≡ Menu

3 proiecte interesante cu buget minim

Când birourile unde lucrăm noi sau prietenii noştri se renovează, se mută, se închid definitiv, mobilierul vechi de aruncă sau se donează. Poţi profita de aceste ocazii pentru a face unul sau toate cele trei proiecte de mai jos care sunt excelente pentru casele care au nevoie de mobilier sau accesorii dar nu au suficient buget. Tocmai de aceea am ales aceste proiecte în care se folosesc materiale pe care le poţi obţine fără niciun cost. Vei investi doar în partea de finisaje în funcţie de ce îţi doreşti tu pentru casa ta: vopseluri, lac, şuruburi, adezivi etc. Iar dacă nu ai la îndemână sculele necesare, le poţi cele pentru câteva zile împrumut de la prieteni.

1. Bibliotecă

Unul din obiectele cele mai des întâlnite în birouri sunt dulapurile metalice. Dacă te gândeşti că nu ai ce face cu un dulap sau vestiar metalic, iată mai jos o idee excelentă: îl poţi transforma în bibliotecă. Dulapurile metalice sunt foarte durabile şi cu toate că metalul este un material de care ne ferim când vine vorba de decor şi mobilier, este interesant pentru anumite piese tocmai datorită durabilităţii lui. Pentru bibliotecă se potriveşte cu atât mai mult cu cât poate susţine greutatea fără a permite rafturilor să se curbeze. Cu o vopsea potrivită se va integra foarte bine în casa ta. Poţi alege varianta din fotografie – să ai o parte cu rafturile la vedere şi o parte cu rafturi cu uşi, sau poţi lăsa totul descoperit.

Sursa foto: pinterest.com

2. Insulă de bucătărie

Un birou, mai ales unul cu un soldat de sertare sau chiar două, este excelent ca insulă de bucătărie. Tot ce trebuie să faci este să îl înalţi la 90 cm pentru a-ţi oferi un spaţiu de lucru ideal pentru bucătărie. Poţi folosi picioare reglabile de la alte piese de mobilier pe care deja le ai sau chiar suporţi de la scaune de birou. Atenţie: roţile trebuie bine blocate şi plasate în toate cele patru colţuri pentru a oferit stabilitate insulei.

Dacă spaţiul îţi permite poţi adăuga şi tabureţi înalţi pentru a folosi insula şi ca loc de luat masa sau ca spaţiul tău de lucru când nu găteşti. Iată una din variante de a transforma un birou în insulă în fotografia de mai jos: autorul acestui proiect a folosit un blat nou, cu dimensiuni mai mari ca biroul pentru mai mult spaţiu de lucru.

Vezi tutorialul complet pe: welcome-to-the-woods.com

3. Mini-cuier

Top obiecte din orice birou: bibliorafturile. Sunt peste tot, de multe ori coperţile se deteriorează şi nu se mai pot refolosi. Dar şina metalică din interior, dacă nu este ruginită, se poate refolosi pe post de cuier. Scoate cu grijă şina din biblioraft, curăţă orice urme de carton şi lipici. Fixeaz-o pe perete cu bandă dublu adezivă sau cu şuruburi. Poţi agăţa prosoapele mănuşa de bucătărie, lavetele, diverse ustensile. Sau poţi pune un asemenea mini-cuier în hol şi să îl foloseşti pentru chei.

Ultimele noutăți

Vine vara, bine-mi pare
Jun 26th, 2024
No Comments

Cred că toţi ne amintim cântecelul cu vine vara, bine-mi

3 Reţete delicioase pentru sănătatea intimă
Jun 24th, 2024
No Comments

Sănătatea intimă a femeilor este un aspect esențial al calității

Alergia la nichel: ce este și cum afectează purtatul de bijuterii
Jun 21st, 2024
No Comments

Alergia la nichel este una dintre cele mai frecvente forme

Înghețată rapidă de ciocolată cu avocado și caju
May 29th, 2024
No Comments

O rețetă atât de simplu de făcut că te și

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.