≡ Menu

Nou sau de la mâna a doua? Ce merită şi ce nu merită să cumperi la mâna a doua

Există aplicaţii şi site-uri care se ocupă de vânzarea la mâna a doua de aparate electrocasnice, scule, haine sau mobilier. Se presupune că la mâna a doua ar trebui să fie un preţ mai bun faţă de acelaşi lucru pe care l-ai cumpăra nou din magazin. Dar ce merită cu adevărat să cumperi la mâna a doua?

Mobilier mic

Piesele de mobilier mic care se pot transporta uşor fără a fi demontate pot fi la un preţ foarte bun la mâna a doua. Aici ar intra: noptiere, scaune, mese, fotolii. De obicei, mobilierul mare din lemn sau PAL – dulapuri de haine, paturi mari cu sertare etc, dacă se demontează va fi greu de montat la loc. Aşa că gândeşte-te la transport şi montaj atunci când le cumperi ca să nu îţi iasă mai scump ca în magazin.

Scule

Anumite scule de care ai nevoie în casă pot fi cumpărate la mâna a doua mai ales dacă găseşti unele bine întreţinute: bormaşină, rindea electrică, flex, rotopercutor, circular etc. Atenţie însă la partea de garanţie care nu este la fel de extinsă ca atunci când le cumperi noi din magazin. Magazinele specializate în vânzarea la mâna a doua oferă garanţie de multe ori, dar dacă le vei cumpăra de la o persoană fizică această garanţie nu există.

Aparate electrocasnice

Dacă vorbim de îngrijire personală, nu este recomandat să cumperi la mâna a doua aparate de ras sau de epilat. Dar poţi cumpăra uscător de păr sau ondulator, de exemplu.

Uneori apelăm la vânzările la mâna a doua şi pentru că ne plac anumite modele care nu se mai fabrică. De exemplu, iubitorii de cafea au preferinţele lor clare şi preferă să cumpere aparate de cafea semi-profesionale pentru casă.

Important atunci când vrei să cumperi un aparat electrocasnic este să verifici clasa de energie – să nu fie o clasă mai jos de A+ pentru că va consuma prea mult iar economia pe care o faci la achiziţionare o vei pierde în factura de electricitate.

Haine şi accesorii

La haine depinde de gustul fiecăruia. Există magazine vintage cu o clientelă bine conturată care preferă să îşi cumpere hainele la mâna a doua, în timp ce alte persoane nu concep să poarte lucruri purtate de altcineva. Există însă şi magazine cu haine de mărci consacrate care se vând foarte bine la mâna a doua pentru preţurile reduse.

Cu accesoriile este mai uşor: bijuterii, genţi sau chiar valize se pot cumpăra la mâna a doua la preţuri bune.

Cărţi

La cărţi este o practică destul de comună să fie vândute şi cumpărate în anticariate. Chiar dacă trăim într-o epocă digitală şi am renunţat la CD-urile de muzică iar cărţile în format digital iau amploare, mersul la un stand de cărţi sau un anticariat rămâne o plăcere pentru cei care iubesc lectura. În plus, poţi găsi cărţi care nu mai există în librării.

Jocuri şi jucării

Există o piaţă de vânzare la mâna a doua de jocuri şi jucării pentru că părinţii cumpără, mai ales la primul copil, în exces. Trebuie să iei în calcul că anumite jucării sunt pentru o perioadă relativ scurtă de timp: jucăriile pentru bebeluşi, de exemplu. Aşa că la mâna a doua ieşi mai bine la preţ.

Comments on this entry are closed.

  • Excelent articolul, multumesc pentru recomandari!

  • Este bine de stiut, multumesc pentru recomandari!

Ultimele noutăți

Supă cremă de linte cu spanac și semințe de chia
Feb 25th, 2024
No Comments

O dietă bogată în nutrienţi este esenţială pentru a ne

Calendarul Laboral 2024: zile libere și oportunități de relaxare
Feb 23rd, 2024
No Comments

În România, în 2024, avem 17 zile libere declarate prin

Pomicultura: Cultivarea deliciilor din grădina proprie
Feb 21st, 2024
No Comments

Agricultura, mai ales pomicultura, are un farmec aparte. A cultiva

Cadouri personalizate: Cum să oferi un cadou unic și memorabil
Feb 19th, 2024
No Comments

Alegerea cadoului perfect pentru cei dragi poate fi o provocare.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.