≡ Menu

Nou sau de la mâna a doua? Ce merită şi ce nu merită să cumperi la mâna a doua

Există aplicaţii şi site-uri care se ocupă de vânzarea la mâna a doua de aparate electrocasnice, scule, haine sau mobilier. Se presupune că la mâna a doua ar trebui să fie un preţ mai bun faţă de acelaşi lucru pe care l-ai cumpăra nou din magazin. Dar ce merită cu adevărat să cumperi la mâna a doua?

Mobilier mic

Piesele de mobilier mic care se pot transporta uşor fără a fi demontate pot fi la un preţ foarte bun la mâna a doua. Aici ar intra: noptiere, scaune, mese, fotolii. De obicei, mobilierul mare din lemn sau PAL – dulapuri de haine, paturi mari cu sertare etc, dacă se demontează va fi greu de montat la loc. Aşa că gândeşte-te la transport şi montaj atunci când le cumperi ca să nu îţi iasă mai scump ca în magazin.

Scule

Anumite scule de care ai nevoie în casă pot fi cumpărate la mâna a doua mai ales dacă găseşti unele bine întreţinute: bormaşină, rindea electrică, flex, rotopercutor, circular etc. Atenţie însă la partea de garanţie care nu este la fel de extinsă ca atunci când le cumperi noi din magazin. Magazinele specializate în vânzarea la mâna a doua oferă garanţie de multe ori, dar dacă le vei cumpăra de la o persoană fizică această garanţie nu există.

Aparate electrocasnice

Dacă vorbim de îngrijire personală, nu este recomandat să cumperi la mâna a doua aparate de ras sau de epilat. Dar poţi cumpăra uscător de păr sau ondulator, de exemplu.

Uneori apelăm la vânzările la mâna a doua şi pentru că ne plac anumite modele care nu se mai fabrică. De exemplu, iubitorii de cafea au preferinţele lor clare şi preferă să cumpere aparate de cafea semi-profesionale pentru casă.

Important atunci când vrei să cumperi un aparat electrocasnic este să verifici clasa de energie – să nu fie o clasă mai jos de A+ pentru că va consuma prea mult iar economia pe care o faci la achiziţionare o vei pierde în factura de electricitate.

Haine şi accesorii

La haine depinde de gustul fiecăruia. Există magazine vintage cu o clientelă bine conturată care preferă să îşi cumpere hainele la mâna a doua, în timp ce alte persoane nu concep să poarte lucruri purtate de altcineva. Există însă şi magazine cu haine de mărci consacrate care se vând foarte bine la mâna a doua pentru preţurile reduse.

Cu accesoriile este mai uşor: bijuterii, genţi sau chiar valize se pot cumpăra la mâna a doua la preţuri bune.

Cărţi

La cărţi este o practică destul de comună să fie vândute şi cumpărate în anticariate. Chiar dacă trăim într-o epocă digitală şi am renunţat la CD-urile de muzică iar cărţile în format digital iau amploare, mersul la un stand de cărţi sau un anticariat rămâne o plăcere pentru cei care iubesc lectura. În plus, poţi găsi cărţi care nu mai există în librării.

Jocuri şi jucării

Există o piaţă de vânzare la mâna a doua de jocuri şi jucării pentru că părinţii cumpără, mai ales la primul copil, în exces. Trebuie să iei în calcul că anumite jucării sunt pentru o perioadă relativ scurtă de timp: jucăriile pentru bebeluşi, de exemplu. Aşa că la mâna a doua ieşi mai bine la preţ.

2 comments… add one
  • Excelent articolul, multumesc pentru recomandari!

  • Este bine de stiut, multumesc pentru recomandari!

Leave a Comment

Ultimele noutăți

Să se facă lumină! Aşa cum îţi place
Sep 23rd, 2021
No Comments

Nu-i aşa că e din ce în mai satisfăcător să

Când activăm şi dezactivăm serviciul de localizare pe telefonul mobil
Sep 22nd, 2021
No Comments

Suntem deja dependenţi de telefonul mobil şi îl luăm cu

Tendinţe pe piaţa produselor cosmetice în 2021
Sep 21st, 2021
No Comments

Au apărut deja topurile celor mai bine vândute produse cosmetice

Cum ne protejăm copiii de pericole
Aug 27th, 2021
1 Comment

Cele mai dese accidente în care sunt implicaţi copiii mici

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.