sfoară, etc. de suprafeţe uscate şi poroase (de altă hârtie, perete, lemn, etc.). Lipiţi, presaţi şi lăsaţi să se usuce.
Comments on this entry are closed.
imi place.se pare ca amestecand si cu ziare rupte -sau acestea sunt fierte si facute piure inainte, se obtine materia prima pentru unele lucrari handmade.
Heiiii! E bun si pt slime?
Slime-ul cel mai simplu se face din săpun lichid şi zahăr.
https://www.youtube.com/watch?v=4OITPc8V5L4